Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

κροκέτες λαχανικών/Vegetable Crocquettes

For English, scroll down
Άγχος, αγωνία, αναμονή για διάφορα γεγονότα (δικά μας θέματα) και ξαφνικά κάτι γίνεται και σου αλλάζει το κέφι, τη διάθεση, τη μέρα!! Ήταν πολύ ευχάριστες για εμάς κάποιες από τις ήμερες που μας πέρασαν. Είχαμε επισκέψεις από τον Καναδά και πάλι... το άλλο παλικάρι της Χαράς και βαφτιστήρι, με καλή παρέα. Και πάλι εμείς δεν γράφουμε εδώ πόσο πολύ χαρήκαμε και τι ωραία περάσαμε, αυτά τα κρατάμε για τον εαυτό μας.
Η συνταγή μας σήμερα είναι ένα μεζεδάκι από αυτά που αρέσουν σε εμάς πολύ αλλά από ότι φαίνεται αρέσει σε όλους. Καλοκαιρινή, γεμάτη λαχανικά και νοστιμότατη :)
χρειαζόμαστε (για 25-30 ανάλογα με το μέγεθος)
1 κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι νερό
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τρίβουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Τα  σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να μην έχουν πολλά υγρά. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, το νερό και το αλεύρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προτιμώ να το κάνω με το μίξερ για πιο ευκολία, αν το κάνετε με το χέρι πρέπει να ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για ένα μισάωρο τουλάχιστον ή μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ σκεύος και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα των λαχανικών. Τις τηγανίζουμε λίγες λίγες στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Our recipe for today is among those appetizers we really like a lot! It seems though that our friends liked these crocquettes as well!!! They're delicious, loaded with veggies and very summery :)

we need (for 25-30 pcs, depending on size)
1 onion
2 zucchini
1 carrot
1 red pepper
2 Tbsps olive oil
3/4 cup regato cheese, grated (aged cheddar or gruyere will be a good alternative)
1 tsp dill, finely chopped
1 tsp parsley, finely chopped
1 egg
1/2 cup water
3/4 cup flour
salt and pepper, to taste
olive or vegetable oil, for frying

Grate onion, carrot and zucchini and finely chop red pepper. Sauté in olive oil until soft and most of the liquid has evaporated. Let cool, season with salt and pepper, add dill, parsley and cheese and stir well to blend.
In a bowl, whisk egg, water and flour to obtain  a thick mush. I prefer to beat it with a mixer, I find it easier. If you'd rather use a whisk, you'll have to add flour slowly, to prevent lumps from forming. Add vegetables and stir well. Refrigerate mixture for at least thirty min., or until ready to use.
Heat oil in a deep frying pan and drop vegetable mixture by spoonfuls. Fry until they are golden on both sides. Transfer to paper towel lined plate to drain the oil and serve. They can be topped with extra chopped parsley and grated cheese, if desired.

8 σχόλια:

  1. Τρελλαίνομαι!!!!! Τέλειες οι κροκέτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία παρουσίαση, αγαπημένες κροκέτες λαχανικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαίνονται νοστιμότατες!
    καλό σ/κ κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα έτρωγα ευχαρίστως όλη την πιατέλα Μαρία μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι και πάντα ευχάριστα μέσα στις οικογένειές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όνειρο οι κροκέτες!!!! Να είχα τώρα ...έστω μία!!!!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα καλά και χαρούμενα να περνάτε Μαράκι!
    Οι κροκέτες δείχνουν φανταστικές :) Είναι φοβερά λαχταριστές και μου αρέσει που είναι τόσο πλούσιες σε λαχανικά.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή