Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

κέικ με σταφύλια/Grape Cake

For English, scroll down
Υπάρχουν κάποια περιοδικά μαγειρικής που είναι μεταφρασμένα από κάποια άλλη γλώσσα και έχουν μερικές φορές πολύ αστεία μετάφραση. Έχω γελάσει πολύ με κάποιες μεταφράσεις. Διάβαζα ένα γερμανικό μάλλον και έλεγε...διακοσμούμε με φυλλαράκια μέλισσας. Τι είναι τα φυλλαράκια μέλισσας ρε παιδιά; Εμένα πάντως με φύλλα δυόσμου μου φαίνονταν.
Αυτό μου θυμίζει ένα έργο που έβλεπα στην τηλεόραση πριν μερικές μέρες, που λέει ο μπαμπάς στην κόρη "Έλα εδώ Cricket" και η μετάφραση ήταν.." Έλα εδώ γρύλε"!!!! Έλεος.....αυτοί που δουλεύουν στις μεταφράσεις και πληρώνονται από αυτό δε θα έπρεπε να προσέχουν λίγο περισσότερο;
Από ένα τέτοιο βιβλίο λοιπόν είναι αυτή η συνταγή, με κάποιες δικές μου προσθαφαιρέσεις στα υλικά. Μας άρεσε πολύ. Eίναι νόστιμο, ζουμερό και καθόλου άψητο όπως μου φαινόταν όταν το έβγαλα από το φούρνο.
χρειαζόμαστε
300 γρ αλεύρι
50 γρ corn flour
2 κουταλάκια baking powder
1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
250 ml ξινόγαλο
100 ml σπορέλαιο
200 γρ σταφύλια σε ρόγες, πλυμένα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το corn flour, τo baking powder και την κανέλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε για 2 λεπτά τα αυγά, το ξινόγαλο, το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί για ένα λεπτό ακόμη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα  24 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε τα σταφύλια με λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
The grape cake we have for today is very moist and tasty and not at all under baked, as I had initially thought, when it came out of the oven.Enjoy!

we need
10 oz flour
1 2/3 oz corn flour
2 tsps baking powder
1/2 tsp cinnamon
4 eggs
5 oz sugar
1 tsp vanilla essence
8 oz sour milk
3 1/3 oz vegetable oil
7 oz grapes, well rinsed

Sift flour with corn flour, baking powder and cinnamon.
In a bowl, beat eggs with sour milk, oil, sugar and vanilla for two minutes.
Add flour mixture and continue beating for 1 more minute. Grease a 10 in. cake pan and turn in batter. Toss grapes with some flour and add to batter.
Bake in a preheated oven, at 350F, for about 45 min.
Once out of the oven, let cake cool and sprinkle with icing sugar.

5 σχόλια:

  1. Εποχιακό και νόστιμο!!
    Για τις μεταφράσεις άστο καλύτερα, το άσχημο είναι όταν μεταφέρονται λάθος οι ποσότητες γιατί στο ξενόγλωσσο είναι σε άλλες μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπω!!! Πανέμορφο!!! Η φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες και με βάζουν στο κλίμα του φθινοπώρου και του τρίγου!!!
    Χάρμα οφθαλμών το κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xaxa.... ασε με τις μεταφράσεις πολύ γέλιο. Ακου φυλλαράκια μέλισσας...μάλλον θα εννοούσαι το μελισόχορτο. Οπως επίσης και οι μεταφράσεις στις ταινίες ή σειρές..χάλια..

    Πολύ ωραίο κεικ με ωραία υλικά. Οι φωτογραφίες σου παρα πολύ ωραίες Μαρία ;)
    Μπράβο!!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. παρόλο που παλιότερα τα φρουτένια κέικ δεν τα συμπαθούσα, τα τελευταία χρόνια αναθεώρησα.
    φαίνεται υπέροχο!
    καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι σύμπτωση, κάτι παρόμοιο ετοίμασα για το επόμενο μου post. Τώρα βέβαια που βλέπω πόσο λαχταριστό δείχνει το δικό σου, προβληματίζομαι :-)
    Πάντως τα σταφύλια είναι τέλεια μες στα κέικ, καθώς ψήνονται γλυκαίνουν κι άλλο ;)
    Καλή Εβδομάδα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή