Το γλυκό καμινάδα και η κλήρωση του βιβλίου

Το "γλυκό καμινάδα" το είχα δεί σε ανάρτηση της Κικής και φυσικά μου είχε κάνει εντύπωση.
Δεν το είχα δοκιμάσει όμως και κάπως αλλιώς το είχα στο μυαλό μου. Μέχρι που ήρθε η ώρα να το δοκιμάσω και ξετρελάθηκα. 

Είναι ένα γλυκό ζυμάρι που θυμίζει τσουρέκι αλλά πιο ελαφρύ και ψημένο με εντελώς άλλο τρόπο. Γίνεται ένα μεγάλο κορδόνι, που τυλίγεται σε ξύλινα ρολά και καλύπτεται με ζάχαρη. Τοποθετούνται τα ρολά στο φουρνάκι, όπου τα γυρίζει και τα ψήνει δημιουργώντας μια κρούστα καραμέλας.
Ύστερα  ο πελάτης επιλέγει τη γεύση που θέλει να κολλήσει επάνω στην καραμέλα, όπως για παράδειγμα κανέλα, μπισκότο, καρύδα, τρούφα και πολλά άλλα.
Μάθαμε από τα παιδιά του μαγαζιού ότι το γλυκό κατάγεται από την Ουγγαρία. Εκεί γνώρισαν το γλυκό, τους άρεσε σαν προϊόν, και αποφάσισαν να το προωθήσουν στην Ελλάδα.
Με πολύ αγώνα και πολλές δυσκολίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014 από τα πανηγύρια και συνεχίζουν μέχρι σήμερα γυρίζοντας την Ελλάδα.

Τώρα όμως θα μπορείτε να απολαμβάνετε  το γλυκό εκτός από τα πανηγύρια, στο νέο τους κατάστημα στο Περιστέρι,οδός Αιμιλίου Βεάκη 34.
Εκτός από τις γεύσεις που είπαμε παραπάνω, έχουν προσθέσει και αλμυρή εκδοχή που μας άρεσε ιδιαίτερα και με γέμιση παγωτό που δεν άντεξα να δοκιμάσω γιατί είχα σκάσει. Ευκαιρία να ξαναπάω σύντομα!!!

Και τώρα η κλήρωση.
24 από το blog και 17 από το facebook έλαβαν μέρος (έχω αφαιρέσει 3 που το έχουν το βιβλίο και δεν θέλανε να μπουν στην κλήρωση και την Κική που μας το έδωσε. )
Η τυχερή είναι η Athina Demenega από το facebook. 
Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που μας έκαναν την τιμή να αφήσουν σχόλιο εδώ η στο facebook και φυσικά την Κική από τη Μικρή Κουζίνα που μας πρόφερε το βιβλίο. Συγχαρητήρια στην τυχερή!

7 σχόλια:

  1. Εστω κ με καθυστέρηση χρόνια πολλά στο μπλογκοσπιτάκι σας, γλυκά κορίτσια! Πάντα δημιουργικά κ γεμάτα λιχουδιές! Μμμμ, αυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα καμινάδα που έχω δει! Χαχα! Γλυκιές καλημέρες από το νησί! Μουάτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφο και ασυνήθιστο γλυκο! Συγχαρητήρια στη νικήτρια! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. HΘελα να είχα μια καμινάδα...;)

    Συγχαρητήρια στη νικήτρια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ να ήμουν πάλι μαζί σας και να έτρωγα μια καμιναδούλα! Μιαμ!
    Συγχαρητήρια στην τυχερή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. είμαι πολύ περίεργη για την γεύση του!
    συγχαρητήρια στην τυχερή!
    φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια στη νικητρια. Εχει λιγο καιρο που το βλέπω συνεχεια σαν διαφημιση μπροστα μου, πρεπει να ειναι ξεχωριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α χα θα το εχω κατα νου, την επόμενη μέρα που θα βρεθω Περιστέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή