For English, scroll down
Ομελέτα δε το λες και ίσως σας μοιάζει με το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο. Εγώ το λέω τάρτα και είναι ένα πολύ εύκολο καλοκαιρινό φαγητό με υπέροχη γεύση!
χρειαζόμαστε
400 γρ πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες
450 γρ κολοκύθια σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
200 γρ κατίκι Δομοκού
αλάτι-πιπέρι
Σε ενα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένα να μαλακώσουν σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Τα ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή μια ταρτιέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το κατίκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά το κουνάμε λίγο να πάει το υγρό υλικό παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει από πάνω το φαγητό ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για κανένα τέταρτο πριν το κόψουμε.
One couldn't really call this an omelette, I will call it a tart and it is a delicious and very easy summer dish!
we need
13 oz potatoes, very thinly sliced
1 lb zucchini, thinly sliced
1 garlic clove
2 Tbsps olive oil
1/2 tsp dried oregano
1/2 cup milk
3 eggs
7 oz ricotta cheese
salt and pepper, to taste
In a deep skillet, saute garlic with olive oil. Add potatoes and zucchini, season with salt and pepper, cover and let soften over medium-low heat. Turn into round pan or tart dish. In a large bowl, whisk eggs lightly and add milk, cheese, oregano, salt and pepper. Pour over veggies, shake bowl in a circular motion for the liquid to be evenly distributed and bake in a preheated oven, at 350F for 45-50 min., or until it has a nice golden color. Remove from oven and allow to sit at room temperature for about 15 min prior to serving.
Ομελέτα δε το λες και ίσως σας μοιάζει με το κρητικό μπουρέκι χωρίς φύλλο. Εγώ το λέω τάρτα και είναι ένα πολύ εύκολο καλοκαιρινό φαγητό με υπέροχη γεύση!
χρειαζόμαστε
400 γρ πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες
450 γρ κολοκύθια σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
200 γρ κατίκι Δομοκού
αλάτι-πιπέρι
Σε ενα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε σκεπασμένα να μαλακώσουν σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία. Τα ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί ή μια ταρτιέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το κατίκι, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Το ρίχνουμε πάνω από τα λαχανικά το κουνάμε λίγο να πάει το υγρό υλικό παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45-50 λεπτά ή μέχρι να πάρει από πάνω το φαγητό ένα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για κανένα τέταρτο πριν το κόψουμε.
One couldn't really call this an omelette, I will call it a tart and it is a delicious and very easy summer dish!
we need
13 oz potatoes, very thinly sliced
1 lb zucchini, thinly sliced
1 garlic clove
2 Tbsps olive oil
1/2 tsp dried oregano
1/2 cup milk
3 eggs
7 oz ricotta cheese
salt and pepper, to taste
In a deep skillet, saute garlic with olive oil. Add potatoes and zucchini, season with salt and pepper, cover and let soften over medium-low heat. Turn into round pan or tart dish. In a large bowl, whisk eggs lightly and add milk, cheese, oregano, salt and pepper. Pour over veggies, shake bowl in a circular motion for the liquid to be evenly distributed and bake in a preheated oven, at 350F for 45-50 min., or until it has a nice golden color. Remove from oven and allow to sit at room temperature for about 15 min prior to serving.
Καλημέρα, είχα φτιάξει κάτι τέτοιο πέρσι στο χωριό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τα καλοκαιρινά λαχανικά μπορείς να φτιάξεις νόστιμα πιάτα.
Όμορφες φωτογραφίες !! Και τόσο καλοκαιρινή η τάρτα που μας προτείνεις !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ τάρτες σαν αυτή το καλοκαίρι είναι η καλύτερη ιδέα για μένα!Κόψε κομμάτι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να το πεις Μαρία δεν νομίζω να χάνει σε τίποτα η νοστιμιά του!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο φαγητό με ωραία λαχανικά και αυγουλάκια, τι άλλο να ζητήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Πολύ ωραία τάρτα αρκετά εύκολη χωρίς ζύμη, τέλεια πρόταση για τα καλοκαιρινά μας τραπεζώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία σε ευχαριστούμε!
Να την η τάρτα.... Πολύ ωραία είναι Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοκαιρινή κι εύκολη. Μόνη της είναι χορταστικό γεύμα.
το κατίκι μου αρέσει πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήνόστιμο και γρήγορο πιάτο Μαράκι μου!! με ωραία υλικά!
Χ
Φαινεται πολύ νόστιμη και λατρευω το κατίκι!Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ νόστιμο, καλοκαιρινό, εύκολο φαγητό!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήXara, I love the combination of the potatoes, and the zucchini...reminds me of my veggie frittata, but I prefer it as a tart just the way you made it. Very delicious, hearty and satisfying for a brunch, lunch, and even for a quick dinner as well! xoxo
ΑπάντησηΔιαγραφή