Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

αλμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες/Savory Bread With Sun-Dried Tomatoes

For English, scroll down
Τώρα πια όλοι το ξέρετε πόσο μας αρέσουν τα αλμυρά κέικ. Ένα ακόμα σας έχουμε σήμερα, με τυριά και λιαστές ντομάτες. Πολύ εύκολο, δε χρειάζεται μίξερ και γίνεται νοστιμότατο.Οι λιαστές ντομάτες που έβαλα εγώ ήταν μέσα σε λάδι, αν έχετε τις αποξηραμένες θα πρέπει να τις αφήσετε καμιά ωρίτσα σε νερό να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
 
χρειαζόμαστε
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 πιπεριά κέρατο κομμένη σε κυβάκια
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
150 γρ φέτα σε τρίμματα
50 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1/4 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι

Σοτάρουμε την πιπεριά σε ένα μικρό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το λάδι και το γιαούρτι. Τα χτυπάμε για λίγο ακόμη και ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τα τυριά, την πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά περίπου. (Εγώ το ξέχασα λίγο παραπάνω και έχει πάρει ένα πιο σκούρο χρώμα η επιφάνεια αλλά μέσα είναι πολύ ζουμερό). Περιμένουμε 10 λεπτά περίπου και βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα. Περιμένουμε να γίνει τουλάχιστον χλιαρό για να το σερβίρουμε.  

Αυτά αλλού...σε κανονικά σπίτια....! Εδώ με το αγόρι και το "αγόρι" να γυρίζουν από πάνω μου σαν τις μύγες, δυστυχώς δεν μπόρεσα να περιμένω να κρυώσει για να το κόψω και κατά συνέπεια να το φωτογραφίσω όπως ήθελα! Τι να κάνω....είπαμε.... μαγειρεύω και ταΐζω :)


Everyone knows by now how much we love savory bread. Here's one more today, with cheese and sun-dried tomatoes. It's very easy and very tasty, with no need for a mixer.
The sun-dried tomatoes I used were in olive oil, if the ones you use are not in oil, they will need to be soaked in water for about an hour, to soften.

we need
1 Tbsp olive oil
1 long red pepper, cubed
2 eggs
1/2 cup olive oil
2/3 cup yogurt
1 cup flour
2 tsps baking powder
5 oz feta cheese, crumbled
1 2/3 kefalotyri or romano cheese, grated
4-5 sun-dried tomatoes, finely chopped
1 Tbsp parsley, finely chopped
1 Tbsp mint, finely chopped
1/4 tsp salt
pepper, to taste

In a small skillet, saute pepper with 1 Tbsp olive oil, until soft. In a bowl, beat eggs lightly and add oil and yogurt. Continue beating, add flour and baking powder and beat until all ingredients are well blended. Add cheese, pepper, sun-dried tomatoes, herbs, salt and pepper. Stir well with a spoon and turn into well greased loaf pan.
Bake cake in a preheated oven, at 350F, for about 40-45 min. Let sit for 10 min, then invert onto platter. Let cool before serving.

This would happen in a normal household...Unfortunately, I had both my senior and junior boys going about the kitchen like flies, so I couldn't wait for it to cool down in order to slice and take pictures as I would have wanted to! What can I do...I've said it... I COOK AND FEED :)
 

12 σχόλια:

  1. Νοστιμότατο!!! Το λάτρεψα Μαρία!!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ ενδιαφέρον !! Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ να φτιάξω αλμυρό κέικ ... νομίζω πως με τα κατάλληλα αρωματικά παίρνει τέλεια γεύση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μ'αρέσουν τα αλμυρά κέικ!! Δείχνει και είμαι σίγουρη πως θα είναι κιόλας, πεντανόστιμο!! Ευχαριστούμε, καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και γω τα λατρευω τα αλμυρα κεικ!!!! πωωωω πρεπει να ειναι τελειο με τη λιαστη ντοματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπώ αλμυρά κέικ !! Τέλεια ! Εγώ το θέλω χωρίς την φέτα παρακαλώ! χα χα! Η λιαστή τομάτα πρέπει να δίνει το κάτι τέλειο στη γεύση! Πολλά φιλιά !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kι εμένα μου αρέσουν αυτά τα κεικ... και φυσικά είναι πιο ωραία όταν βγαίνουν από το φούρνο ;)
    Δίκιο έχουν τα αγόρια σου λοιπόν...
    Σιγά μην σκεφτούν τη φωτογράφηση.

    Οι λιαστές ντομάτες μου αρέσουν πολύ... πρέπει να παρω.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν εχω φτιάξει ποτέ αλμυρό κέικ αλλά μου αρέσουν πάρα πολύ..
    (και εγώ δεν νομίζω να έιχα την υπομονή να κρυώσει τελείως για να το κόψω και να το φάω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχώ δοκιμάσει να κάνω αλμυρό κέικ αλλά μόνο τις κλασικές εκδοχές με τυριά και αλλαντικά, η ιδέα σου για λιαστή ντομάτα το κάνει πιο γκουρμεδιάρικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπέροχο!! τρελαίνομαι για αλμυρά κέικ!!
    φαίνεται τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέλειο το κέικ σου, δεν θα προλάβαινα και εγώ να το φωτογραφίσω έτσι λαχταριστό που είναι!!
    Η λιαστή ντομάτα τελικά είναι απίθανος συνδυασμός με τα τυριά και τα μυρωδικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τρελλαίνομαι για αλμυρά κέικ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή