Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

White Chocolate Chip And Macadamia Nut Cookies/Μπισκότα Με Δάκρυα Λευκής Σοκολάτας Και Macadamia Nuts

Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω
This cookie recipe comes from a package of CHIPITS white chocolate chips. It was the third time I made them and I just L-O-V-E them!!! They're very easy to make and a perfect accompaniment to your favorite cup of joe.

we need
1 cup butter, at room temperature
1 cup brown sugar
1/2 cup white sugar
2 eggs
1 1/2 tsps vanilla
2 cups all purpose flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1 8 oz pkg white chocolate chips
1 cup macadamia nuts, roasted, unsalted and coarsely chopped

In a large bowl, cream butter with brown and white sugar, until fluffy. Add eggs and continue beating, add vanilla.
In a smaller bowl, combine flour with baking soda and salt, then slowly add to butter mixture, while beating.
Blend in chocolate chips and macadamia nuts and stir well.
Drop by Tbsps on a parchment paper lined cookie sheet and bake in a preheated oven, at 375F for about 8-10 min. Cool on a wire rack or enjoy hot as I did... No time to waste!!!
Η μπισκοτοσυνταγή αυτή είναι από μια σακούλα δακρύων λευκής σοκολάτας CHIPITS. Τα έφτιαξα για τρίτη φορά και τα Λ-Α-Τ-Ρ-Ε-Υ-Ω!!! Είναι πολύ εύκολα και συνοδεύουν τέλεια το αγαπημένο σας καφεδάκι.

χρειαζόμαστε
1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. καφέ ζάχαρη
1/2 φλ. άσπρη ζάχαρη
2 αυγά
1 1/2 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
225 γρ. δάκρυα λευκής σοκολάτας
1 φλ. macadamia nuts, ψημένα, ανάλατα και χονδροκομμένα

Σ' ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την καφέ και την άσπρη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τ' αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα και ρίχνουμε τη βανίλια.
Σ' ένα μικρότερο μπολ, βάζουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε, προσθέτοντας σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, όπως συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας και τα Macadamia  nuts και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σ' ένα ταψί για μπισκότα, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190C για 8-10 περίπου λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα ή απολαμβάνουμε ζεστά όπως έκανα εγώ... Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο!!!

14 σχόλια:

  1. Αφού τα έφτιαξες τόσες φορές, σίγουρα θα αξίζουν!!
    Τσιμπάω λοιπόν ένα δυο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ θέλω να τσιμπήσω άλλα δυο τρία!
    Με λευκή σοκολάτα είναι τα αγαπημένα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελεια!! και αφου ειναι με λευκη σοκολατα θα τα τιμησω να ξεφευγουμε απ τη συνηθισμένη σοκολατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λευκή σοκολάτα και φουντούκι (γιατί μοιάζουν με τα Macadamia nuts και τα προτιμώ περισσότερο η αλήθεια είναι), είναι ζευγάρι αχτύπητο για cookies! Με καφεδάκι τώρα θα τα τσάκιζα ανελέητα!
    Καλό Π/Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φαινονται τελεια και μαλλον ειναι τελεια αφου τα εφτιαξες τριτη φορα!!!!
    καταγραφεται λιπον!!!!
    καλο σουκου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία φαινονται!
    Καλό Σαββατοκύριακο
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια αδυναμία την έχω στα μπισκότα και αυτά αυτήν την φορά είναι διαφορετικά από αυτά που ξέρω!!
    Πολύ νόστιμα φαίνονται και λαχταριστά, πολύ ωραίες φωτογραφίες!
    Χαρά μου καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια αδυναμία την έχω στα μπισκότα και αυτά αυτήν την φορά είναι διαφορετικά από αυτά που ξέρω!!
    Πολύ νόστιμα φαίνονται και λαχταριστά, πολύ ωραίες φωτογραφίες!
    Χαρά μου καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα μακαντέμια μου αρεσουν παρα πολυ!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν λέμε όχι σε σπιτικά μπισκότα macadamia! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και με το καφέ και χωρίς καφέ τα μπισκοτάκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα Χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να τα φτιάχνεις πολλές φορές προφανώς αξίζουν και με καφέ ειδικά είναι τέλεια Χαρά!!
    Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστούμε πολύ, κορίτσια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστούμε πολύ, κορίτσια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή