Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

scones με φράουλες και φραουλένιο βούτυρο/Strawberry Scones With Strawberry Butter

For English, scroll down
Φράουλες παντού, ήταν δυνατόν να μη μπούμε και εμείς στον πειρασμό να φτιάξουμε διάφορα γλυκάκια; Έχουμε κι άλλα.... σήμερα όμως σας έχουμε scones! Το Σαββατοκύριακο είναι κοντά και τα γλυκά αυτά φραουλένια ψωμάκια είναι ότι πρέπει για ένα διαφορετικό και νόστιμο πρωινό. Το φραουλένιο βούτυρο απλώς δίνει μια έξτρα νοστιμιά και το κάνει ακόμα πιο πλούσιο......ε.. είπαμε για σπέσιαλ πρωινό το κάνουμε :)

χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά baking powder
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι κανέλα
60 γρ βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλάκι ζάχαρη
για το φραουλένιο βούτυρο
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα
1/4 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια και και κάνουμε τρίμματα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις φράουλες και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Με βρεγμένα χέρια μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε ένα δίσκο με διάμετρο περίπου 20-25 εκ. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Κόβουμε τη ζύμη σε 8 τρίγωνα και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Για το φραουλοβούτυρο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα και το σερβίρουμε με τα νόστιμα scones!
Since strawberries are in season, could we not have been tempted to make various desserts? We have made a few indeed...today though we have scones! The weekend is at hand and these sweet strawberry triangles are excellent for an alternative and tasty breakfast.
The strawberry butter simply boosts  the flavor and makes it even richer...it is a special breakfast after all :)

we need
2 cups flour
1/3 cup sugar
1 Tbsp baking powder
1 tsp lemon rind
1/2 tsp salt
1/4 tsp cinnamon
2 oz butter, cut in small pieces
3/4 cup whipping cream
1 cup strawberries, finely chopped
1 egg, beaten
1 tsp sugar
for the strawberry butter
2 oz butter, at room temperature
1 Tbsp strawberry jam
1/4 tsp lemon rind

In a bowl, combine flour, sugar, baking powder, lemon rind and cinnamon. Turn in butter and blend with fingers until mixture is crumbly.
Add whipping cream and strawberries and knead until all ingredients are combined. Wet hands and transfer dough to a slightly floured surface, spreading it out  to a circle with an 8-10 inch diameter.
Brush with beaten egg and sprinkle with sugar.
Cut dough into 8 triangles and place in a parchment paper layered pan. Bake in a preheated oven, at 425F, for 15 min, or until golden.
For the strawberry butter, stir all ingredients together until well blended and serve with the tasty scones!

11 σχόλια:

  1. Οι Κυριακές πάντα ζητάνε κάτι έξτρα και τα μπισκοτάκια σου θα συνοδεύσουν τον καφέ μας όπως πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να είναι πολύ νόσιτμα !!!!
    Τα λαχτάρισα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Wow φράουλα στο φουλ!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα το φραουλενιο βουτυρο μου εκλεψε την παρασταση και την καρδια μου!!!
    ακρως φραουλολαχταριστα!!!!
    καλο σ/κ και φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή φραουλονοστιμιά και αυτό το φραουλοβούτυρο με ξεσήκωσε τρελά!
    Φιλιά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα !!!

    Φαντάζομαι τα φραουλο - αρώματα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωωωω ωραια ιδεα μπισκοτα φραουλας!!!! δεν ξερω αν προλαβω να τα φτιξω αλλα το βουτυροφραουλενιο αλειμα θα το δοκιμασω σιγουρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω νοστιμιές πάλι! Φραουλοφαγία με τρέλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω λατρεύω scones!!!! Και το φραουλοβούτυρο όλα τα λεφτά !! Μπράβο πολύ ωραία συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία μπισκότα-scones ιδιαίτερα με την φράουλα, αλλά αυτό το βούτυρο είναι το κερασάκι στην τούρτα!!
    Όλα υπέροχα Μαρία, καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τωρα που κυκλοφορουν σε αφθονια οι φραουλες ειναι ό,τι πρέπει!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή