Έχουμε κάνει τόσα και τόσα κέικ! Με πολλά και διάφορα υλικά, σιγά μη μας ξέφευγε και το αχλάδι:)
Αυτό το κέικ λοιπόν είναι πολύ πολύ ζουμερό και νόστιμο ενώ όπως πέφτει το ελαφρύ γλάσσο από πάνω απορροφά αρκετό και το κάνει ακόμα νοστιμότερο.
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι ξινόγαλο ή κεφίρ
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
για το γλάσσο
60 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
3 κουταλιές κακάο σκόνη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας και του αμυγδάλου. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το ξινόγαλο εναλλάξ. Προσθέτουμε και τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας για 1 λεπτό περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για κανένα πεντάλεπτο. Απλώνουμε πάνω από το κέικ. Μου αρέσει να βάζω μια στρώση έτσι που είναι αραιό ( εντάξει πασαλείβουμε λίγο:) και μετά το βάζω στο ψυγείο να πήξει και απλώνω το υπόλοιπο. Διακοσμούμε με φέτες από αχλάδι, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο μας αρέσει.
We have baked so many cakes!We have used many different ingredients, how could we let pears slip off the list :) This cake is very moist and tasty and, as it absorbs the glaze used, it becomes even tastier.
we need
3 cups flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1/2 tsp baking soda
1 cup butter, at room temperature
1 1/2 cup sugar
4 eggs
2 tsps vanilla essence
1 tsp almond essence
1 cup sour milk or kephir
3 pears, peeled and chopped
for the glaze
2 oz baking chocolate
3 Tbsps cocoa powder
1/4 cup butter
1/2 cup milk
1 1/2 cup icing sugar
Sift flour, baking powder, salt and baking soda in a bowl. In another large bowl, beat butter, then add sugar, continuing beating, until light and fluffy. While beating, add eggs, one by one, then add both flavourings.
Slowly blend in flour, alternating with sour milk. Add chopped pears and stir to blend well.
Turn mixture into greased cake pan and bake in preheated oven, at 350F, for 50-55 min.
Allow to cool slightly and remove from pan. Let cool completely.
Melt butter in a small pot, over low temperature. Stir in baking chocolate to melt, then cocoa powder and milk, stirring for about 1 min. Remove from heat and blend in sugar. Stir well and let stand for 5 min.
Drizzle over cake. I like drizzling while it is still runny (although it is a bit messy). Then I refrigerate to congeal leftover glaze and spread over cake. Decorate with sliced pears, ground nuts or whatever else you wish.
Αυτό το κέικ λοιπόν είναι πολύ πολύ ζουμερό και νόστιμο ενώ όπως πέφτει το ελαφρύ γλάσσο από πάνω απορροφά αρκετό και το κάνει ακόμα νοστιμότερο.
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρική
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι ξινόγαλο ή κεφίρ
3 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
για το γλάσσο
60 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
3 κουταλιές κακάο σκόνη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το άρωμα της βανίλιας και του αμυγδάλου. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το ξινόγαλο εναλλάξ. Προσθέτουμε και τα αχλάδια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε τη σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτουμε το κακάο και το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας για 1 λεπτό περίπου. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί για κανένα πεντάλεπτο. Απλώνουμε πάνω από το κέικ. Μου αρέσει να βάζω μια στρώση έτσι που είναι αραιό ( εντάξει πασαλείβουμε λίγο:) και μετά το βάζω στο ψυγείο να πήξει και απλώνω το υπόλοιπο. Διακοσμούμε με φέτες από αχλάδι, τριμμένους ξηρούς καρπούς ή ότι άλλο μας αρέσει.
We have baked so many cakes!We have used many different ingredients, how could we let pears slip off the list :) This cake is very moist and tasty and, as it absorbs the glaze used, it becomes even tastier.
we need
3 cups flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1/2 tsp baking soda
1 cup butter, at room temperature
1 1/2 cup sugar
4 eggs
2 tsps vanilla essence
1 tsp almond essence
1 cup sour milk or kephir
3 pears, peeled and chopped
for the glaze
2 oz baking chocolate
3 Tbsps cocoa powder
1/4 cup butter
1/2 cup milk
1 1/2 cup icing sugar
Sift flour, baking powder, salt and baking soda in a bowl. In another large bowl, beat butter, then add sugar, continuing beating, until light and fluffy. While beating, add eggs, one by one, then add both flavourings.
Slowly blend in flour, alternating with sour milk. Add chopped pears and stir to blend well.
Turn mixture into greased cake pan and bake in preheated oven, at 350F, for 50-55 min.
Allow to cool slightly and remove from pan. Let cool completely.
Melt butter in a small pot, over low temperature. Stir in baking chocolate to melt, then cocoa powder and milk, stirring for about 1 min. Remove from heat and blend in sugar. Stir well and let stand for 5 min.
Drizzle over cake. I like drizzling while it is still runny (although it is a bit messy). Then I refrigerate to congeal leftover glaze and spread over cake. Decorate with sliced pears, ground nuts or whatever else you wish.
Καλό και νόστιμο μεσημέρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για απογευματινό καφέ.
Πω πω χυμοί κι αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣούπερ κέικ για φθινοπωρινό κάλεσμα φίλων στο κήπο με κουβεντούλα χαλαρά και καφέ ή ποτάκι με το αχλάδι πρωταγωνιστή στη γεύση!!πρωτότυπο και με καταπληκτική παρουσίαση!!!φιλάκια πολλά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάνω στην ώρα ήρθε το κέικ σου Μαρία μου!!!! Μόλις έφεραν από το χωριό τέσσερις τσάντες αχλάδια!!!!! Οπότε θα δοκιμαστεί το λαχταριστό σου κέικ σύντομα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα να έχουμε! Φιλιά!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει και τόσα πολλά κέικ με αχλάδια, οπότε το συγκεκριμένο με ξάφνιασε ευχάριστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει που είναι τόσο αρωματικό και που δεν του λείπει και το σοκολατένιο γλάσο!
Φιλιά!
Κάνω κι εγώ ένα κέικ του κου Παρλιάρου με αχλάδια και είναι εξαιρετικό. Θα δοκιμάσω και αυτό που μας προτείνεις διότι περιέχει ξινόγαλα το οποίο ειναι από τα αγαπημένα μου συστατικά. Άσε το γλάσσο που με αποτελείωσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ ομορφο κέικ,
ΑπάντησηΔιαγραφήμε αχλαδι λοιπον... θα το δοκιμασω!
http://beautyfollower.blogspot.gr/
δεν εχω ξαναδεί κεικ με αχλάδι! Με μήλο, νεκταρίνι, μπανάνα και φράουλες ναι αλλά με αχλάδι πρωτη φορά!Πρωτότυπο!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήKuchen sieht sehr schön aus.
ΑπάντησηΔιαγραφήbon appetit
Καταγράφεται Μαρία γιατί τα φρούτα πλέον μόνο σε μορφή κέικ καταδέχονται να τα φάνε τα μικρά μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Φαίνεται αφράτο και ζουμερό! Και η σοσκολάτα από πάνω με πέθανε! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήμεγάλες ολοκληρώσεις συνταγή ακολουθείτε πάντα φιλιά tiziana το pitichella κουζίνα
ΑπάντησηΔιαγραφή