ριγκατόνι με λουκάνικα και πιπεριές/Rigatoni with sausages and peppers

Σήμερα το φαγητό μας είναι από αυτά που απλώς βάζεις ότι υλικά έχεις και ελπίζεις να πετύχει. Ευτυχώς πέτυχε! Είναι εύκολο, γρήγορο και πραγματικά νοστιμότατο!

χρειαζόμαστε
500 γρ ριγκατόνι
2-3 λουκάνικα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
1 κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι βασιλικό
2 κουταλιές μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό από τα ριγατόνι
τυρί τριμμένο
μαϊντανό για πασπάλισμα

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το νερό που έβρασαν. Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο, το βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε μέσα το λάδι, τα λαχανικά και τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας συχνά για ένα τεταρτάκι περίπου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε την κρέμα στα ριγκατόνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε ελαφρά, πασπαλίζουμε με τυρί και φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Our meal today is one of those that you combine whatever ingredients you have and hope it will work out.
Thankfully it did! It is easy, fast and really delicious!

we need
1 lb and 2 oz rigatoni
2-3 sausages, sliced in coins
1 red bell pepper, sliced
1 yellow bell pepper, sliced
1 onion, sliced
1/2 tsp oregano
1/2 tsp thyme
1/2 tsp basil
2 Tbsps mayonnaise
1 Tbsp mustard
1 Tbsp olive oil
Salt and pepper, to taste
1 cup water (reserved from the rigatoni)
Grated cheese
Parsley

Boil pasta according to package instructions, strain and reserve one cup of the water they were  boiled in.
In a non-stick pan saute sausage, then transfer to a plate. Add oil, sliced veggies, herbs, salt and pepper.
Saute until veggies are tender, about 15 min, stirring frequently. In a bowl, combine mayonnaise with mustard and reserved water and add to rigatoni. Blend in sausages and veggies,stir lightly, add cheese and parsley and serve.

14 σχόλια:

  1. Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν μακαρονοσαλάτα αλλά με τη μαγιονέζα στο τέλος σαν σάλτσα για τα ζυμαρικά μαζί με τα άλλα υλικά, το πιάτο γίνεται πρωτότυπο και παραμένει φυσικά ευκολότατο ως προς την εκτέλεση!
    Ωραία ιδέα, ειδικά για μένα που τη μαγιονέζα "ωμή" δεν την πολυσυμπαθώ. Νομίζω πως αυτό το φαγητό θα το έτρωγα ευχαρίστως! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλέ τι ωραία χρώματα και αρώματα είναι αυτά !!!!! φτιαχνω κάτι παρόμοιο και εγώ αλλά με κόκκινη σάλτα, την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και με άσπρη!! καλοφάγωτο Μαράκι μου !!!!

    καλημερούδια και πολλα πολλά φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΜΜ Νοστιμιές!!!
    Φαίνεται πολύ ωραίο και πολύ πολύ εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι στη θέση της μαγιονέζας θα βάλω γιαούρτι δεν έχω καλή σχέση μαζί της. Κατά τα άλλα υπέροχος συνδυασμός υλικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ήταν δυνατόν να μην πετύχει??
    Τόσες νοστιμιές έβαλες στο πιάτο σου!
    Φιλιά Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τέτοια υλικά δεν γίνεται να μην είναι νόστιμο αυτό το φαγητό!
    Όλο χρώματα και αρώματα είναι.
    Θα συμφωνήσω με την Ξανθή μας, κι εγώ θα προτιμήσω το γιαουρτάκι αντί μαγιονέζας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μακαρονι ειναι μια τελεια βαση για να παιξεις μαζι του με οποιοδηποτε υλικο θελησεις. Ωραιο και χορταστικο πιατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτού του είδους τα φαγητά, γίνονται και τα πιο ωραία Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχασα πολλά λόγω διακοπών μα θα πέσω απο βδομάδα με τα μούτρα στη μελέτη!!απίστευτες προτάσεις με μοναδικές γεύσεις και σούπερ συστατικα για όλα τα γούστα..φιλάκια Μαράκι μου!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μοναδική νοστιμιά το πιάτο σου Μαράκι μου... ποιός μπορεί να του αντισταθεί;;;; Εγώ πάντως όχι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολυ δυνατα τα υλικα του!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σας ευχαριστώ! Ωραία ιδέα το γιαούρτι για σαλτσούλα, εμένα μου κόβει συνήθως στο βράσιμο και σε εμφάνιση χαλάει. Πάντως και λίγη μαγιονέζα κάνει καλή δουλειά στο δέσιμο των υλικών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή