Δροσίζει σιγά σιγά (λέμε τώρα:) οπότε δεν υπήρχε περίπτωση εμείς να μη φτιάξουμε μια νόστιμη και εύκολη σούπα.
χρειαζόμαστε
250 γρ ντοματίνια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 ματσάκι βασιλικό
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
1 φλιτζανάκι του καφέ κόκκινο γλυκό κρασί
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
4 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλατοπίπερο
παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Καθαρίζουμε το σκόρδο και τρίβουμε με αυτό τις φέτες του ψωμιού. Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας και τις απλώνουμε. Σε ένα άλλο ταψάκι βάζουμε τα ντοματίνια, τη μια σκελίδα σκόρδο και 2-3 φύλλα βασιλικού μαζί με άλλο ένα κουταλάκι λάδι. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας και τα απλώνουμε. Ψήνουμε τα ντοματίνια για 20 λεπτά περίπου στους 200β. Αν χωράνε και τα δύο ταψάκια βάζουμε και το ψωμί αλλά το βγάζουμε νωρίτερα μόλις πάρει χρώμα και γίνει κριτσανιστό, αλλιώς ψήνουμε το ψωμί και μετά βάζουμε τα ντοματίνια.
Όση ώρα ψήνονται τα ντοματίνια, σε μια μέτρια προς μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα άλλα 2 κουταλάκια λάδι με την άλλη σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε για λίγο και ρίχνουμε και το βασιλικό. Σοτάρουμε για μισό λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι. Προσθέτουμε 4-5 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τα ντοματίνια. Στα πιάτα προσθέτουμε το φρυγανισμένο ψωμί και το τριμμένο τυρί.
The weather has slowly started cooling down (or so it looks like), so here's an easy and tasty soup.
we need
1/2 lb cherry tomatoes
2 garlic cloves
1 medium onion
1 small bunch of basil
1 can of chopped tomatoes
1/4 cup sweet red wine
5 slices day old bread
4 tsps olive oil
1 tsp sugar
salt and pepper, to taste
parmesan or kefalotyri cheese, grated
Cut garlic and use it to rub bread slices. Cut in cubes and place in pan. Sprinkle with 1 tsp of olive oil, mix by hand and spread out in pan. In another pan place cherry tomatoes, 1 garlic clove, 2-3 basil leaves and another tsp of olive oil. Mix by hand and spread in pan. Bake tomatoes at 400F for about 20 min. If there's enough space for the bread pan, bake simultaneously with the tomatoes, just until it becomes crunchy, then remove from oven, or bake prior to the tomatoes.
While the tomatoes are baking, place remaining 2 tsps of olive oil, 1 clove of garlic and onion in a medium-large pot. Saute for a few min, then add basil. Saute for a few seconds and add wine. Add canned tomatoes, 4-5 cups of water, salt, pepper and sugar. Allow to boil at medium temperature for 20 min to 1/2 hr. Just prior to serving add cherry tomatoes. Serve with grated cheese and baked bread.
Dear Maria, A very delicious soup. I would love it very much. Blessings, Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη και λαχταριστή η σούπα σου Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο δροσίζει θα αποζητάμε όλο και περισότερρο τις σουπίτσες, αν και η ντοματόσουπα τρώγεται ευχάριστα κάθε εποχή!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
I love tomato soup. Will have to try your recipe, it looks fantastic!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η σουπίτσα σου και λόγο δροσούλας τώρα είναι ότι πρέπει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά φιλιά!!!!
Τέλεια η ντοματόσουπά σου Μαράκι μου! Πωπωωωω! Την λιμπίστικα... να είχα ένα πιάτο!!! Δεν πειράζει που δεν έχει κρύο ... έτσι κι αλλιώς σε θερμοκρασία δωματίου μου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλό Σ/Κ!
Περνω οπως παντα να ευχηθω μια ομορφη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα,Aργω μερικες φορες να ερθω απο εδω αλλα δεν ξεχνω.Nα εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το μπλοκοσπιτο σου!!!Πολυ ωραια φαινεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπαθώ δυό μέρες να μπω και να αφήσω σχόλιο για την ντοματόσουπα αλλά όλο συνδέεται και όλο μου κρεμάει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλος πάντων!!
Ντομάτα και βασιλικός είναι κορυφαίος συνδυασμός. Τα δε κρουτόν και το τυράκι από πανω, δίνουν την τέλεια πινελιά!!
Το μπολάκι σου το μαύρο, το τόσοδούλι, μου άρεσε πολύ. Είναι ότι πρέπει για μια βραδυνή δόση σούπας!!!
Ωραία Μαρία μου!!!
Excelente plato delicioso y contundente,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔευτέρα πρωί και εδώ
ΑπάντησηΔιαγραφή{Κοζάνη} ρίχνει καρεκλοπόδαρα!!
Τι πιο νόστιμο από αυτή τη σούπα!!
Φιλιά.
Τρελαίνομαι για σούπες Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρότασή σου είναι τόσο γευστική και αυτά τα χειροποίητα κρουτόν την κάνουν ακόμα πιο ζηλευτή και λαχταριστή!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!
Φτιάχνω και εγώ σούπες μπας και δροσίσει λίγο αλλά δεν το βλέπω! Η σουπίτσα με τη ντομάτα πάντως είναι ότι πρέπει! Μου αρέσει πολύ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου η σουπίτσα σου πολύ λαχταριστή.Ο συνδυασμός ντομάτα - βασιλικός τέλειος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Μαρία, ταιριαστός ο συνδυσμός ντομάτας βασιλικού στην σουπίτσα σου. Ελπίζω να φιλοτιμηθεί το Φθινόπωρο, να επισκευθεί και την χώρα μας, να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ωραίες σουπίτσες σαν την δική σου ντοματόσουπα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Αχχχχχ Μαράκι μου πεθύμησα πολύ και το κρύο και τις σουπίτσες! Θα την κάνω με την πρώτη ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρεμπιπτόντως....θα δροσίσει επιτέλους?????
φιλιά και καλή βδομάδα :)
Είτε με κρύο, είτε με ζέστη οι σουπίτσες είναι πάντα ευπρόσδεκτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην καλημέρα μου Μαράκι
Πολύ νόστιμη η σουπίτσα και παντός καιρού πιστεύω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά.
Τρελαίνομαι για ντοματόσουπα, αλλά όχι για βασιλικό, δυστυχώς. Φαίνεται νοστιμότατη όμως και με μια μικρή αλλαγή στο μυρωδικό θα την απολάβανα υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι πολύ ωραία η σούπα σου! Θα την δοκιμάσω πριν σφίξουν οι ζέστες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Ντομάτα + βασιλικός = υπέροχος συνδυασμός! Καταγράφεται η σουπίτσα για τα φθινοπωρινά μας βράδια!
ΑπάντησηΔιαγραφήLove this creative tomato basil soup...reminds me of an old fashioned Italian tomato soup with the bread pieces soaked in them...yumm!
ΑπάντησηΔιαγραφή