Δεν έχω καθόλου όρεξη να μαγειρεύω...για το blog εννοώ γιατί καθημερινά μαγειρεύω φυσικά. Για γλυκά, κέικ και κουλουράκια πάλι η όρεξη δε φεύγει ποτέ, χεχε!
Σήμερα λοιπόν έχουμε κουλουράκια με φυστικοβούτυρο από το Canadian living's best -chocolate. Είναι τα μόνα κουλουράκια που έχω φτιάξει που δεν έφαγα καθόλου ωμή ζύμη γιατί το εν λόγω βουτυράκι δε μου αρέσει καθόλου!! Ψημένα όμως είναι άλλο πράγμα. Έχουν μια γεύση ξηρών καρπών, έγιναν πολύ νόστιμα και αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο που πρέπει να μείνουν στο ψυγείο, γίνονται πολύ εύκολα.
χρειαζόμαστε
150 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
2/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλια
2 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια μπάλα που τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Το τελευταίο 1/3 από το αλεύρι καλύτερα να το βάλουμε λίγο λίγο και να δούμε πόσο θα πάρει γιατί εγώ το έβαλα όλο και μετά είδα ότι μάλλον ήθελε μια ιδέα λιγότερο. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε άλλο ένα χαρτί από πάνω και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο 20Χ25εκ περίπου. Βγάζουμε το επάνω χαρτί και απλώνουμε το ένα τρίτο της λιωμένη σοκολάτας στη ζύμη. Με τη βοήθεια του κάτω χαρτιού τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο της ζύμης. Τυλίγουμε στο ρολό σε διαφανή μεμβράνη. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δυο κομμάτια της ζύμης και βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή και όλη τη νύχτα. Κόβουμε σε φέτες περίπου 5 χιλιοστών και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 190β για 10-12 λεπτά ανάλογα το φούρνο, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Γίνονται περίπου 80-85 κουλουράκια.
(Μπορούμε να αφήσουμε τα ρολά στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες ή να τα βάλουμε καλά κλεισμένα στην κατάψυξη για 2 εβδομάδες. Αφήνουμε να ξεπαγώσουν κανένα εικοσάλεπτο.)
I'm not in a cooking mood at all... I mean for the blog, because I obviouly cook for home. I'm always in the mood though when it comes to desserts, cakes and cookies...lol..
Today we have cookies with peanut butter from Canadian Living's best chocolate. These are the only cookies I didn't try raw, because I don't like peanut butter at all.. When baked though, they're really special. They have a nutty taste, they turned out very yummy and they're very easy to make, provided we oversee refrigeration time.
we need
5 oz baking chocolate, chopped
2/3 cup butter, softened
2/3 cup peanut butter
1 1/3 cups sugar
1 egg
1 tsp vanilla essence
2 1/3 cups flour
3/4 tsp baking soda
Melt chocolate in double boiler. Blend flour and soda. In large bowl beat butter, peanut butter and sugar until fluffy. Add egg and vanilla and continue beating. Mix in flour and shape into a ball, which you divide in three pieces (It's better to add the latter 1/3 of flour little by little, to see how much is necessary, I thought it was a touch too much) Place one of the pieces on parchment paper, cover with another piece of parchment paper and roll out dough to approximately 8X10 in. Remove top paper and cover dough with 1/3 of the melted chocolate. Using bottom paper as a guide, roll dough into a log and cover with plastic wrap. Repeat with two remaining pieces and refrigerate for at least 3 hours to overnight. When ready to bake, slice in 1/5 in. slices and place on parchment paper covered cookie sheet. Bake in preheated oven at 375F, in middle position, for 10-12 min. or until golden. Yields about 80-85 cookies.
(We can keep the cookie dough in the fridge for up to three days, or wrap it really well and freeze for up to two weeks. Allow 20 min to defrost)
Σήμερα λοιπόν έχουμε κουλουράκια με φυστικοβούτυρο από το Canadian living's best -chocolate. Είναι τα μόνα κουλουράκια που έχω φτιάξει που δεν έφαγα καθόλου ωμή ζύμη γιατί το εν λόγω βουτυράκι δε μου αρέσει καθόλου!! Ψημένα όμως είναι άλλο πράγμα. Έχουν μια γεύση ξηρών καρπών, έγιναν πολύ νόστιμα και αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο που πρέπει να μείνουν στο ψυγείο, γίνονται πολύ εύκολα.
χρειαζόμαστε
150 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
2/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλια
2 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια μπάλα που τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Το τελευταίο 1/3 από το αλεύρι καλύτερα να το βάλουμε λίγο λίγο και να δούμε πόσο θα πάρει γιατί εγώ το έβαλα όλο και μετά είδα ότι μάλλον ήθελε μια ιδέα λιγότερο. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε άλλο ένα χαρτί από πάνω και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο 20Χ25εκ περίπου. Βγάζουμε το επάνω χαρτί και απλώνουμε το ένα τρίτο της λιωμένη σοκολάτας στη ζύμη. Με τη βοήθεια του κάτω χαρτιού τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο της ζύμης. Τυλίγουμε στο ρολό σε διαφανή μεμβράνη. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δυο κομμάτια της ζύμης και βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή και όλη τη νύχτα. Κόβουμε σε φέτες περίπου 5 χιλιοστών και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 190β για 10-12 λεπτά ανάλογα το φούρνο, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Γίνονται περίπου 80-85 κουλουράκια.
(Μπορούμε να αφήσουμε τα ρολά στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες ή να τα βάλουμε καλά κλεισμένα στην κατάψυξη για 2 εβδομάδες. Αφήνουμε να ξεπαγώσουν κανένα εικοσάλεπτο.)
I'm not in a cooking mood at all... I mean for the blog, because I obviouly cook for home. I'm always in the mood though when it comes to desserts, cakes and cookies...lol..
Today we have cookies with peanut butter from Canadian Living's best chocolate. These are the only cookies I didn't try raw, because I don't like peanut butter at all.. When baked though, they're really special. They have a nutty taste, they turned out very yummy and they're very easy to make, provided we oversee refrigeration time.
we need
5 oz baking chocolate, chopped
2/3 cup butter, softened
2/3 cup peanut butter
1 1/3 cups sugar
1 egg
1 tsp vanilla essence
2 1/3 cups flour
3/4 tsp baking soda
Melt chocolate in double boiler. Blend flour and soda. In large bowl beat butter, peanut butter and sugar until fluffy. Add egg and vanilla and continue beating. Mix in flour and shape into a ball, which you divide in three pieces (It's better to add the latter 1/3 of flour little by little, to see how much is necessary, I thought it was a touch too much) Place one of the pieces on parchment paper, cover with another piece of parchment paper and roll out dough to approximately 8X10 in. Remove top paper and cover dough with 1/3 of the melted chocolate. Using bottom paper as a guide, roll dough into a log and cover with plastic wrap. Repeat with two remaining pieces and refrigerate for at least 3 hours to overnight. When ready to bake, slice in 1/5 in. slices and place on parchment paper covered cookie sheet. Bake in preheated oven at 375F, in middle position, for 10-12 min. or until golden. Yields about 80-85 cookies.
(We can keep the cookie dough in the fridge for up to three days, or wrap it really well and freeze for up to two weeks. Allow 20 min to defrost)
Mαρία ωραία κουλουράκια έκανες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φυστικοβούτυρο έχω χρονια να το φάω, νομίζω μου αρέσει :)
Ωραία έγιναν στριφογυριστά με τη σοκολάτα. Οτι πρέπει για καφεδάκι
Φιλιά
Εμφανισιακά είναι πανέμορφα, φαντάζομαι και από γεύση! Το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα είναι εγγυημένος συνδυασμός πάντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια καφεδάκι ή γάλα όντως μια χαρά!
Καλή βδομάδα εύχομαι!
Μμμμμ! Νόστιμα και λαχταριστά τα κουλουράκια σου και ο συνδυασμός του φυστικοβούτυρου με τη σοκολάτα...ανεπανάληπτος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά και καλή σου εβδομάδα!
Τι ομορφούλικα που είναι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι σίγουρα πεντανόστιμα!
Φιλάκια, καλό βράδυ!
Όμορφα αλλά και ευπαρουσίαστα τα κουλουράκια σου.Καλή εβδομάδα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μαρία!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγευστικά και μυρωδάτα :)
Πολλά φιλιά
Καλημέρα & καλή εβδομάδα
Πανέμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε εντυπωσίασε ο χρόνος που μπορούν να παραμείνουν στην συντήρηση ή την κατάψυξη. Οπότε κάνεις την προπαρασκεύη και τα ψήνεις όποτε τα χρειαστείς τελικά, Μαρία μου.
Πολύ καλή αυτή η λύση διατήρησης της ζύμης στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όποτε θέλουμε βγάζουμε από ένα ρολό, το κόβουμε, το ψήνουμε και έτοιμα τα ωραία μπισκότα με φυστικοβούτυρο, όταν λαχταρίσουμε. Ωραιότατα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
Καλημέρα Μαρία και καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μπισκοτάκια σου φαίνονται πολύ νόστιμα!
Μου αρέσει πολύ και το παιχνιδιάρικο σχήμα τους!
Φιλιά
These cookies should be in an art contest, they're so pretty!
ΑπάντησηΔιαγραφήOh and I got my stencil yesterday! Thanks so much - I'll have fun with it!
Μαρία μου είναι πανέμορφα!Φαίνονται πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Dear Mia Maria, I love chocolate and I love peanut butter! These cookies look wonderful. Blessings dear. Catherine xo
ΑπάντησηΔιαγραφήΜωρέ τι ωραία φατσούλα που έχουν! Εμένα πάλι μου αρέσει το άτιμο ΚΑΙ ωμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόμοια δίχρωμα μπισκοτάκια έχω φτιάξει κι εγώ, όχι με φυστικοβούτυρο, και ήταν σούπερ γευστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνεται για την επόμενη φορά, το μεγάλο μου κοριτσάκι αγαπάει ιδιαίτερα το φυστικοβούτυρο!
Καλό βράδυ, φιλιά...
λατρεύω τη γεύση του φυστικοβούτυρου, κι επειδή εγώ είμαι ένα χρόνο τώρα αρρωστούλα και δε φτιάχνω λιχουδίτσες θα πάρω μια μεγάλη μερίδα, φαίνονται υπέροχα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσκέτος πειρασμός!!!
Αχ και να 'ξερες πόσο αγαπώ το φυστικοβούτυρο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα φαίνονται!!!
Μπαίνουν στη λίστα του Σαββατοκύριακου...
Πολλά φιλιά
μοσχομύρισαννννν
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν έτσι στριφογυριστά που έγιναν! Είμαι σίγουρη ότι θα μου άρεσαν! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο θα ήθελα να τα δοκίμαζα πίνοντας ένα καφεδάκι παρεούλα σου Μαράκι... Θα μου τα φτιάξεις όταν έρθω?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Είναι πράγματι πεντανόστιμα και ας έχουν φυστικοβούτυρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική Ν, έλα εσύ και εγώ εδώ είμαι:))
Τα λάτρεψα από τη πρώτη μπουκιά!!!Μαρία, είναι τέλεια πραγματικά!!! Καλό απόγευμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή