Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

κουλουράκια με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα/Peanut butter and chocolate cookies

Δεν έχω καθόλου όρεξη να μαγειρεύω...για το blog εννοώ γιατί καθημερινά μαγειρεύω φυσικά. Για γλυκά, κέικ και κουλουράκια πάλι η όρεξη δε φεύγει ποτέ, χεχε!
Σήμερα λοιπόν έχουμε κουλουράκια με φυστικοβούτυρο από το Canadian living's best -chocolate. Είναι τα μόνα κουλουράκια που έχω φτιάξει που δεν έφαγα καθόλου ωμή ζύμη γιατί το εν λόγω βουτυράκι δε μου αρέσει καθόλου!! Ψημένα όμως είναι άλλο πράγμα. Έχουν μια γεύση ξηρών καρπών, έγιναν πολύ νόστιμα και αν εξαιρέσει κανείς το χρόνο που πρέπει να μείνουν στο ψυγείο, γίνονται πολύ εύκολα.

χρειαζόμαστε
150 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2/3 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
2/3 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι υγρό άρωμα βανίλια
2 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 κουταλάκι σόδα μαγειρικής

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια μπάλα που τη χωρίζουμε σε τρία κομμάτια. Το τελευταίο 1/3 από το αλεύρι καλύτερα να το βάλουμε λίγο λίγο και να δούμε πόσο θα πάρει γιατί εγώ το έβαλα όλο και μετά είδα ότι μάλλον ήθελε μια ιδέα λιγότερο. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι επάνω σε αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε άλλο ένα χαρτί από πάνω και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τετράγωνο 20Χ25εκ περίπου. Βγάζουμε το επάνω χαρτί και απλώνουμε το ένα τρίτο της λιωμένη σοκολάτας στη ζύμη. Με τη βοήθεια του κάτω χαρτιού τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο της ζύμης. Τυλίγουμε στο ρολό σε διαφανή μεμβράνη. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δυο κομμάτια της ζύμης και βάζουμε τα ρολά στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον ή και όλη τη νύχτα. Κόβουμε σε φέτες περίπου 5 χιλιοστών και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 190β για 10-12 λεπτά ανάλογα το φούρνο, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Γίνονται περίπου 80-85 κουλουράκια.
(Μπορούμε να αφήσουμε τα ρολά στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες ή να τα βάλουμε καλά κλεισμένα στην κατάψυξη για 2 εβδομάδες. Αφήνουμε να ξεπαγώσουν κανένα εικοσάλεπτο.)
I'm not in a cooking mood at all... I mean for the blog, because I obviouly cook for home. I'm always in the mood though when it comes to desserts, cakes and cookies...lol..
Today we have  cookies with peanut butter from Canadian Living's best chocolate. These are the only cookies I didn't try raw, because I don't like peanut butter at all.. When baked though, they're really special. They have a nutty taste, they turned out very yummy and they're very easy to make, provided we oversee refrigeration time.

we need
5 oz baking chocolate, chopped
2/3 cup butter, softened
2/3 cup peanut butter
1 1/3 cups sugar
1 egg
1 tsp vanilla essence
2 1/3 cups flour
3/4 tsp baking soda

 Melt chocolate in double boiler. Blend flour and soda. In large bowl beat butter, peanut butter and sugar until fluffy. Add egg and vanilla and continue beating. Mix in flour and shape into a ball, which you divide in three pieces (It's better to add the latter 1/3 of flour little by little, to see how much is necessary, I thought it was a touch too much) Place one of the pieces on parchment paper, cover with another piece of parchment paper and roll out dough to approximately 8X10 in. Remove top paper and cover dough with 1/3 of the melted chocolate. Using bottom paper as a guide, roll dough into a log and cover with plastic wrap. Repeat with two remaining pieces and refrigerate for at least 3 hours to overnight. When ready to bake, slice in 1/5 in. slices and place on parchment paper covered cookie sheet. Bake in preheated oven at 375F, in  middle position, for 10-12 min. or until golden. Yields about 80-85 cookies.
(We can keep the cookie dough in the fridge for up to three days, or wrap it really well and freeze for up to two weeks. Allow 20 min to defrost)

21 σχόλια:

  1. Mαρία ωραία κουλουράκια έκανες.
    Το φυστικοβούτυρο έχω χρονια να το φάω, νομίζω μου αρέσει :)

    Ωραία έγιναν στριφογυριστά με τη σοκολάτα. Οτι πρέπει για καφεδάκι

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμφανισιακά είναι πανέμορφα, φαντάζομαι και από γεύση! Το φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα είναι εγγυημένος συνδυασμός πάντως!
    Για καφεδάκι ή γάλα όντως μια χαρά!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ! Νόστιμα και λαχταριστά τα κουλουράκια σου και ο συνδυασμός του φυστικοβούτυρου με τη σοκολάτα...ανεπανάληπτος!!!
    Φιλιά και καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ομορφούλικα που είναι!!!
    Και σίγουρα πεντανόστιμα!
    Φιλάκια, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όμορφα αλλά και ευπαρουσίαστα τα κουλουράκια σου.Καλή εβδομάδα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια στα χέρια σου Μαρία!!!!
    γευστικά και μυρωδάτα :)
    Πολλά φιλιά
    Καλημέρα & καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφα!
    Με εντυπωσίασε ο χρόνος που μπορούν να παραμείνουν στην συντήρηση ή την κατάψυξη. Οπότε κάνεις την προπαρασκεύη και τα ψήνεις όποτε τα χρειαστείς τελικά, Μαρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλή αυτή η λύση διατήρησης της ζύμης στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Όποτε θέλουμε βγάζουμε από ένα ρολό, το κόβουμε, το ψήνουμε και έτοιμα τα ωραία μπισκότα με φυστικοβούτυρο, όταν λαχταρίσουμε. Ωραιότατα!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Μαρία και καλή εβδομάδα!
    Τα μπισκοτάκια σου φαίνονται πολύ νόστιμα!
    Μου αρέσει πολύ και το παιχνιδιάρικο σχήμα τους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. These cookies should be in an art contest, they're so pretty!
    Oh and I got my stencil yesterday! Thanks so much - I'll have fun with it!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαρία μου είναι πανέμορφα!Φαίνονται πεντανόστιμα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Dear Mia Maria, I love chocolate and I love peanut butter! These cookies look wonderful. Blessings dear. Catherine xo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μωρέ τι ωραία φατσούλα που έχουν! Εμένα πάλι μου αρέσει το άτιμο ΚΑΙ ωμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρόμοια δίχρωμα μπισκοτάκια έχω φτιάξει κι εγώ, όχι με φυστικοβούτυρο, και ήταν σούπερ γευστικά!
    Σημειώνεται για την επόμενη φορά, το μεγάλο μου κοριτσάκι αγαπάει ιδιαίτερα το φυστικοβούτυρο!
    Καλό βράδυ, φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. λατρεύω τη γεύση του φυστικοβούτυρου, κι επειδή εγώ είμαι ένα χρόνο τώρα αρρωστούλα και δε φτιάχνω λιχουδίτσες θα πάρω μια μεγάλη μερίδα, φαίνονται υπέροχα!!!

    σκέτος πειρασμός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αχ και να 'ξερες πόσο αγαπώ το φυστικοβούτυρο...
    Υπέροχα φαίνονται!!!
    Μπαίνουν στη λίστα του Σαββατοκύριακου...

    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ μου αρέσουν έτσι στριφογυριστά που έγιναν! Είμαι σίγουρη ότι θα μου άρεσαν! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πόσο θα ήθελα να τα δοκίμαζα πίνοντας ένα καφεδάκι παρεούλα σου Μαράκι... Θα μου τα φτιάξεις όταν έρθω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. Είναι πράγματι πεντανόστιμα και ας έχουν φυστικοβούτυρο!
    Αγγελική Ν, έλα εσύ και εγώ εδώ είμαι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα λάτρεψα από τη πρώτη μπουκιά!!!Μαρία, είναι τέλεια πραγματικά!!! Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή