αρωματικό κοτόπουλο με λαχανικά/savoury chicken with vegetables

For English, scroll down
Η μαμά μου δεν μαγείρευε ποτέ με πολλά μπαχαρικά και αρωματικά γι αυτό και εγώ δυσκολεύομαι πολύ να τα βάλω στα μαγειρέματα μου παρόλο που προσπαθώ όσο μπορώ. Με τα μπαχαρικά δεν τα έχω καταφέρει, όσο και να προσπαθεί η Χαρά χιχιχι, τα αρωματικά όμως μου αρέσουν πολύ και τα χρησιμοποιώ με την πρώτη ευκαιρία. Εύκολο, αρωματικό και καλοκαιρινό το φαγάκι μας σήμερα λοιπόν.

χρειαζόμαστε
1 κοτόπουλο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι
4 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
4 κολοκυθάκια σε φέτες
3 καρότα σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Κόβουμε το κοτόπουλο σε δύο ή τέσσερα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τις τρεις σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε με το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Με ένα μαχαίρι κάνουμε τρύπες στο κοτόπουλο, κάτω από το δέρμα και τις γεμίζουμε με τα αρωματικά. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά λάδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου επάνω από τα λαχανικά και το αλείφουμε με την άλλη κουταλιά το λάδι. Αν το θέλουμε με μπόλικο ζουμάκι το φαγητό, όπως εμείς,  ρίχνουμε και 1 φλιτζάνι νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αφήνουμε να σταθεί για κανένα πεντάλεπτο πριν το σερβίρουμε.
My mom never cooked with lots of spices or herbs, therefore I have a hard time using them during cooking, no matter how hard I try. I haven't had any success with spices so far, no matter how hard Xara has tried lol, I love herbs however, so I use them whenever I have a chance..The dish for today is easy,savoury and summery.

we need
1 chicken
5 garlic cloves
1 Tbsp. fresh rosemary, finely chopped
1 Tbsp. fresh thyme
4 potatoes, cut in wedges
4 zucchini, cut in coins
3 carrots, cut in coins
2 Tbsps. olive oil
Salt and pepper, to taste

Cut chicken in half, or in four pieces. Chop garlic and blend with rosemary and thyme. Using a knife, cut chicken under the skin, in several places, and stuff with herbs. Season chicken. Place veggies in pan, season, add 1 Tbsp of olive oil and mix well. Arrange chicken pieces over vegetables and brush with remaining oil. If you prefer a juicier version, like we do, add 1 cup of water. Bake at 400F and let stand for 5 min. prior to serving.

10 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαράκι μου!! πολύ ωραίο και καλοκαιρινό το κοτοπουλάκι σου! αν και εγώ είμαι γενικώς των μπαχαρικών μια χαρά λαχταριστό μου φαίνεται!! ευχαρίστως καταβροχθίζω 1,2,3 μερίδες!
    φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλοκαιρινό, ελαφρύ και νόστιμο! Τα λαχανικά και τα αρωματικά βότανα μας χαρίζουν υγεία εκτός από νοστιμιά και γεύση εξάλλου!
    Καλό μεσημέρι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πεντανοστιμη καλοκαιρινη συνταγη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι αρωματικό και ανάλαφρο φαγάκι! Θα το γευτώ άμεσα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαρία μου υπέροχο το αρωματικό πιάτο σου!
    Με την ανάλαφρη γεύση του είναι ιδανικό για τη συγκεκριμένη εποχή!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελαφρύ φαγητό και νόστιμο, ότι πρέπει για το καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαράκι μου δεν έχω καλύτερο καλοκαιρινό φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία, το φαγητό δείχνει ωραιότατο και χωρίς πολλά μπαχαρικά. Είναι θέμα γούστου βέβαια, αλλά μπορείς να χρησιμοποιείς περισσότερα αποξηραμένα ή φρέσκα μυρωδικά που δίνουν επίσης, καταπληκτική γεύση στα φαγάκια μας. Όσο ελαφρύτερα, τόσο καλύτερα τα φαγητά μας, τώρα το καλοκαίρι και χωρίς να υστερούν σε νοστιμιά.
    Καλό Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντίθετα με σένα εμένα η μαμά μου χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί πολλά αρωματικά και μπαχαρικά, όχι όμως καφτερά. Πολύ μου αρέσει το φαγάκι σου Μαρία μου και το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μου κρέας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή