Γενικά όπως έχω ξαναπεί δεν είμαστε πολύ του ψαριού, μερικές φορές όμως ακόμα και εμείς το λαχταράμε. Τα παιδιά μου πάλι όχι, ποτέ και με τίποτα! Οπότε την προηγούμενη εβδομάδα που κατά σύμπτωση λείπανε και οι δυο διακοπές, φτιάξαμε το ψαράκι μας. Τι πιο εύκολο και νόστιμο από φέτες σολομού; Η συνταγή που γράφω είναι για 4 άτομα.
χρειαζόμαστε
4 φέτες σολομού
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
15-20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φινόκιο (μαραθόριζα) σε λεπτές φέτες
2 κουταλάκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ούζο
αλάτι
πιπέρι
Πασπαλίζουμε το σολομό με τη ρίγανη αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο και αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά. Ψήνουμε το σολομό σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα.
*Μπορούμε να ψήσουμε το σολομό μόνο για 5 λεπτά από τη μια πλευρά και μετά να τον βάλουμε από την άλλη πλευρά στο τηγάνι με τη σάλτσα, να ψηθούν μαζί.
we need
4 salmon steaks
1 small onion, sliced
1 garlic clove
15-20 grape tomatoes, cut in half
1 fennel, finely sliced
2 tsps fresh oregano, finely chopped
2 Tbsps olive oil
1/2 cup ouzo (OPA!)
salt and pepper, to taste
Season salmon with salt and pepper and oregano. In a pan, saute onion and garlic in oil for 2 min. Add ouzo and then grape tomatoes, fennel and some salt. Cook over low heat, stirring gently. Cook salmon in a non-stick pan, for 5 min on each side. Top with sauce and serve.
*We could also cook salmon only on one side for 5 min and then turn it over and place in pan with sauce to cook together.
We have been eating a little more fish these days and I know we would love this salmon. Looks so good!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτ' αλήθεια δεν πολυ-αγαπάτε το ψαράκι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς πάλι (μικροί-μεγάλοι) αν μπορούσαμε θα το τρώγαμε κάθε μέρα!
Οπως καταλαβαίνεις ο σολομός σου μας αρέσει πολύ!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!
Τέλειος ο σολομός μας αρέσει πολύ και γι΄αυτό το κάνω συχνά.Το δικό σου θα πρέπει να ήταν τέλειο με τα μυρωδικά του,να είσαι καλά φιλιά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πρωτοπω πεσμου! Η φωτογραφία φανταστική, υπέροχη, επαγγελματική! Ο συνδιασμός των υλικών εμπνευσμένος, υπέροχο τον έκανες τον σολομό σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!
Εμείς πάλι είμαστε φαν του ψαριού γενικώς....πόσο μάλλον όταν είναι τόσο λαχταριστό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω το σολομό και ευτυχώς και ο γιος μου. Πολύ όμορφα τον μαγείρεψες Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολύ απλό, ωστόσο πολύ όμορφο και εντυπωσιακό το πιάτο σου Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
What a lovely entree. It looks and sounds delicious and it makes a perfect summer meal. I will have to try your recipe. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήUn plato preparado especial para mí adoro el salmón luce divino,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήUn plato preparado especial para mí adoro el salmón luce divino,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ σολωμός είναι αγαπημένο λιπαρό ψαράκι. Πεντανόστιμο θα έλεγα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον τρόπο που το έχεις μαγειρέψει Μαράκι ειναι καλοκαιρινό και ανάλαφρο το φαγητό σου. Καθόλου βαρύ αλλά με όλη τη νοστιμιά μέσα του.
Η φωτογράφιση σου πέτυχε πολύ!! Ωραία χρώματα στο πιάτο!!! Όμορφες αντιθέσεις...
Φιλάκια σου πολλά!
We all love eating salmon at home and your Mediterranean style salmon dish look fantastic! Will bookmark your recipe :D
ΑπάντησηΔιαγραφήXara, I just love your salmon steak the way you grilled them and dressed it Mediterranean style! I often make grilled fish this way, but have not made it with salmon steaks. Bookmarking this awesome yummy recipe!
ΑπάντησηΔιαγραφήxo
This sounds wonderful, I love that it uses fennel and fresh oregano. I have a huge oregano plant but not that many recipes that I use oregano in, thanks!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈρη και Χρυσαυγή πολύ το χάρηκα που σας άρεσαν οι φωτογραφίες, προσπαθώ πάαααααρα πολύ γι αυτό:)
Thank you all my friends!
Μα τι ωραίο πιάτο! Έχω σολομό στην κατάψυξη! Λες;
ΑπάντησηΔιαγραφή