Cream cake/Κέικ με κρέμα


Here I am again!!! This time, after I greet everyone and before I proceed with  today's recipe, I would like to just be very ecstatic about the parcel of goodies I received from Maria...!!! :)) Since she knows my "spice addiction", she always includes herbs and spice blends from home...This time though, she sent me some souvenirs from the greek bloggers' meeting, earlier this year, and she included the cutest handmade pair of spatula earrings, that our very talented friend Chrysavgi from the blog  food for thought  made...I was tickled pink!!! I have to publicly congratulate Chrysavgi on her crafting skills and wish her the best with her creative ideas. :)  
Now it's time for another cake..I get to make this delicate cake every single time my whipping cream reaches its expiry date..Some people can't keep their flowers alive, for some reason I can't keep my cream...lol

we need
2 eggs
3/4 cup sugar
1 tsp vanilla
1 1/2 cups all-purpose flour
2 tsps baking powder
1 tsp salt
1 cup whipping cream

Preheat oven to 350F. Beat eggs in bowl with mixer until very thick. Add sugar and vanilla and beat well. In a separate bowl, measure flour, baking powder and salt and stir to blend. Add cream to egg mixture in two parts, alternately with flour mixture in three parts, beginning and ending with dry ingredients. Pour into greased 9X9 in. pan and bake for 30-40 min, until an inserted wooden pick comes out clean. You may enjoy as is, or use the following icing:

coffee icing

2 cups icing sugar
1/4 cup butter, softened
3 Tbsps strong hot coffee
1 tsp vanilla

Beat all ingredients together until smooth. Adjust amount of liquid or icing sugar, if needed. Makes 1 1/3 cups.
Νά'μαι κι εγώ πάλι...!!!Αυτή τη φορά, αφού πω "γεια" και πριν μιλήσω για τη σημερινή συνταγή, θα ήθελα απλά να είμαι πολύ ενθουσιώδης για το δέμα με "τα καλούδια" που πήρα από τη Μαρία..!!:)) Eπειδή ξέρει την "εξάρτησή μου" στα μπαχαρικά, μου στέλνει πάντα μυρωδικά και μπαχαρικά από την πατρίδα..Αυτή τη φορά όμως συμπεριέλαβε μερικά ενθύμια από τη συνάντηση των μπλόγκερς νωρίτερα αυτό το χρόνο. Μου έστειλε ακόμα κι ένα απίθανο ζευγάρι χειροποίητα σκουλαρίκια σε σχήμα σπάτουλας από τα (χρυσά) χεράκια της φίλης μας Χρυσαυγής, από το μπλογκ food for thought. Ξετρελάθηκα!!! Θέλω να συγχαρώ τη Χρυσαυγή δημόσια για τις κατασκευές της και να της ευχηθώ ότι πιο καλό για τις δημιουργικές της ιδέες... :))
Kαι τώρα καιρός για ένα ακόμα κέικ...Το ελαφρύ αυτό κέικ το φτιάχνω κάθε φορά που μου λήγει η κρέμα γάλακτος... Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κρατήσουν ζωντανά τα λουλούδια τους, εγώ πάλι για κάποιο μυστήριο λόγο δεν μπορώ να κρατήσω την κρέμα μου...χιχιχι

χρειαζόμαστε
2 αυγά
3/4 φλ. ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
1 1/2 φλ. αλεύρι
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλ. κρέμα γάλακτος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β. Χτυπάμε τ'αυγά σε μπολ με μίξερ πολύ καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σ'ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη baking powder, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα των αυγών σε δυο δόσεις, εναλλακτικά με το αλεύρι που προσθέτουμε σε τρεις δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα 22Χ22 εκ. και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο. Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο η με την παρακάτω επικάλυψη.

επικάλυψη με καφέ

2 φλ. ζάχαρη άχνη
1/4 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ. σ. δυνατό, ζεστό καφέ
1 κουταλάκι βανίλια

Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυξομειώνουμε τις ποσότητες της ζάχαρης η του καφέ, αν χρειάζεται. Δίνει 1 1/3 φλ.

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χαρά μου, καλή βδομάδα!
    με γεια τα σκουλαρικάκια σου, είναι τέλεια! όσο για το κέικ τι να πω...αν το είχα μπροστά μου θα το είχα εξαφανίσει!!!
    φιλιάαααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή βδομάδα Χαρά μου!!!
    Με γεια και με χαρά τα δωράκια σου!!
    Οσο για το υπέροχο κέικ, μας ξεκίνησες πολύ γλυκά και λαχταριστά την εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Χαρά! Απλό, εύκολο και ωραίο το κέικ, με κρέμα γάλακτος δεν έχω φτιάξει ποτέ ομολογώ. Φαντάζομαι πως αν είναι ληγμένη από καιρό δεν θα κάνει, μιλάμε για λίγες μέρες, σωστά?
    Τα σκουλαρίκια με το μαγειρικό τους θέμα μου τράβηξαν και μένα το ενδιαφέρον, καλοφόρετα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Χαρά και καλή εβδομάδα!
    Μου αρέσει η κρέμα γάλακτος σε κέικ, δίνει πάρα πολύ ωραία υφή και γεύση!
    Όσο για τα σκουλαρίκια της αγαπητής Χρυσαυγής τι να πούμε; Είχα την τιμή να τα δω και από κοντά και είναι πραγματικά πολύ χαριτωμένα και καλοκαμωμένα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουαου ...τι απίστευτο κρεμωδες κεικ είναι αυτό...λαχταριστό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαρά μου γειά σου! απίθανα τα σκουλαρικάκια αλλά και το κεκάκι σου πολύ ωραίο! Με την κρέμα γάλακτος θα είναι ιδιαίτερα γευστικό. Μου άρεσε ιδιαίτερα και η επικάλυψη.
    φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Χαρά μου, υπέροχο το κέικ σου ...δεν θα μου ξεφύγει!!! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο και με την υπέροχη επικάλυψή του...λιχουδιά άνευ προηγουμένου!!!
    Τέλεια και τα σκουλαρίκια ...δεν το συζητώ!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι τέλεια σκουλαρικάκια! Και τι ωραίο κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσαν τα σκουλαρίκια Χαρά μου!! Τα είχα φτιάξει ειδικά για την συνάντηση των food bloggers!! Που να φανταστώ ότι θα ταξίδευαν τόσο μακρυά!

    Το κέικ σου εξαιρετικό και τρομερά αφράτο και λαχταριστό!! Το ψηφίζω ανεπιφύλλαχτα!

    Σε φιλώ και καλοφόρετα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Those earrings are adorable! And this cake is so fluffy and delicious looking! I am always throwing out cream - I will have to remember this.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Thank you all :))


    The Dark chef, οι δοκιμές μου περιορίζονται στις 2 μέρες μετά τη λήξη της κρέμας, για ν'αποφύγουμε απρόοπτα..χιχι..

    Χρυσαυγή, είμαι περήφανη που έχω τα σκουλαρίκια σου στην κατοχή μου.. :))

    Σας ευχαριστώ κορίτσια για τα ευγενικά σας λογάκια, φιλιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xara, I just love the simplicity of this moist and delicious cream cake!
    So easy and few ingredients, that after making it a few times I would be able to remember it in my head!
    Love the pretty floral plate as well!

    ΑπάντησηΔιαγραφή