Το Σάββατο λοιπόν, βλέποντας στην εκπομπή του τον Παρλιάρο να δημιουργεί, με έπιασε μια τρέλα για κάτι σοκολατένιο! Φυσικά αποφεύγουμε τις σοκολατόπιτες και τα μπράουνις για ευνόητους λόγους! Έφτιαξα λοιπόν μια καρυδόπιτα για να ξεφορτωθώ και ένα ανοικτό σακουλάκι καρύδια που είχα για λίγο καιρό.
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουβερτούρα λιωμένη για γλάσσο
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, και το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα που βγαίνει το πλαϊνό και ψήνουμε στους 180β για 45-50 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε και την αφήνουμε να κρυώσει την αλείφουμε με την λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδι.
Εντάξει, σοκολατόπιτα δεν είναι αλλά εγώ κάπως ικανοποίησα την όρεξη μου ;-)
Θα χρειαστούμε:
200 γρ. βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουβερτούρα λιωμένη για γλάσσο
Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, και το κακάο. Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και την καρυδόψιχα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα που βγαίνει το πλαϊνό και ψήνουμε στους 180β για 45-50 λεπτά. Αφού τη βγάλουμε και την αφήνουμε να κρυώσει την αλείφουμε με την λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με καρύδι.
Εντάξει, σοκολατόπιτα δεν είναι αλλά εγώ κάπως ικανοποίησα την όρεξη μου ;-)
αγαπημένο γλυκό
ΑπάντησηΔιαγραφήτι γλύκα του να έχεις καλό ξημέρωμα
και εγώ το σάββατο αργά το βράδυ καρυδόπιτα έκανα και την τσακίσαμε, μόλις που προλάβαμε να φάμε με το κυριακάτικο καφεδάκι μας, μα πως να αντισταθούμε, γίνεται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ' ένα τέτοιο κομμάτι κι εγώ θα ικανοποιούσα την όρεξή μου;-) Aχ βάχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ:))
έχεις απόλυτο δίκιο, μια χαρά είναι τα ματάκια σου, από την κούραση τα' παιξα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτώρα τα βόλεψα, θα βρεις το βραβείο σου το οποίο αν και ήταν γραμμένο τρίτο, έγινε λάθος στη μεταφορά και χάθηκε, μαλλον θα πάω στην κυρά δασκάλα για εντατικά μαθήματα αριθμητικής
πολλά φιλιά, βραβείο ξενύχτηδων πρέπει να θεσπίσουμε, εκεί θα κάνω ρεκόρ!!!!!!!!!!
εννοείτε ότι εγώ έφτιαξα και brownies, για ευνόητους λόγους, χεχεχε!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBig Mama αν σου πω ότι μου αρέσει περισσότερο η καρυδόπιτά σου από τις θερμιδικές βόμβες που παρουσίασε ο Παρλιάρος καλοκαιριάτικα, θα το πιστέψεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η καρυδόπιτά σου, χωρίς πολλά αυγά καλοκαιριάτικα και ότι πρέπει με παγωτάκι... χιχιχιχι Ενισχυμένη μερίδα παρακαλώ.. Φιλιά :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά υπέροχη την έχω δοκιμάσει περίπου ετσι και ήταν μούρλια!! Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου άρεσε τούτη η εκδοχή με τα λίγα αυγά, γιατί κι' εγώ δεν τα μπορώ στα cakes Big Mama. Σε καρυδόπιτες βάζω και ξύσμα πορτοκαλιού μαζί με 2-3 σταγόνες εσανς. Ενώ τα γλάσσο το φτιάχνω με χυμό πορτοκαλιού (μισό φλυτζάνι) 2 σταγόνες εσανς και σοκολάτα και γίνεται κάπως σαν σοκολατένιο σιρόπι!
ΑπάντησηΔιαγραφήBIKY, σε ευχαριστώ! Μ΄αρέσει που υπάρχουν πολλοί ξενύχτηδες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, άστα να πάνε και εμείς το ίδιο, δεν την είδαμε την πίτα για πολύ! Ευχαριστώ για την αλληλογραφία και μην αγχώνεσαι για τέτοια ψιλοπράγματα! Είδες τι παθαίνουμε εμείς οι ξενύχτηδες; Άσε που το ξενύχτι παχαίνει επίσης! ΧΑ! ΧΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, είδες τα κομμάτια μας; Είναι για ενήλικες:Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελική Ν, η αλήθεια είναι ότι αυτό σκέφτηκα και εγώ, όχι ότι δεν μου αρέσουν όμως! Απλώς τώρα το καλοκαιράκι ακόμα και το κέικ μας πέφτει βαρύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, σαν τον άντρα μου και εσύ! Ότι φτιάχνω τώρα συνοδεύεται πάντα με παγωτό από πάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήmama, σε ευχαριστώ! Το επόμενο στο πρόγραμμα είναι το τσουρέκι σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, καλά που μου θύμισες το άρωμα που ξέχασα να γράψω. Ωραία ιδέα το γλάσσο σου, θα το κάνει και πιο ζουμερό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι αφράτο και εμφανίσιμο που είναι το γλυκό σου! και από γεύση φαντάζομαι εξ ίσου υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ σε ευχαριστώ, είναι πράγματι νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα κι έχω πολλά καρύδια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThat looks so moist! I could just take a bite!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα big mama αύριο περιμαίνω τον μεγάλο μου γυιό.Οτι έχει σχέση με σοκολάτα το λατρεύει. Θα φτιάξω το γλυκό σου και θα σου γράψω εντυπώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Liz welcome! Be my guest!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα, σκεφτόμουνα να βάλω και τριμμένη σοκολάτα μέσα αλλά δεν το έκανα για να ειναι κάπως πιο ελαφρύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήmuy bueno!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωωω!!!! Έρχομαι για κέρασμα!!! Ευχαριστω και για το βραβείο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα η καρυδόπιτα με σοκολάτα, και μάλιστα σε συνοδεία με παγωτό γίνεται ένα υπέροχο κυριακάτικο επιδόρπιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε big mama για την εύκολη συνταγή που μας δίνεις.