Apple crisp



Update!!!
Πόσα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε! Η Χαρά έγινε συνblogger αργότερα (άσχετα που δε γράφει τώρα τελευταία)  αυτή η μηλόπιτα έχει γίνει και ξαναγίνει, όλος ο κόσμος τώρα πια φτιάχνει παρόμοιες και εγώ έχω μείνει με τη φωτογραφία του 2009 και κάθε φορά που θέλω να φωτογραφίσω την τρώνε πριν προλάβω. 
Είναι κρίμα όμως να πάει χαμένη αυτή η τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή. 




Η καλή μου φίλη (τι φίλη, αδελφή) Χαρά από τη Β. Αμερική, πολλές φορές μου έχει δώσει συνταγές της και τις κάνω χρόνια τώρα. Σήμερα θα φτιάξω apple crisp, ένα γλυκό με μήλα. Μηλόπιτα δεν το λες, μοιάζει όμως και αν αντί για βούτυρο βάλουμε μαργαρίνη, είναι και νηστίσιμο. Φυσικά αν θεωρήσουμε τη μαργαρίνη νηστίσιμη. Στο ίντερνετ υπάρχουν πολλές συνταγές apple crisp, εγώ χρόνια τώρα κάνω τη δική της.


Υλικά
8 μήλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα ανακατεύουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετά τα ανακατεύουμε με την άσπρη ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρυδο και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε το βούτυρο που το έχουμε αφήσει έξω να μαλακώσει κάπως, με τη καφέ ζάχαρη και το αλεύρι. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι σαν του κέικ, πρέπει να είναι σαν χοντρά ψίχουλα. Τα σκορπίζουμε από πάνω και καλύπτουμε τα μήλα. Ψήνουμε στους 190β για 45-50 περίπου. Είναι αρκετά γλυκό, αν θέλετε μειώνετε τη ζάχαρη στα μήλα. Επίσης καλό είναι να μην σκεπάζεται μέχρι να κρυώσει( καλύτερα μέχρι να φαγωθεί) για να μείνει τραγανό από πάνω.

7 σχόλια:

  1. Εύκολο και γρήγορο. Μια χαρά μου ακούγεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kiki, μου φαίνεται και στις δυό αρέσει το ξενύχτι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφτασε και άλλη ξενύχτισσα για να πάρει το κομματάκι της:)
    Θέλω κι εγώ μηλένιο γλυκάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όλα τα βαμπίρια στην πίστα! στην ουρά για γλυκό εννοούσα, μου ξέφυγε.
    η μαργαρίνη θεωρείται νηστίσιμη διότι γίνεται από λάδια, βέβαια μέσα στη Μ.Εβδομάδα κανονικά δεν τρώγεται το λάδι τις περισσότερες μέρες, αυτά για αυτούς που τηρούν τη νηστεία κατα γράμμα, εμείς οι κοινοί θνητοί το λαδάκι μας το θέλουμε.
    πίσω στη μηλόπιτα τώρα, αυτη με ξινόμηλα θα γίνεται μούρλια

    μπα, πρέπει να κόψουμε τις βόλτες στα μπλογκς, δεν παει άλλο, παράφαγα και μπούκωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΝΑ πάρε όσο θέλεις. Είναι νόστιμο και εύκολο!

    γαστεροπλήξ, είναι καλύτερο με ξινόμηλα αλλά συνήθως δεν έχω και έτσι το κάνω με ότι μήλα έχουν περισσέψει.

    Γενικά ξενύχτηδες μου, από τότε που έμπλεξα με τα blogs, η αυτοπεποίθηση μου στη μαγειρική έχει πέσει στα τάρταρα και τα κιλά μου έχουν πάει στα ουράνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καθόλου να μην πτοήσε τα πηγαίνεις περίφημα
    εμείς είμαστε εδω για να σε εμψυχωνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hey Big Mama ! That's why I gave you this recipe ! Don't forget , < An apple a day keeps the doctor away > (and if the doctor's cute , cut the fruit ! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή