Σούπα Με Κιμά Και Λάχανο/Ground Beef And Cabbage Soup

 
 
For English, scroll down
 
Ο λόγος που έγινε αυτή η σούπα είναι ότι είχα ξεχάσει να βάλω φασόλια από το βράδυ να μουλιάσουν. Ο καιρός επέβαλε σούπα, η οικογένεια ήθελε σούπα οπωσδήποτε και υπήρχε ένα ξεχασμένο λάχανο στο ψυγείο οπότε η λαχανόσουπα ήταν μονόδρομος.


Δεν το μετάνοιωσα καθόλου, η σούπα είναι πεντανόστιμη, θρεπτική και χορταστική, ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Έτυχε να έχουμε φτιάξει και φρέσκο ψωμάκι στον αρτοπαρασκευαστή, τι να πω ξετρελαθήκαμε. Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε.
 



Σούπα Με Κιμά Και Λάχανο

Print Friendly and PDF
Μια πεντανόστιμη, θρεπτική και χορταστική σούπα με κιμά και λάχανο, τέλεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Συστατικά:

  • 400 κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κoνσέρβα ολόκληρα ντοματάκια (400 γρ
  • 1-2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους ή σε φετάκια
  • 700 γρ λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι - πιπέρι
  • 2 κ. σ. ρύζι (προαιρετικό)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί.
  2. Μόλις απορροφηθεί το κρασί ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό, τα ντοματάκια, το σέλινο, τα καρότα και τέλος το λάχανο.
  3. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη δάφνη, το κόκκινο πιπέρι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία για μια ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να δούμε ότι έχει βράσει το λάχανο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  5. Αν βάλουμε ρύζι το προσθέτουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μέχρι να γίνει και το ρύζι. Η σούπα μας είναι έτοιμη.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν έχουμε ζωμό λαχανικών μπορούμε να τον προσθέσουμε για επιπλέον γεύση. Πάντως δεν είναι απαραίτητο.

Οι ποσότητες στα λαχανικά είναι κατα προσέγγιση και μπορούμε να προσθαφαιρέσουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Δεν ξεχνάμε όμως ότι το λάχανο είναι ο πρωταγωνιστής του πιάτου.



 
 
The reason behind this soup recipe is that I forgot to soak beans from the night before.
Our cold weather called for soup, the family demanded soup, there was a lonely and forgotten cabbage in the fridge, so this cabbage soup became a one-way reality.
I didn't regret it in the least, this soup turned out delicious, nutritious and very filling, perfect for cold winter days. I also happened to have made some bread in my bread maker and we loved the combination.
It's worth making it, you won't regret it!


Ground Beef And Cabbage Soup

Print Friendly and PDF
A delicious, nutritious and filling beef and cabbage soup, perfect for cold winter days.

INGREDIENTS:

  • 13 1/3 oz ground beef
  • 4 Tbsps olive oil
  • 2 onions, finely chopped
  • 1-2 garlic cloves, finely chopped
  • 1/2 cup white wine
  • 1 can tomatoes
  • 1-2 Tbsps celery, finely chopped
  • 3 carrots, cubed or sliced in coins
  • 1 lb 8 oz cabbage, finely chopped
  • 1/2 tsp smoked paprika
  • 1/4 tsp red peppercorns
  • 1 bay leaf
  • salt and pepper, to taste
  • 2 Tsps rice (optional)
INSTRUCTIONS:
  1. In a large pot, sauté ground beef in olive oil, then add onion and garlic and continue sauteing until fragrant. Add wine.
  2. Once wine is absorbed, add 3 cups of water, tomatoes, celery, carrots and cabbage.
  3. Add paprika, bay leaf, red pepper and season to taste.
  4. Let soup boil over medium heat for at least one hour, or until cabbage is tender. Add more water if needed.
  5. Turn in rice, if using, then allow to continue boiling till rice is ready. Our soup is done.

NOTES
If we have vegetable stock, we can add it for enhanced flavour, although it is not necessary.

The quantity of vegetables given is approximate; we can add or subtract according to our taste, keeping in mind that the cabbage holds the starring role in this recipe.





4 σχόλια:

  1. Τρομερή η σούπα! Από τα υλικά που έχει θα γίνεται πεντανόστιμη! Κάτι σαν μπορς δηλαδή αλλά χωρίς παντζάρι και με κιμά αντί για κρέας, δημιουργικό και χορταστικό πιάτο στη φάση "αυτοσχεδιάζω με ό,τι έχω". Μου φαίνεται πως θα αγοράσω κιμά γιατί τον πρωταγωνιστή λάχανο τον έχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα από το τίποτα έγινε και τελικά μας άρεσε πολύ. Με ότι λαχανικά υπάρχουν. Ευτυχώς εγώ κιμά είχα :)

      Διαγραφή
  2. Φοβερή φαίνεται!!!!Την αντιγράφω να τη φτιάξει η μητερα μου!!!🌻Ευχομαι καλό μήνα από αυριο με υγεία και να μας φέρει όλα τα καλά.🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή