Εύκολη Πίτα Με Λαχανικά / Easy Vegetable Pie

 
 
For English, scroll down
 
Λαχανικόπιτα χωρίς φύλλο σα να λέμε. Αυτή την πίτα που ποτέ δε βαριέσαι να την κάνεις γιατί είναι εύκολη, πολύ πολύ νόστιμη και μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα. Γιατί όχι; Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλα λόγω των λαχανικών. Με το γιαούρτι, το τυρί και το αυγό έχουμε και την πρωτεΐνη μας οπότε τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς; 
 
 
 
 
Τα λαχανικά τώρα. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε σε ίδιες ποσότητες φυσικά. Στο τηλεπεριοδικό που πήρα την ιδέα της συνταγής μεταξύ άλλων είχε ακόμη και αρακά. Εγώ έβαλα τα λαχανικά που είχα και που μου αρέσουν περισσότερο.
 
 
 


Εύκολη Πίτα Με Λαχανικά

Print Friendly and PDF
Mια εύκολη λαχανικόπιτα χωρίς φύλλο, με γιαούρτι και τυριά.
Μερίδες: 8-10
Συστατικά:
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 7-8 μανιτάρια
  • 6-8 φουντίτσες μπρόκολου
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 5 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 γιαούρτι (200 γρ)
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 100 γρ φέτα 
  • 2 κουταλιές ηλιόσπορο  
  • 1/8 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • αλάτι-πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα μανιτάρια και το μπρόκολο. 
  2. Σωτάρουμε  το κρεμμύδι με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα σωτάρουμε όλα μαζί για μισό λεπτό και ρίχνουμε 1/4 του φλυτζανιού νερό.
  3. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο μέχρι να αποροφηθεί όλο το νερό. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αυγό, το αλεύρι και το baking powder.  Ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα χυλό.
  5. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα τριμμένη με το χέρι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, ανακατεύουμε και στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί  25-26 εκ. Πασπαλίζουμε με τον ηλιόσπορο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180β για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει η πίτα μας ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Αφήνουμε την πίτα μας να σταθεί για κανένα τεταρτάκι πριν την κόψουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Ρίχνουμε το αλάτι με προσοχή γιατί έχουμε τα τυριά και δε θέλουμε να μας γίνει πολύ αλμυρό.

Αν δε θέλουμε να έχει η πίτα μας ελαφρά καυτερή γεύση παραλείπουμε το κόκκινο πιπέρι.
 
 
 
 
This is a crustless vegetable pie. You can never get tired of it just because it is so easy to make, extremely tasty and it can make a perfect meal. It is very rich in fiber, vitamins and minerals because of all the veggies. We get protein from the yogurt, cheese and egg it contains, what more could we ask for?
 
As far as the veggies are concerned, we can use any veggies we want, respecting the quantity. The magazine I saw the recipe in also included green peas among others. I used what I had at home, the ones I like most.
 
 


Easy Vegetable Pie

Print Friendly and PDF
An easy, crustless vegetable pie, with yogurt and cheeses.
Yield: 8-10 portions
INGREDIENTS:

  • 1 onion
  • 2 carrots
  • 7-8 mushrooms
  • 6-8 broccoli florets
  • 1 1/2 cups A.P. flour
  • 1/2 tsp baking powder
  • 5 Tbsps olive oil
  • 6 2/3 oz yogurt
  • 1 egg
  • 3 1/3 kefalotyri cheese, grated
  • 3 1/3 feta cheese, crumbled
  • 2 Tbsps sunflower seed
  • 1/8 tsp red pepper (optional)
  • salt and pepper, to taste
INSTRUCTIONS:
  1. Finely chop onion, carrots, mushrooms and broccoli.
  2. In a pan, sauté onion in 2 Tbsps of the olive oil, then turn in remaining vegetables. Sauté everything for 30 seconds, then add 1/4 cup water.
  3. Let everything simmer till water is absorbed, then allow to slightly cool.
  4. Turn remaining olive oil, yogurt, egg, flour and baking powder in a bowl. Stir well to blend.
  5. Add vegetables, kefalotyri and feta, season and blend again. Turn into greased 10 in. tart pan. Top with sunflower seed.
  6. Bake in a preheated oven, at 350F, for 35-40 min, or until golden.
  7. Allow pie to cool for about 15 min. prior to cutting.

NOTES
We need to be careful with the amount of salt because the cheeses are already salty.

We can omit the red pepper if we don't want the mild spicy taste.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου