For English, scroll down
Λίγο νωρίτερα θα έπρεπε να βάλουμε αυτή τη συνταγή μια και η Τσικνοπέμπτη είναι ήδη εδώ αλλά ο προγραμματισμός έχει πάει περίπατο, σε εμένα τουλάχιστον. Τη συνταγή αυτή την έχω τόσο καιρό στο πρόγραμμα αλλά σχεδόν την ξέχασα, τι να πω!! Η καραντίνα με έχει τελείως αποδιοργανώσει και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέλος, τουλάχιστον προς το παρόν.
Αρκετά όμως με τα ψυχοπλακωτικά. Αυτή η σάλτσα είναι ένας ευχάριστος συνδυασμός καυτερού με γλυκό με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σάλτσα στο ψήσιμο αλλά και σαν μαρινάδα για τα κρέατα που θα ψήσουμε στο γκριλ. Ταιριάζει με όλα τα κόκκινα κρέατα, εγώ εδώ τη χρησιμοποίησα σε παντσέτες και ήταν νοστιμότατες.
Σαλτσα Barbeque
Μια γλυκιά και ταυτόχρονα καυτερή σάλτσα, κατάλληλη για το ψήσιμο αλλά και για μαρινάδα κρεάτων.
Γίνεται 600-650 ml σάλτσας
Συστατικά:
- 3 φλ. αναψυκτικό τύπου cola
- 3-4 σκόρδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. καυτερή ketchup
- 1 φλ. ketchup
- 1κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/2 κ.γλ. σκόνη τσίλι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. λεμόνι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να έχει πηχτή υφή, περίπου 30-40 λεπτά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε αν νομίζουμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα μας σε αποστειρωμένα βάζα και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2 μήνες περίπου.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι ποσότητες στα καυτερά είναι προσωπική υπόθεση. Εμείς δεν είμαστε πολύ του καυτερού οπότε κάποιος μπορεί να αλλάξει τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
Για να αποστειρώσω τα βάζα, τα βάζω πλυμένα στο φούρνο, στον αέρα, στους 150β για 15 λεπτά.
I've planned posting this recipe for a while, yet I almost forgot all about it! What can I say...
This quarantine has completely disorganised me and from the looks of it there is no end, at least for now.
This quarantine has completely disorganised me and from the looks of it there is no end, at least for now.
Enough with the gloomy introduction though! This sauce is a pleasant combination of hot and sweet that can be used both in cooking and marinating meats, prior to grilling. It goes well with all kinds of red meat, I made pancetta with it and the outcome was great.
BBQ Sauce
A hot and sweet sauce, appropriate both for cooking and for marinating meats prior to grilling.
Yield: 20-22 oz sauce
INGREDIENTS:
- 3 cups cola beverage
- 3-4 garlic cloves
- 1/2 tsp salt
- 1/2 cup hot ketchup
- 1 cup ketchup
- 1 Tbsp vinegar
- 1 Tbsp soya sauce
- 1/2 tsp chili powder
- pepper, to taste
- 2 Tbsps lemon juice
INSTRUCTIONS:
- Turn all ingredients but the lemon juice in a medium pot and bring to a boil over medium heat.
- Lower heat and let sauce simmer until it thickens, about 30-40 min.
- Remove from heat, add lemon, taste and season with more salt and pepper, if necessary.
- Pour sauce in sterilised jars. It keeps well in the fridge for about 2 months.
NOTES
Everyone has a preference when it comes to a spicy recipe. We don't favour our meals too hot so you can adjust the quantity of hot ingredients given above.
In order to sterilise jars, wash and place them in the oven, on convection setting, at 300F, for 15 min.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου