Γιορτινά αστεράκια με κρέμα κάστανου/Puff Pastry Stars With Chestnut Cream




Μίνι μιλφέιγ με κρέμα κάστανο θα μπορούσαμε να το πούμε αφού γίνεται με σφολιάτα και κρέμα.......αλλά δεν το λέμε γιατί δεν έχει την γνωστή κρέμα πατισερί και έχω ένα κόλλημα με τις αλλαγές των συνταγών και τις ονομασίες μόνο για εντυπωσιασμό 😉


Ήθελα να κάνω κάτι για να τελειώσω την κρέμα κάστανου από τα διάφορα καστανογλυκά που φτιάχνω τις γιορτές. Θα μπορούσα να φτιάξω βέβαια αυτό το νοστιμότατο κέικ με κάστανο αλλά αυτή τη φορά ήθελα κάτι εύκολο, γιορτινό και εμφανίσιμο για το πάρτυ της Πρωτοχρονιάς.
Γίνεται στη στιγμή, αν έχουμε ψήσει τις σφολιάτες μπορούμε να το φτιάξουμε λίγο πριν τη γιορτή. Έτσι κι αλλιώς το γλυκό αυτό όπως και το μιλφέιγ πρέπει να γίνει τελευταία ώρα για να μην πανιάσει το φύλλο.



Γιορτινά αστεράκια με κρέμα κάστανου

Print Friendly and PDF
Εύκολα, γιορτινά σφολιατίνια με κρέμα κάστανου ότι καλύτερο για τις γιορτές.

Μερίδες: 24-26
Συστατικά:
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ mascarpone
  • 150 γρ κρέμα κάστανου
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.γλ τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • άχνη ζάχαρη και τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι για το πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε με κουπ πατ μικρά ή και μεγαλύτερα αστεράκια. Τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Τρυπάμε λίγο με ένα πιρούνι τα σφολιατάκια για να μη μας φουσκώσουν πολύ στο ψήσιμο, η αλήθεια είναι ότι φουσκώνουν έτσι κι αλλιώς.
  3.  Αλείφουμε τα σφολιατίνια με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160β στον αέρα για 12-15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  5. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσέχουμε να μην την παραχτυπήσουμε και κόψει. 
  6. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα κάστανου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1-2 λεπτά.
  7. Ενώνουμε δυο δυο τα αστεράκια με ένα κουταλάκι από την κρέμα, βάζουμε λίγη κρέμα από πάνω αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και τριμμένο φουντούκι και σερβίρουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι ποσότητες των υλικών στην κρέμα είναι αυτές που έκανα εγώ στο περίπου για να γράψω τη συνταγή. Ανάλογα το μέγεθος που θα κάνετε τα σφολιατίνια μπορεί να περισσέψει λίγο. Κι εμένα μου περίσσεψε αλλά... κουταλάκι, κουταλάκι, μετά από λίγο δεν υπήρχε😋

Ευχόμαστε σε σας και τους αγαπημένους σας ένα πολύ Χαρούμενο Νέο Χρόνο, με Υγεία και Ευτυχία!

3 σχόλια:

  1. Υπέροχα είναι! Πολύ γιορτινά και νόστιμα! Καλή χρονιά με υγεία, χαρές και νοστιμιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε Κική μου! Καλή Χρονιά, πάντα με χαρές σε σένα και την οικογένεια σου!

      Διαγραφή
  2. Καλή χρονιά Γιάννη, με υγεία και ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή