Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
And now that the blog construction is finally finished, we're all spruced up and ready to embark into new culinary explorations...
Summer
is officially over and fall is well on its way, yet here in Montreal,
we've been experiencing a heat wave that no one really expected. After a
very rainy and fairly cold summer, it seems that we've been showered
with sunshine and elevated temperatures, just before mercury will start
its normal descent, to remind us which part of the world we live in...
When the foliage starts to change from green to orange and red, the mood is set for harvest flavors. Orange pumpkins appear in every indoor and outdoor market and set the mood for all kinds of desserts.
When the foliage starts to change from green to orange and red, the mood is set for harvest flavors. Orange pumpkins appear in every indoor and outdoor market and set the mood for all kinds of desserts.
It was time for me to start experimenting with my basic pumpkin muffin recipe and I think I am very pleased with the outcome. The flavor of the muffins is enhanced by the spice blend I added to it, and the texture is very moist and light.
Pumpkin Spice Muffins
Easy and delicious muffins with the best vegetable of the season.
Yield:12
INGREDIENTS:
- 2 cups flour
- 1 cup sugar
- 4 tsps baking powder
- 1 tsp orange rind
- 1 tsp pumpkin spice
- 2 eggs
- 1 cup buttermilk or sour milk
- 1/2 cup vegetable oil
- 1 cup pure pumpkin puree
- PUMPKIN SPICE BLEND ( recipe by Martha Stewart)
6 Tbsps ground cinnamon
4 tsps ginger powder
2 tsps ground nutmeg
2 tsps ground allspice
1 tsp ground cloves
INSTRUCTIONS:
- In a large bowl, blend dry ingredients, make a well in the center
- In another bowl, whisk eggs, buttermilk, oil and pumpkin, add to dry ingredients and stir just to moisten.
- Line a muffin pan with paper liners and divide batter equally, filling them to the top.
- Bake in a preheated oven, at 375 F, for 20 min, or until golden brown, depending on your oven.
For the spice blend, whisk all spices together and store in an airtight glass jar, in a dark place for up to six months.
NOTES
In
our household, half of us love chocolate in these muffins and half
don't. I usually fill six of the muffin tins with the batter, then I stir
in 3/4 cup of white and semi-sweet chocolate chips and fill remaining tins.
Friends seem to think I slaved to prepare two different kinds....
In order to make the pumpkin purée, slice a pumpkin in large pieces and bake at 350F for about 1 hour. Let cool, then scoop the flesh out in a bowl. Mash with a fork.
In order to make the pumpkin purée, slice a pumpkin in large pieces and bake at 350F for about 1 hour. Let cool, then scoop the flesh out in a bowl. Mash with a fork.
Τώρα που τελείωσε η ανακαίνιση του μπλογκο-σπιτιού μας, είμαστε γεμάτες ενθουσιασμό και έτοιμες να ξεκινήσουμε καινούριες γαστριμαργικές περιπλανήσεις...
Το καλοκαίρι έφτασε επίσημα στο τέλος του και το
φθινόπωρο πήρε τη σειρά του, παρ' όλα αυτά εδώ στο Μόντρεαλ μας έπιασε
απροσδόκητος καύσωνας. Μετά από ένα πολύ βροχερό και αρκετά κρύο
καλοκαίρι, έχουμε λιακάδα και πολύ ζέστη, μέχρι να ξαναπάρει ο
υδράργυρος την κατιούσα, για να μην ξεχνάμε και το πού ζούμε...
Όταν τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν και να γίνονται από πράσινα κόκκινα και πορτοκαλί, αλλάζει και η διάθεση, αναζητάμε φθινοπωρινές γεύσεις. Πορτοκαλί κολοκύθες γεμίζουν τις υπαίθριες και εσωτερικές αγορές και μας προδιαθέτουν για ένα σωρό γλυκά.
Όταν τα φύλλα αρχίζουν να αλλάζουν και να γίνονται από πράσινα κόκκινα και πορτοκαλί, αλλάζει και η διάθεση, αναζητάμε φθινοπωρινές γεύσεις. Πορτοκαλί κολοκύθες γεμίζουν τις υπαίθριες και εσωτερικές αγορές και μας προδιαθέτουν για ένα σωρό γλυκά.
Ήταν καιρός να πειραματιστώ κι εγώ με τη βασική μου συνταγή για μάφιν κολοκύθας και νομίζω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Η γεύση τους είναι υπέροχη με τη βοήθεια του μπαχαρικού και η υφή είναι πολύ αφράτη κι ελαφριά.
Μάφινς Κολοκύθας
Εύκολα και νόστιμα μάφινς με το πιο αγαπημένο φθινοπωρινό λαχανικό.
Μερίδες:12
Συστατικά:
- 2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. pumpkin spice*
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 2 αυγά
- 1 φλ. ξινόγαλο
- 1/2 φλ.φυτικό λάδι
- 1 φλ. πουρέ κολοκύθας
- PUMPKIN SPICE (Martha Stewart)
6 κ.σ. κανέλλα
4 κ.γ. πιπερόριζα
2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. γαρύφαλλο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού και το pumpkin spice.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε το ξινόγαλο, το λάδι και τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Κάνουμε μια λακουβίτσα στα στεγνά υλικά, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βάζουμε χαρτάκια σε ταψί για 12 μάφιν και μοιράζουμε τη ζύμη, γεμίζοντας μέχρι το χείλος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 C, για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, ή μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν.
Για το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά (σε μορφή
σκόνης) και διατηρούμε σε αεροστεγές γυάλινο βαζάκι, σε σκοτεινό μέρος,
για περίπου 6 μήνες.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Στο σπίτι μας είμαστε διχασμένοι στο θέμα της σοκολάτας. Οι μισοί θέλουν
σοκολάτα στα μάφινς και οι υπόλοιποι όχι. Αυτό που κάνω λοιπόν είναι
ότι γεμίζω τις 6 θήκες του ταψιού με την κανονική ζύμη, ενώ στην
υπόλοιπη προσθέτω 3/4 φλ. ανάμεικτα δάκρυα λευκής σοκολάτας και
σοκολάτας γάλακτος και γεμίζω τις υπόλοιπες θήκες. Μερικοί φίλοι
πιστεύουν ότι πέρασα αρκετή ώρα στην κουζίνα ετοιμάζοντας δυο
διαφορετικά είδη...
Για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε στους 180β για μια ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε τη σάρκα της σε ένα μπολ. Τη λιώνουμε με πιρούνι.
Για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε στους 180β για μια ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και βγάζουμε τη σάρκα της σε ένα μπολ. Τη λιώνουμε με πιρούνι.
Με γειά σας κυρίες μου, η ανακαίνιση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χαίρομαι που σας βλέπω με ωραία "αρτιστίκ" φωτογραφία :-)
Όσο για τα Muffins Χαρά ήρθαν σε ωραία στιγμή, καθώς και εδώ οι κολοκύθες δίνουν και παίρνουν. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο συνδυασμός των μπαχαρικών που προτείνεις και θα τις κάνω κι' εγώ τις δοκιμές μου.
Χαιρετισμούς και στις δυο σας.
Ευχαριστούμε πολύ Πηνελόπη. Χαίρομαι που σου άρεσε το νέο μας look!
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η αλλαγή που κάνατε!!!λοιπόν θα τη δοκιμάσω τη συνταγή γιατί μου έχει περισσέψει πουρές κολοκύθας (έχω κρατήσει σε μερίδες στην κατάψυξη) από όταν είχα κάνει γκρανόλα με πουρέ κολοκύθας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ Ευαγγελία :) Ελπίζω να σου αρέσουν τα μάφινς!
ΔιαγραφήMε γεια το ανακαινισμένο μπλογκοσπιτάκι! Τη συνταγή αυτή την ήθελα πολύ! Νομίζω να είναι υπέροχη! Ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ! Αν τα φτιάξεις ελπίζω να σου αρέσουν!
Διαγραφή