Καλοκαίρι είναι ακόμα, δεν είμαστε για πολλά πολλά μαγειρέματα. Πείτε μου ποιος θέλει να βρίσκεται στην κουζίνα με τέτοιο καιρό και μετά από διακοπές;
Βρήκα αυτή τη συνταγή σε ένα από τα περιοδικά που μου στέλνει η Χαρά, φαντάστηκα τη γεύση και μου άρεσε πολύ. Το έχω φτιάξει αρκετές φορές από τότε, με μια μικρή προσαρμογή στις ποσότητες των αρωματικών για να ταιριάζει περισσότερο στις δικές μας προτιμήσεις.
Είναι εύκολο, νόστιμο και πολύ γευστικό!
Συνοδεύεται με ζυμαρικά, με πατάτες, με ρύζι και πάει τέλεια με κους κους. Κους κους ήθελα να βάλω κι εγώ για να το συνοδέψω στη φωτογράφιση αλλά έκανα το λάθος να ζητήσω από τον καλό μου να μου αγοράσει και μου έφερε ζυμαρικό κουσκουσάκι.....φυσικά....😏 😏 Δε μας χάλασε καθόλου, μια χαρά ήταν και με αυτό!
χρειαζόμαστε
1000-1200 γρ κοτόπουλο σε κομμάτια (εγώ έβαλα μόνο μπουτάκια)
1/3 φλιτζάνι μέλι
1 κουταλιά μηλόξυδο
1/2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ
1 κουταλάκι σκόνη κανέλα
1 κουταλάκι σκόνη κύμινο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
300 γρ ζυμαρικό
1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
για τη σάλτσα του συνοδευτικού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μέλι
1 κουταλιά μηλόξιδο
1 κουταλάκι τζίντζερ (εγώ δεν έβαλα, δε μου ταιριάζει με το ζυμαρικό καλύτερα ταιριάζει με ρύζι ή κους κους )
1/4 κουταλάκι αλάτι
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί και απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το μέλι, το κρεμμύδι, το μηλόξυδο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κοτόπουλο με όλο το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για μια ώρα περίπου ή μέχρι να σιγουρευτούμε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά.
Για το συνοδευτικό, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι και το μηλόξιδο.
Βράζουμε το ζυμαρικό ή το ρύζι σε αλατισμένο νερό, (αν βάλουμε τζίντζερ το προσθέτουμε στο νερό) και το τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τον αρακά. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Το κους κους έχει διαφορετική διαδικασία. Βράζουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό με αλάτι και το τζίντζερ. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι κους κους. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε.
💡
Για να μην έχουμε να πλένουμε μια ώρα το ταψί μετά που θα έχει γίνει χάλια καλύτερα να το στρώσουμε με αλουμινόχαρτο πριν το ψήσιμο. Θα είναι πολύ πιο εύκολο το καθάρισμα μετά.
It still feels like summer, who wants to spend more time in the kitchen during these hot days, especially after vacation time?
I found this recipe in one of my American magazines, I adjusted the ingredients to our taste and have made it several times. It is very easy and delicious at the same time time! Rice, pasta, potatoes or couscous could be very easily paired with it to make a very tasty side dish.
we need
40 oz chicken pieces (I used drumsticks)
1/3 cup honey
1 Tbsp apple cider vinegar
1/2 tsp ginger powder
1 tsp cinnamon powder
1 tsp cumin powder
1 onion, grated
1/2 tsp salt
1/4 tsp pepper
10 oz pasta
1 cup frozen peas
for the side dish sauce
2 Tbsps olive oil
1 Tbsp honey
1 Tbsp apple cider vinegar
1 tsp ginger * optional ( I didn't use this one, I think it doesn't go with pasta, I find it goes better with rice or couscous)
Brush bottom of pan with olive oil and arrange drumsticks. In a bowl, stir honey, apple cider vinegar, onion, all spices, salt and pepper. Brush mixture over chicken. Bake in a preheated oven, at 400F, for about one hour, or until chicken is well done.
For the side dish sauce, combine olive oil, honey and apple cider vinegar in a bowl and set aside.
Boil pasta or rice in hot salted water (if using ginger, add to water) then add peas during the last five minutes of cooking. Drain and stir in sauce.
We prepare couscous differently. In a pot, bring 1 1/2 cups of water to a boil, with salt and ginger. Add peas and allow to boil for 5 min. Remove from element and add 1 cup couscous. Let stand for 5 min, add sauce and stir well to combine.
💡
In order to simplify cleanup, it is recommended to line the pan with aluminum foil prior to arranging chicken.
Πολύ ωραία συνταγή μου έχουν έρθει μέχρι εδώ οι μυρωδιές άσε που τοπαρουσίασες με εξαιρετικό τρόπο. Το μόνο που έχω να πω, αν μου επιτρέπεις, είναι ότι δεν κάνει να ψήνουμε σε αλουμινόχαρτο γιατί είναι καρκινογόνο αλλά να προτιμάμε τη λαδόκολλα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ, νοστιμότατη συνταγή! Ευχαριστούμε, Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ καλη εναλλακτικη λυση για το κοτοπουλο.εγω θα παραλειψω την κανελλα γιατι δεν την θελω στο φαγητο καθολου.Να ειστε καλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚρατάω τη συνταγή Μαρία μου γιατί έχω αδυναμία στο κοτοπουλο
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερή συνταγή Μαρία μου και η παρουσίαση της εκπληκτική!!! Πολλά φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπω τα ζουμερα μπουτακια κοτοπουλου. Τα υλικα που χρησιμοποιεις δινουν το κατι παραπανω που χρειαζεται η συνταγη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για μπουτάκια κοτόπουλου!Και τα αρώματα του καταπληκτικά!Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η αλλαγή στο blogs σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια συνταγή!!