For English, scroll down
Αυτό το φαγητό είναι τόσο απλό που αναρωτήθηκα αρκετά αν έπρεπε να το βάλω στο blog. Δεν έχει ιδιαίτερα υλικά ούτε καμιά περίπλοκη προετοιμασία, είναι όμως νόστιμο και είναι μια πολύ καλή πρόταση για εύκολο και γρήγορο φαγητό.
χρειαζόμαστε
3 πατάτες βρασμένες περίπου 500γρ
300 γρ μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ κατίκι Δομοκού
2 αβγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ (20x25 εκ). Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 2 κουταλιές από το λάδι με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στρώνουμε επάνω στις πατάτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κατίκι, το γάλα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200β για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
This is such a simple meal, I honestly wondered whether or not I should post it on the blog.
It doesn't contain any fancy ingredients and is not hard to make. It is however very tasty, a very good suggestion for a quick and easy dish.
we need
3 potatoes, about 1 lb 1 oz, boiled
10 oz oyster mushrooms
6 2/3 oz ricotta cheese
2 eggs
3 Tbsps olive oil
2 garlic cloves, finely chopped
1 Tbsp parsley
1/2 cup milk
2 Tbsps kefalotyri or romano cheese, grated
salt and pepper, to taste
Slice potatoes in rounds and layer over bottom of a greased 8x10 in. Pyrex dish. In a skillet, sauté mushrooms and garlic with 2 Tbsps of the olive oil, until soft. Layer over potatoes. In a bowl, lightly whisk eggs and add remaining olive oil, cheese, milk, salt and pepper. Stir well and pour all over mushrooms.
Sprinkle with grated cheese and bake in a preheated oven, at 400F, for about 30 min, until golden.
Αυτό το φαγητό είναι τόσο απλό που αναρωτήθηκα αρκετά αν έπρεπε να το βάλω στο blog. Δεν έχει ιδιαίτερα υλικά ούτε καμιά περίπλοκη προετοιμασία, είναι όμως νόστιμο και είναι μια πολύ καλή πρόταση για εύκολο και γρήγορο φαγητό.
χρειαζόμαστε
3 πατάτες βρασμένες περίπου 500γρ
300 γρ μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ κατίκι Δομοκού
2 αβγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις στρώνουμε σε λαδωμένο πυρέξ (20x25 εκ). Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε 2 κουταλιές από το λάδι με τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στρώνουμε επάνω στις πατάτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κατίκι, το γάλα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε με το μείγμα τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200β για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
This is such a simple meal, I honestly wondered whether or not I should post it on the blog.
It doesn't contain any fancy ingredients and is not hard to make. It is however very tasty, a very good suggestion for a quick and easy dish.
we need
3 potatoes, about 1 lb 1 oz, boiled
10 oz oyster mushrooms
6 2/3 oz ricotta cheese
2 eggs
3 Tbsps olive oil
2 garlic cloves, finely chopped
1 Tbsp parsley
1/2 cup milk
2 Tbsps kefalotyri or romano cheese, grated
salt and pepper, to taste
Slice potatoes in rounds and layer over bottom of a greased 8x10 in. Pyrex dish. In a skillet, sauté mushrooms and garlic with 2 Tbsps of the olive oil, until soft. Layer over potatoes. In a bowl, lightly whisk eggs and add remaining olive oil, cheese, milk, salt and pepper. Stir well and pour all over mushrooms.
Sprinkle with grated cheese and bake in a preheated oven, at 400F, for about 30 min, until golden.
καλημερα!! πωπω τελειο φαγητο! θα κρατησω τη συνταγη να την κανω
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα φαγάκι απλό με αγαπημένα υλικά και πολύ νόστιμο απ'οτι φαντάζομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα απλά βρίσκονται τα νόστιμα κι αυτό είναι ένα πολύ νόστιμο φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!
Πατάτες με μανιτάρια! Τι ωραία πρόταση!!!! Ένα κομπλέ φαγάκι :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα υλικά που χρησιμοποιείς τα τρώω άνετα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρευω όμως το κατίκι Δομοκού.
Φιλί γλυκό
I love potatoes and mushrooms! This recipe looks delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραιο φαγητακι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομaδα:)
Το απλό ειναι το καλύτερο. Τι απλο δηλαδή με τόσα ωραία υλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν τα πλευρώτους. Ιδανικό συνοδευτικό για τα γιορτινά τραπέζια που έρχονται ;).
Φιλιά :)
Τα απλά είναι συνήθως και τα πιο νόστιμα Μαρία μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πάρα πολύ νόστιμη η πρόταση σου. Τα πλευρώτους δεν τα συμπαθώ και πολύ για να είμαι ειλικρινής, αλλά φαντάζομαι μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με λευκά μανιτάρια.
Σε φιλώ
Τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό! Απλό και πεντανόστιμο για όλη την οικογένεια! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη συνταγή κι ένα πιάτο που θα το φτιάξω για ορεκτικό την ερχόμενη Κυριακή που θα έχω τραπέζι. Πολύ νόστιμη πρόταση με λατρεμένα πλευρώτους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή