σιροπιαστό κέικ με καρύδια/Syrupy Walnut Cake


For English, scroll down
Έχω κάποια ντουλάπια με κουζινικά και μπιχλιμπίδια στο σπίτι που είναι συνέχεια άνω κάτω. 
Και δεν εννοώ τα ντουλάπια της κουζίνας, αυτά τα τακτοποιώ συχνά...ή όχι τόσο συχνά....τέλος πάντων εκεί η δουλειά μας γίνεται ;) Εννοώ κάποια άλλα  που έχουν όλα αυτά τα διάφορα που σου αρέσουν αλλά δε τα χρησιμοποιείς συχνά ή δε θέλεις και να τα πετάξεις γιατί κάπου θα χρειαστούν..έχουμε και ένα blog να συντηρήσουμε...χιχι. 
Πολύ συχνά λοιπόν προστρέχω σε εκείνα τα ντουλάπια. Βάλε, βγάλε λοιπόν, έχουν τα χάλια τους και πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα, που θυμίζει  λίγο κυνήγι θησαυρού.  Βρίσκεις πράγματα που έψαχνες ή που δε θυμόσουν ότι είχες, όπως τη φόρμα που έκανα την καρυδόπιτά μου σήμερα.
Εύκολο γλυκάκι, πολύ νόστιμο, με γιαούρτι και σιμιγδάλι.
χρειαζόμαστε
1 γιαούρτι (200 γρ.)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές σταφίδες ή ξερά κρανμπερις
1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
2 κουταλάκια baking powder
για το σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλας

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β, για 35-40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βγάζουμε την κανέλα και περιχύνουμε σιγά σιγά το κέικ. Το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει και μετά το κόβουμε.

I have some cupboards full of kitchen gadgets and knick knacks that are permanently upside down. I don't mean my kitchen cupboards, those are well arranged...most of the time at least...no trouble there :) I mean other ones...the ones where I store everything I like, that is either infrequently used, or I'm just unwilling to get rid of,  because one day they will serve a purpose...there's a blog to maintain...hehe
Sooner than later, I tend to look for things in there. During my search, which reminds me of a treasure hunt, I occasionally find things I didn't even remember I had, just like the cake pan I used for the syrupy walnut cake I made today. It is a very easy and tasty cake, with yogurt and semolina.
we need
6 2/3 oz plain yogurt
1/2 cup sugar
1 cup fine semolina
2 Tbsps raisins or dried cranberries
1 1/2 cup walnuts, coarsely ground
1 tsp cinnamon
2 Tbsps olive oil
1 egg
2 tsps baking powder
for the syrup
1 cup water
2/3 cup sugar
1 small cinnamon stick

In a large bowl, combine yogurt with sugar. Add all other ingredients, stir well to blend and pour into greased rectangular cake pan. Bake in a preheated oven, at 350F, for 35-40 min. Remove from oven and let cool.
In a saucepan, bring water to a boil, with sugar and cinnamon stick. Boil for 2-3 min, then remove stick and slowly pour syrup over cake. Allow cake to cool and absorb syrup, then serve.

7 σχόλια:

  1. Ωραίο!!!
    Και με κρανμπερυς θα είναι ωραίο..
    Σιροπιαστό και καρύδια αγαπημένο γλυκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτά τα ντουλάπια, τα ξέρω πολύ καλά! Υπάρχουν νομίζω στα σπίτια όλων των food bloggers. Εννοείται ότι σχεδόν ποτέ δεν θυμάμαι τι έχω αποθηκεύσει μέσα σε αυτά και έτσι κάθε φορά που τα ανοίγω είναι σαν να είναι η πρώτη φορά!
    Πολύ όμορφη η φόρμα που ξετρύπωσες, ομορφαίνει ακόμα περισσότερο ένα ούτως ή άλλως υπέροχο γλυκό!
    Από τις σταφίδες προτιμώ τα cranberries για να είμαι ειλικρινής!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαρτωλο κεικάκι και πολύ γευστικό!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σιροπιαστά κέικς είναι αυτό που λένε "μεγάλη αμαρτία...μεγάλη απόλαυση" Μαρία μου. Και στο δικό σου φαίνεται καθαρά η απόλαυση!

    Όσο για τα ντουλάπια και τα "παραφερνάλια" αυτών, προσωπικά είμαι στην βάση του ότι πατάω ότι πια δεν χρησιμοποιώ χωρίς πολλές τύψεις... Γιατί με κουράζει το βάρος και το συνεχές μπάσε-βγάλε. Όσο πιο λίγα...τόσο καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο σλουρπ δείχνει Παναγία μου! Κι εμένα μου αρέσουν τα σιροπιαστά κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Se ve exquisito seguro que se desarma en la boca especial para mi café,abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή