ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μπλε τυρί/ Oven Baked Omelette with Zucchini and Blue Cheese

Όπως ίσως θα έχετε καταλάβει υπολειτουργούμε αυτό τον καιρό! Λίγο το καλοκαίρι, λίγο η διάθεση, λίγο η τεμπελιά, όλα αυτά μαζί μας κάνουν να μην πολυασχολούμαστε με τα μαγειρικά! Όχι ότι δε μαγειρεύουμε, απλώς κάνουμε κάτι εύκολο, γρήγορο και....έξω από την πόρτα!!
Κάτι τέτοιο είναι και το σημερινό μας φαγητό. Ομελέτα δηλαδή αλλά.... με σκέρτσο:)))

χρειαζόμαστε
6 κολοκυθάκια σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη ή πορτοκαλί πιπεριά σε κυβάκια
2 πατάτες σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
8 αυγά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ μπλε τυρί σε κομματάκια
1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
αλάτι-πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και την πατάτα, ρίγανη, πιπέρι και αλάτι (με προσοχή γιατί με το μπλε τυρί θα γίνει αλμυρό).Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να μαλακώσουν, περίπου κανένα δεκάλεπτο, ανακατεύοντας με προσοχή. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα λαχανικά και το κόκκινο πιπέρι. Λαδώνουμε με την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Βάζουμε τα κομματάκια από το μπλε τυρί σε διάφορα σημεία μέσα στο μείγμα και στολίζουμε με τις φέτες της ντομάτας.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 25-30 λεπτά περίπου και αφήνουμε κανένα δεκάλεπτο να σταθεί πριν σερβίρουμε.
As you've probably realized, we haven't been operating normally, lately. Blame it on summer, or our mood, or our laziness, or all of the above, we don't spend too much time cooking! We haven't quit cooking altogether, we simply cook quick and  easy things and out we go!!! This is the idea for today, as well. An omelette with... a twist :))))

we need
6 zucchini, cubed
1 small onion, finely chopped
1 red or orange bell pepper, cubed
2 potatoes, cubed
1/2 cup whipping cream
8 eggs
4 Tbsps olive oil
3 1/3 oz blue cheese, crumbled
1 tomato, finely sliced
1/4 tsp cayenne pepper
1/2 tsp oregano
salt and pepper, to taste

Saute onion  and bell pepper with 3 Tbsps olive oil, add zucchini and potatoes, oregano, salt and pepper (keep in mind that the addition of blue cheese will make it saltier) . Cook over low heat until soft, about 10 min, stirring carefully.
Let slightly cool. Beat eggs with whipping cream in large bowl, add veggies and cayenne pepper.
Grease round pan with remaining Tbsp of oil and turn in mixture. Push crumbled blue cheese into different places of the mixture and decorate with sliced tomatoes.
Bake in preheated oven, at 350F for about 25-30 min and allow to stand at room temperature for about 10 min prior to serving.

10 σχόλια:

  1. Η σκερτσόζα ομελέτα σου έχει όλα τα υλικά που μου αρέσουν!
    Φιλιά Μαράκι, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει...είπες τη μαγική λέξη..μπλέ τυρί!!!
    Ωραίο φαγητό η ομελέτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λαχταριστή η ομελέτα σου και πλούσια, αλλά την προτιμάω χωρίς το μπλε τυρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μου αρέσει η ομελέτα σου και ειδικά η χρήση μπλέ τυριού!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να υπολειτουργείτε, αλλά φτιάχνετε νοστιμιές!Υπέροχη η ομελετίτσα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχη η φουρνιστή ομελέτα σου. Τα λαχανικά που έβαλες της πηγαίνουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω αυτού του είδους τις ομελέτες...και όταν μάλιστα έχουν και μπλε τυρί...μμμμ!!!!
    Υπέροχη η ιδέα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  8. Una verdadera delicia de omelette se ve muy hermoso,saludos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι μου έγραψες πάλι!!συνδυασμος απίστευτος με το μπλε τυρί!!και το κέικ σου ήταν απίθανο γιατί δεν το φόρτωσες στα λιπαρά και στη ζάχαρη.καλοκαιράκι καυτό διανύουμε όσο δυνατόν εύκολα -΄οπως λες-και χωρίς πολλά λιπαρά..να περνάς όμορφα και ξένοιαστα κοριτσάκι μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πω πω... Αυτο το μπλε τυρι οπου μπει δινει αλλη διασταση στο φαγητο. Ωραια η ομελετα φουρνου και αφρατη.

    Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή