For English, scroll down
Πριν μερικά χρόνια είχα δει στο blog της Αγγελικής τα σοκολατένια ταρτάκια αλλά μου φαινόταν τόσο δύσκολο να τα πετύχω μέχρι που το δοκίμασα! Ήταν πολύ εύκολο και από τότε τα έχω φτιάξει πολλές φορές. Μεγάλα μπολάκια δεν είχα ξαναφτιάξει, το έκανα και αυτό και είναι πολύ πολύ εύκολο, αρκεί να έχει κανείς τα φορμάκια σιλικόνης. Έτσι τα έφτιαξα εγώ, δεν ξέρω άλλο τρόπο.
Η μους τώρα. Τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά της Χαράς και είναι πολύ εύκολη και ελαφριά!
χρειαζόμαστε
για τα μπολάκια
200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
για τη μους
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
2 κουταλάκια ζεστό νερό
1 γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουτί (με 2 φακελάκια) σαντιγύ σε σκόνη
κακάο για πασπάλισμα
Για να φτιάξουμε τα μπολάκια λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Με μια χαρτοπετσέτα με λίγο λάδι, περνάμε λίγο τα φορμάκια. Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώνουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά και μετά τα ξαναπερνάμε για να είμαστε σίγουρη ότι η σοκολάτα έχει καλύψει όλα τα σημεία. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Γίνονται έξι μεγάλα μπολάκια.
Για τη μους, διαλύουμε πρώτα τον καφέ στο ζεστό νερό. Στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα, τη σκόνη σαντιγύ και τον καφέ μέχρι να πήξει και να γίνει αφράτη. Βάζουμε κουταλιές στα σοκολατένια μπολάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Με το γλυκάκι αυτό, σας αποχαιρετούμε για μερικές μέρες! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε υπέροχα όπου και αν βρίσκεστε :)
A few years ago, I saw these chocolate bowls in Aggeliki's blog, and I thought they were so hard to make until I tried them! They were actually very easy to make, and I've made them many times since. I had never tried making the larger bowls but, when I did, they were equally easy, provided that one has the silicon forms. This is the way I made them at least, I don't know any other way.
And now about the mousse; I found it in one of Xara's magazines, and it's very easy and light!
we need
for the bowls
6 2/3 oz baking chocolate, chopped
2 Tbsps corn oil
for the mousse
1 Tbsp instant coffee granules
2 tsps hot water
1 yoghurt
1 1/2 cups milk
1 box (2 envelopes) Dream Whip
cocoa powder for decoration
Starting with the bowls, melt chocolate with oil over very low heat , or in a microwave. Grease interior of forms you're using with a bit of oil. Using a silicon brush, brush melted chocolate over the greased area. Refrigerate for 2-3 min, then repeat chocolate coating, making sure the forms are fully covered.
Return to fridge until ready to use. Yield 6 large bowls.
For the mousse, first dilute coffee in hot water. Turn yoghurt, milk, Dream Whip and coffee in a bowl, and beat with mixer at medium speed, until fluffy.
Fill bowls by Tbsps and freeze for a minimum of 4 hrs. Let stand at room temperature for 5-10 min, sprinkle with cocoa powder and serve.
We sign off for a few days, leaving you with this dessert! We wish you all well and hope you have a great time, wherever you may be :)
Πριν μερικά χρόνια είχα δει στο blog της Αγγελικής τα σοκολατένια ταρτάκια αλλά μου φαινόταν τόσο δύσκολο να τα πετύχω μέχρι που το δοκίμασα! Ήταν πολύ εύκολο και από τότε τα έχω φτιάξει πολλές φορές. Μεγάλα μπολάκια δεν είχα ξαναφτιάξει, το έκανα και αυτό και είναι πολύ πολύ εύκολο, αρκεί να έχει κανείς τα φορμάκια σιλικόνης. Έτσι τα έφτιαξα εγώ, δεν ξέρω άλλο τρόπο.
Η μους τώρα. Τη βρήκα σε ένα από τα περιοδικά της Χαράς και είναι πολύ εύκολη και ελαφριά!
χρειαζόμαστε
για τα μπολάκια
200 γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
για τη μους
1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
2 κουταλάκια ζεστό νερό
1 γιαούρτι
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουτί (με 2 φακελάκια) σαντιγύ σε σκόνη
κακάο για πασπάλισμα
Για να φτιάξουμε τα μπολάκια λιώνουμε την κουβερτούρα με το σπορέλαιο σε πολύ χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Με μια χαρτοπετσέτα με λίγο λάδι, περνάμε λίγο τα φορμάκια. Με ένα πινέλο σιλικόνης απλώνουμε τη σοκολάτα σε όλη την επιφάνεια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 λεπτά και μετά τα ξαναπερνάμε για να είμαστε σίγουρη ότι η σοκολάτα έχει καλύψει όλα τα σημεία. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε. Γίνονται έξι μεγάλα μπολάκια.
Για τη μους, διαλύουμε πρώτα τον καφέ στο ζεστό νερό. Στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα, τη σκόνη σαντιγύ και τον καφέ μέχρι να πήξει και να γίνει αφράτη. Βάζουμε κουταλιές στα σοκολατένια μπολάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και σερβίρουμε.
Με το γλυκάκι αυτό, σας αποχαιρετούμε για μερικές μέρες! Ελπίζουμε να είστε όλοι καλά και να περνάτε υπέροχα όπου και αν βρίσκεστε :)
A few years ago, I saw these chocolate bowls in Aggeliki's blog, and I thought they were so hard to make until I tried them! They were actually very easy to make, and I've made them many times since. I had never tried making the larger bowls but, when I did, they were equally easy, provided that one has the silicon forms. This is the way I made them at least, I don't know any other way.
And now about the mousse; I found it in one of Xara's magazines, and it's very easy and light!
we need
for the bowls
6 2/3 oz baking chocolate, chopped
2 Tbsps corn oil
for the mousse
1 Tbsp instant coffee granules
2 tsps hot water
1 yoghurt
1 1/2 cups milk
1 box (2 envelopes) Dream Whip
cocoa powder for decoration
Starting with the bowls, melt chocolate with oil over very low heat , or in a microwave. Grease interior of forms you're using with a bit of oil. Using a silicon brush, brush melted chocolate over the greased area. Refrigerate for 2-3 min, then repeat chocolate coating, making sure the forms are fully covered.
Return to fridge until ready to use. Yield 6 large bowls.
For the mousse, first dilute coffee in hot water. Turn yoghurt, milk, Dream Whip and coffee in a bowl, and beat with mixer at medium speed, until fluffy.
Fill bowls by Tbsps and freeze for a minimum of 4 hrs. Let stand at room temperature for 5-10 min, sprinkle with cocoa powder and serve.
We sign off for a few days, leaving you with this dessert! We wish you all well and hope you have a great time, wherever you may be :)
Πω πω, φαίνεται πραγματικά υπέροχο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαφές και σοκολάτα, το καλύτερο ζευγάρι! :)
Και οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές, μπράβο!
Καλά να περάσετε, καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και καλή ξεκούραση εύχομαι!
Τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ιδέα.
Φιλιά.
Με υπέροχο γλυκάκι μας αποχαιρετάτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές κοριτσάκια μου, να περάσετε υπέροχα!
Φιλιά!
Αυτο κι αν ειναι γλυκο αποχαιρετισμου!! Για τα μπολακια τι να πω; Με ενθουσιασαν! Μπραβο για την ομορφη ιδεα της Αγγελικης και μπραβο σε σενα Μαρια για την υλοποιηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλες διακοπες κοριτσια!
Φαίνεται υπέροχο και είναι σίγουρα πεντανόστιμο. Κι εγώ δεν έχω κάνει ποτέ σοκολατένια μπολάκια Μαρία μου και λέω να τα δοκιμάσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές και καλά να περάσετε!
Τι ωραιο δροσερο γλυκακι και τα σοκολατενια μπωλακια ολα τα λεφτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστική η μους καφέ και ακόμη πιο δελεαστική σερβιρισμένη στα σοκολατένια μπολάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές διακοπές
Α πα πα τι ωραίο που φαίνεται!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα γλυκά που βλέπεις και θες να τα κάνεις τώρα!!!
Τι τέλεια! Είχα κάνει μικρά κάποτε. Στην εσωτερική πλευρά υποθέτω βάζεις σοκολάτα ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε!
Κορίτσια τα μπολάκια σας είναι τέλεια! Καλά να περάσετε και να γυρίσετε ανανεωμένες και ξεκούραστες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια είναι Μαρία, καλά να περάσετε και χρόνια σου πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι γλυκά!! Τρώς και το περιεχόμενο και το μπωλάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό γλυκάκι και καλή σας ξεκούραση!
ΑπάντησηΔιαγραφή