Back and in a good mood, dear friends, since September signals the beginning of the end of a scorching summer.. I had fun spending a few days in Cape Cod, MA, and then a few more days in the Big Apple, NY. As soon as I sort out my pictures I'll post them..
Maria came back from her vacation and kept it light and healthy in her post of a green salad :) I, on the other hand, have been thinking of the blueberry muffins I made today, every single time I bought blueberries throughout this summer..Of course I ended up eating them before I baked muffins each and every time, until today that is.. Let's roll up our sleeves and get started..
we need
2 cups flour
4 tsps baking powder
2 eggs
1 1/2 cups brown sugar
1 cup canola oil
1 1/2 tsps vanilla
2 cups plain yoghourt
2 tsps baking soda
1 1/2 cups blueberries
1 cup oats
In large bowl, sift flour and baking powder. In another bowl, beat eggs with oil and sugar, add vanilla. In smaller container, mix baking soda and yoghourt. Transfer egg mixture and yoghourt into flour bowl, add oats and blueberries, stir gently, until dry ingredients are moistened. Drop by spoonfuls in muffin tins to fill to 3/4 and bake in pre-heated oven at 375F for about 18 min, or until golden brown. This recipe will yield 24 muffins which will vanish in no time, believe you me..lol..Enjoy!!!
Επιστροφή με καλή διάθεση φίλοι μου αφού και ο Σεπτέμβρης μας δείχνει σημάδια ότι το καυτό καλοκαίρι που περάσαμε τελειώνει. Πέρασα πολύ όμορφα λίγες μέρες στο Cape Cod, MA, και μετά άλλες λίγες μέρες στο "μεγάλο μήλο" τη Νέα Υόρκη. Μόλις ξεκαθαρίσω τις φωτογραφίες μου θα κάνω ανάρτηση φυσικά..
Η Μαρία μετά τις διακοπές έκανε μια ελαφριά ανάρτηση με σαλάτα. Εγώ πάλι είχα στο μυαλό μου τα μάφινς που έφτιαξα σήμερα, κάθε φορά που αγόραζα blueberries όλο το καλοκαίρι... Μόνο που έτρωγα τα blueberries πριν προλάβω να φτιάξω τα μάφινς, μέχρι σήμερα φυσικά. Ας αρχίσουμε λοιπόν..
χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια baking powder
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλάκια σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλιτζάνι blueberries (μύρτιλα)
1 φλιτζάνι βρώμη
Maria came back from her vacation and kept it light and healthy in her post of a green salad :) I, on the other hand, have been thinking of the blueberry muffins I made today, every single time I bought blueberries throughout this summer..Of course I ended up eating them before I baked muffins each and every time, until today that is.. Let's roll up our sleeves and get started..
we need
2 cups flour
4 tsps baking powder
2 eggs
1 1/2 cups brown sugar
1 cup canola oil
1 1/2 tsps vanilla
2 cups plain yoghourt
2 tsps baking soda
1 1/2 cups blueberries
1 cup oats
In large bowl, sift flour and baking powder. In another bowl, beat eggs with oil and sugar, add vanilla. In smaller container, mix baking soda and yoghourt. Transfer egg mixture and yoghourt into flour bowl, add oats and blueberries, stir gently, until dry ingredients are moistened. Drop by spoonfuls in muffin tins to fill to 3/4 and bake in pre-heated oven at 375F for about 18 min, or until golden brown. This recipe will yield 24 muffins which will vanish in no time, believe you me..lol..Enjoy!!!
Επιστροφή με καλή διάθεση φίλοι μου αφού και ο Σεπτέμβρης μας δείχνει σημάδια ότι το καυτό καλοκαίρι που περάσαμε τελειώνει. Πέρασα πολύ όμορφα λίγες μέρες στο Cape Cod, MA, και μετά άλλες λίγες μέρες στο "μεγάλο μήλο" τη Νέα Υόρκη. Μόλις ξεκαθαρίσω τις φωτογραφίες μου θα κάνω ανάρτηση φυσικά..
Η Μαρία μετά τις διακοπές έκανε μια ελαφριά ανάρτηση με σαλάτα. Εγώ πάλι είχα στο μυαλό μου τα μάφινς που έφτιαξα σήμερα, κάθε φορά που αγόραζα blueberries όλο το καλοκαίρι... Μόνο που έτρωγα τα blueberries πριν προλάβω να φτιάξω τα μάφινς, μέχρι σήμερα φυσικά. Ας αρχίσουμε λοιπόν..
χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια αλεύρι
4 κουταλάκια baking powder
2 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
2 φλιτζάνια γιαούρτι
2 κουταλάκια σόδα μαγειρικής
1 1/2 φλιτζάνι blueberries (μύρτιλα)
1 φλιτζάνι βρώμη
Σε μεγάλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη baking powder.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και τη ζάχαρη, προσθέτουμε και τη
βανίλια. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σόδα με το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μίγμα με
τα αυγά και το γιαούρτι στο μπολ με τα αλεύρι, προσθέτουμε τη βρώμη και τα
blueberries, ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε κουταλιές
στο ταψί για muffins γεμίζοντας τα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190β για 18 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Η συνταγή βγάζει 24
κεκάκια που θα εξαφανιστούν αμέσως, πιστέψτε με:)
Καλό φθινόπωρο Χαρά !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚερνιέμαι υπέροχο μαφινάκι.
Φιλιά
Πειρασμός τα κεκάκια σου Χαρούλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καλό Φθινόπωρο, καλή βδομάδα εύχομαι!
Φιλιά!
ΠΟλύ ωραία τα muffins, χρήσιμα και για το σχολικό καλαθάκι! Να κάνω μία ερώτηση όμως, επειδή εδώ δεν είναι εύκολο να βρούμε τα συγκεκριμένα φρούτα, μήπως έχεις δοκιμάσει τη συνταγή με κάποιο άλλο φρούτο?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πιο αγαπημένα μου muffins! Δεν τα έχω δοκιμάσει με μαύρη ζάχαρη αλλά νομίζω θα είναι πολύ ωραία! Όσον αφορά τα φρούτα που ρώτησε η Amelie, τα blueberries υπάρχουν τώρα και στην Ελλάδα, καλλιεργούνται στη Δράμα κι αν επικοινωνήσει κανείς με τον παραγωγό μπορεί να του πει τα κατά τόπους σημεία πώλησης. Το site είναι www.blueberry.gr :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαρούλα, τι ωραία μαφινάκια!! Πίνω τον καφέ μου τώρα, και ένα από αυτά θα ήταν ότι καλύτερο. Bluberries είναι δύσκολο να βρούμε, αλλά υπάρχουν παρόμοια αποξηραμένα φρούτα στην αγορά. Θα γίνουν το ίδιο νόστιμα τα μαφινάκια, νομίζω. Καλοφάγωτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Φθινόπωρο.
Πολύ ωραία και γευστικά πρέπει να είναι.Τα φρουτένια κεκάκια μου αρέσουν περισσότερο απο το απλό κέικ,καλή εβδομάδα.Καλό μηνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα!η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία αλλά έχω μια απορία.τι αλεύρι χρησιμοποιείς?γιατί απλά αναφέρεις την ποσότητα του αλευριού.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό φθινόπωρο, τα φτιάχνω και γω χωρίς τη βρώμη, θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο Χαρά... πολύ νόστιμα είναι τα κεκάκια σου και μάλιστα για τα πιτσιρίκια τώρα που ξεκινούν το σχολείο! Καλό απόγευμα και γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Τέλεια Χαρά μου με το γιαουρτάκι τους, όλα τα λεφτά! Εχω κ εγώ κάτι μαφινάκια με γιαουρτι αυτη την εβδομάδα αλλά αλμυρά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω τις φωτογραφίες, εμείς τελικά δεν ήρθαμε Μοντρεαλ..
Φιλάκια πολλά!
δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μύρτιλα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλες? θα το λάβω σοβαρά υπ'όψιν μου...
καληνύχτες!!!!!!!!!!!!!!!!
Muffins deliciosos te han quedado estupendos,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήamelie , αν και δεν έχω δοκιμάσει άλλο φρούτο, πιστεύω πως θα είναι εξ ίσου ωραία με cranberries η σταφίδες. Ξέρω ότι υπάρχουν αποξηραμένα και χαίρομαι που η φίλη μας Eleanna- DeliDelices μας έδωσε στοιχεία για να προμηθευτούμε φρέσκα.. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήpapagalos28 , έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Γράφω συνήθως το είδος όταν η συνταγή απαιτεί κάποιο διαφορετικό αλεύρι. :)
Eri , περιμένω τη συνταγή για τ'αλμυρά μαφινάκια..Λυπάμαι που δεν ήρθατε τελικά, πολύ σύντομα όμως θα κάνω μια ανάρτηση με φωτογραφίες από το παλιό λιμάνι του Μόντρεαλ.. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου θα μου "πάει" θα τα προμηθευτώ κι' εγώ τα μυρτιλάκια μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος το παρόν μόνον cranberries και βατόμουρα σε γλυκό του κουταλιού, από την Βόρειο Ελλάδα.
Καλό φθινόπωρο Χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κεκάκια σου φαίνονται πολύ νόστιμα και λαχταριστά!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!
Καλησπέρα... μοσχοβόλησαν μέχρι εδώ τα κεκάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό φθινόπωρο!
υπέροχα, αλλά είναι δύσκολη ώρα για τέτοιες γαστριμαργικές ματιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκολάστηκα μέσ' τα ξημερώματα!
Ωραιοτατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που κρατήθηκες αυτή τη φορά Χαρά μου και έτσι μας πρόσφερες αυτά τα λαχταριστά muffins!
ΑπάντησηΔιαγραφήNothing like a nice trip to the Big Apple! Looking forward to the pictures. The muffins look delicious, mmmm bet your house smelled so good while those baked!
ΑπάντησηΔιαγραφήThey look so good.
ΑπάντησηΔιαγραφήYou read my mind! I have been dreaming of blueberry muffins but haven't had a chance to make them yet. These look scrumptious!
ΑπάντησηΔιαγραφήI haven't made blueberry muffins in a long time...now, you've inspired me. Just wondering why you used 4 teaspoons of baking powder; 2t. would be more than enough for 2 cups of flour. I could be wrong, but as long as you have the baking soda with the proper amount...same amount for the baking powder would balance it out! xo
ΑπάντησηΔιαγραφή