Με μια σαλατούλα είπα να επανέλθω μετά τις διακοπές. Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε, ας μαζευτούμε λίγο (χαχα, λέμε τώρα!!)
Το πεπόνι με τη φέτα αρέσει πολύ στον μπαμπά μου, εμείς πάλι εδώ δεν είναι κάτι που το συνηθίζουμε.
Σε κάποιους αρέσει λοιπόν και με αυτό το σκεπτικό όταν είδα σε ένα ξένο περιοδικό αυτή τη σαλάτα, αποφάσισα να τη δοκιμάσω, με κάποιες δικές μου αλλαγές.
Στην αρχή έβαλα λίγο από το σταφύλι και το πεπόνι της συνταγής, αφού δοκίμασα όμως κατάλαβα ότι χρειαζόταν πραγματικά όλο όσο έπρεπε. Ήταν πολύ ωραία, παραλίγο να τη φάω όλη μόνη μου. Με το ζόρι κράτησα τη μισή για την οικογένεια αφού ήθελα και άλλες απόψεις.
Η κόρη μου που είναι η πιο δύσκολη, είπε ότι είναι πολύ πιο νόστιμη από ότι τη φανταζόταν. Τα αγόρια δεν έχουν τέτοια προβλήματα, μου θύμισαν τον Joey στο friends όταν έφαγε ένα περίεργο trifle: Πεπόνι...good, σταφύλι....good, σπανάκι....good, φέτα....good, what's not to like:)))
χρειαζόμαστε
100-150 γρ baby σπανάκι
2 φέτες πεπόνι κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
1/2 φλιτζάνι σταφύλι χωρίς κουκούτσια σε ρόγες
1/2 φλιτζάνι φέτα (εγώ έβαλα "βολάκι Άνδρου")
1/4 από ένα κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές άσπρο ξύδι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το λάδι, με τη μουστάρδα, το ξύδι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το σπανάκι, το πεπόνι, το σταφύλι, το τυρί, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρά.
My dad likes melon with feta, I can't say though we share the feeling.. Since some people enjoy it however, I thought I'd try this recipe I found in a foreign magazine, which I naturally altered...
It came out really good, I almost finished it myself. I had a hard time leaving half of it for my family, only because I needed a second opinion. My daughter, who's the pickiest of the bunch, said it was much tastier than she had thought. The boys have no such issues, they reminded me of Joey from friends when he tried a weird trifle: Melon..good, grapes..good, spinach..good, feta..good, what's not to like:))
we need
4-5 oz baby spinach
2 slices of melon, sliced very thinly
1/2 cup seedless grapes
1/2 cup Greek feta
1/4 onion, very thinly sliced
3 Tbsps olive oil
2 tsps Dijon mustard
2 Tbsps white vinegar
1/2 tsp sugar
salt and pepper, to taste
In large bowl, beat olive oil with mustard, vinegar, sugar, salt and pepper. Add spinach, melon, grapes, feta, onion and toss gently.
Περίεργος μου φαίνεται ο συνδιασμός των γεύσεων αλλά γιατί όχι?Εξάλλου στην κουζίνα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται(κατα το...στον πόλεμο και στον έρωτα ολα επιτρέπονται)καλή συνέχει
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ και το σπανάκι δεν έχουμε καλές σχέσεις στη σαλάτα, θα τη δοκίμαζα με μαρούλι. Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμ, κι εγώ μόνη μου θα την έτρωγα Μαρία μου! Κι' ας έχω "δύσκολους" στη παρέα μου, αλλά με αλλαγή πρασινάδας μιας και το σπανάκι ωμό το αισθάνομαι να "τρίζει" στα δόντια μου :-))) Παραξιενιές βλέπεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓκουρμέ πρόταση την οποία θα παρουσιάσω σε ένα από τα επόμενα τραπέζια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ λατρεύω το καρπούζι/πεπόνι/σταφύλι με φέτα γενικά, οπότε νομίζω ότι δεν μου μένει παρά να δοκιμάσω τη σαλάτα σου.
Αραγε πως θα είναι με μαρούλι που λέει και η Ξανθή ??
Φιλιά
Πιστεύω πως το σταφύλι ταιριάζει πολύ με τις πράσινες σαλάτες και το έχω προσθέσει σε διάφορες πολλές φορές! Με σταφύλι και πεπόνι δεν έχω δοκιμάσει, φαίνεται ωραία ιδέα και όλη η σύνθεση της σαλάτας σου ενδιαφέρουσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες και πάλι!
what's not to like, συμφωνώ και επαυξάνω! Του γούστου μου η σαλάτα Μαρία μου, θα με τρελάνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη σαλάτα και το σταφύλι ταιριάζει απόλυτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανες τελικά ε; Εγώ θα την έτρωγα ευχαρίστως! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήμούρλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μηνα και καλη εβδομαδα να εχεις .
ΑπάντησηΔιαγραφήτο συνδυασμό πεπόνι φέτα δεν τον έχω δοκιμάσει (εδώ στα βόρεια συνηθίζουμε το καρπούζι με τη φέτα). Φαίνεται πολύ δροσερή!Εννοείται ότι σερβιρίστηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό μήνα και καλό φθινόπωρο κορίτσια :)
Και σε μένα αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες, με τη φέτα όμως... έχω ένα θέμα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Μαράκι, καλή εβδομάδα και καλώς σας ξαναβρίσκω!!!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Το μαρούλι νομίζω θα ταιριάζει επίσης, φαντάζομαι κάθε πρασινάδα θα ταιριάζει, έτσι κι αλλιώς είναι η βάση για τα υπόλιπα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και καλό φθινόπωρο να έχουμε!
Interesting combination, but I think I'd like it, the salty cheese with the sweet fruits. Looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία,μ΄αρέσει πολύ ο συνδυασμός των υλικών στη σαλάτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω συνηθίσει να απολαμβάνω πεπόνι και σταφύλι με φέτα,αλλά δεν τα έχω ενώσει σε μια σαλάτα-ωραία ιδέα!
Φιλιά!