Chichen, artichoke and haloumi pizza/Πίτσα με κοτόπουλο, αγκινάρες και χαλούμι

I should actually call this "Panic Pizza" by all means, dear friends,and I'll elaborate...Several days ago I got into a "baking while throwing out junk" spree and didn't realize how time flew, until my hubby called to let me know he'd be home in 20min...My PANIC BUTTON signalled there was nothing for supper!!! Thankfully I had done my grocery shopping that morning, so I initially thought I'd go for stir-fried chicken and veggies. I cubed the chicken , sliced some mushrooms and onions and started cooking, then I suddenly changed my mind, just because I could not decide on the spices I would use..( Take a moment and visualize Maria screaming and hitting me with a wooden spoon...just to make a point about her detesting the variety and quantity of spices in my food...LOL) At that moment I realized I had some flatbreads and decided to make pizza instead..The rest is history: I made a quick sauce , added  a few more things I craved at the moment and voila!!! It took about 40 min altogether, but then again my hubby was late..All's well that ends well..

we need
4 chicken breasts, cubed
1/2 lb mushrooms, sliced
1 medium onion,sliced
3-4 Tbsps olive oil
3 Tbsps spicy spaghetti seasoning
5 marinated artichokes, drained and chopped
1 28 oz can italian tomatoes
2 Tbsps olive oil
1 tsp sugar
2 Tbsps spicy spaghetti seasoning
10 oz haloumi cheese, cubed
3 flatbreads (10X6 in each)

Stir-fry chicken, mushrooms and onion in first amount of olive oil,  season with first amount of spicy spaghetti seasoning and set aside. Prepare tomato sauce in medium saucepan by heating second amount of olive oil and adding tomatoes, sugar  and second amount of seasoning. Cook over medium heat for 10 min, while stirring well, then remove from heat and distribute evenly over the flatbreads. Divide the chicken blend among the three flatbreads, followed by artichokes and haloumi. Bake in pre-heated oven at 400 F for about 20 min, or until cheese starts to brown. Remove from oven, let stand for 5 min, then cut in squares. Yum!!

Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να ονομάσω αυτή την πίτσα "Πίτσα Πανικού" και θα εξηγήσω γιατί..Πριν μερικές μέρες μ'έπιασε προκοπή να πετάξω διάφορες οικιακές σαβούρες ενώ παράλληλα έκανα γλυκά και φυσικά έχασα την αίσθηση του χρόνου μέχρι που "έκρουσε ο κώδων του κινδύνου"..Το έτερό μου ήμισυ πήρε τηλέφωνο να με ειδοποιήσει ότι θα ερχόταν σε 20' και δεν είχα φαγητό. Ευτυχώς είχα ψωνίσει το πρωί κι έτσι ξεκίνησα να φτιάξω κοτόπουλο με λαχανικά..Έκοψα το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και ξεκίνησα το τσιγάρισμα..Σ'αυτό το σημείο άλλαξα "πορεία πλεύσης" γιατί δεν μπορούσα ν'αποφασίσω τι μπαχαρικά να χρησιμοποιήσω..(Στιγμιαία παύση να φανταστείτε τη Μαρία να ωρύεται και να με κυνηγάει με την ξύλινη κουτάλα...απλά για ν'αποδείξω ότι διαφωνεί με την (κατά)χρηση των μπαχαρικών στα φαγητά μου..ΧΑΧΑΧΑ)Αποφάσισα  να κάνω πίτσα με ινδικές πίτες που είχα..Η συνέχεια ανήκει στην ιστορία: έκανα μια γρήγορη σάλτσα, πρόσθεσα μερικά υλικά που λιγουρευόμουνα κι έτοιμη!!! Πήρε συνολικά γύρω στα 40' αλλά ευτυχώς άργησε το πεινασμένο μου..Τέλος καλό, όλα καλά!

χρειαζόμαστε
4 φιλέτα κοτόπουλου σε κύβους
225 γρ μανιτάρια σε φετάκια
1 μεσαίο κρεμμύδι σε φέτες
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
3  κουταλιές πικάντικο μίγμα μπαχαρικών για ζυμαρικά*
5 αγκινάρες στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτιά ψιλοκομμένο ντοματάκι(798 ml)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλιές πικάντικο μίγμα μπαχαρικών για σάλτσα ζυμαρικών
280 γρ χαλούμι
3 ινδικές πίτες (25Χ15 εκ. η κάθε μια)

Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι στην πρώτη ποσότητα του λαδιού, προσθέτουμε την πρώτη ποσότητα μπαχαρικών και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη δεύτερη ποσότητα λαδιού, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη δεύτερη ποσότητα μπαχαρικών και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε για 10' ανακατεύοντας καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη σάλτσα στις τρεις πίτες (εγώ χρησιμοποίησα ινδικές, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε πίτες για σουβλάκι η όποιο άλλο είδος προτιμάτε) έπειτα το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τέλος τις αγκινάρες και το χαλούμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20' η μέχρι να ροδίσει το τυρί. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 5' και κόβουμε σε κομμάτια. Σλουρπ!

*Το μίγμα είναι αποξηραμένα κρεμμύδια, σκόρδα, ντομάτες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, σέλινο, αλάτι, πιπέρι και κόκκινο πιπέρι.

23 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ιδέα οι πίτες για βάση πίτσας,και μ αρέσει που έχεις πολύ φαντασία στη μαγειρική σου και αυτοσχεδιάζεις ,καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίτσα να ναι κι ό,τι να ναι!!! ενδιαφέρον συνδυασμός υλικών! φαντάζομαι να την ευχαριστήθηκε το πεινασμένο σου!
    φιλάκαι και καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πεινασμένο σου παράπονο δεν πρέπει να είχε με μια τόσο "πλούσια" πίτσα!
    Μ' αρέσει ο συνδυασμός των υλικών που χρησιμοποίησες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. wooow...que rico pollo alcachofa es una delicia,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαρά, καμμιά φορά, η αλλαγή "πορείας πλεύσης", οδηγεί σε καλύτερα λιμάνια!
    Εσένα σε οδήγησε, σε ένα ωραίο, απολαυστικό φαγάκι!!
    Καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ μου αρέσουν αυτού του τύπου οι πίτσες Χαρά και η δική σου πρέπει να έγινε υπέροχη!!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I think pizza is my middle name! I can practically eat it every single day! This pizza is something I would do as well in a moment of panic. Looks delicious and I love herbs and spices!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιτσα δωσε μου και ειμαι ενταξει!!
    Με αγκιναρες δεν δοκιμασα ποτε, αλλα ετσι σε πιτσα, θα τα δοκιμαζα ολα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Χαρά και καλή εβδομάδα!
    Οι έτοιμες πιτούλες είναι τέλειες για να αποτελέσουν τη βάση μιας πίτσας! Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός των υλικών, όπως και το γεγονός ότι έχει και μια γενναία πικάντικη πινελιά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ενδιαφέρουσα η πρότασή σου Χαρούλα! Μπορώ να φανταστώ τη Μαρία με κουτάλα! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λες να φταίει το όνομα Μαρία; Κάπως έτσι συμπεριφέρομαι κι εγώ όταν μαγειρεύω! Είμαι σε άλλο κόσμο! Σε άλλη διάσταση! Καταπιάνομαι με πολλά πράγματα συγχρόνως και στο τέλος μπορεί και να μην έχω φαγητό για μεσημέρι, αλλά να έχω φτιάξει χίλια άλλα πράγματα, όπως γλυκάκι για την επίσκεψη, να έχω κάνει μια προεργασία για το φαγητό της επομένης, καμιά μαρμελάδα κ.λ.π. χε! χε!
    Φαίνεται σούπερ η πίτσα! Στην τύχη γίνονται τα καλύτερα! Σε όλους τους τομείς αυτό!
    Καλώς σε βρήκα Mia Maria:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xara, I just love all the combinations for the chicken topping. Now I know what other choices I have in a jiffy for pizza topping with my leftover chicken!

    For me, I would use fresh pizza crust...pizza dough that I can readily get from my supermarket, which they always have extra from their bread dough. Look so good and totally satisfying. Thanks for sharing. xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Xara, I just love all the combinations for the chicken topping. Now I know what other choices I have in a jiffy for pizza topping with my leftover chicken!

    For me, I would use fresh pizza crust...pizza dough that I can readily get from my supermarket, which they always have extra from their bread dough. Look so good and totally satisfying. Thanks for sharing. xoxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. You cook well under pressure! This is mouth-watering delicious! Love the combo of flavors.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. You made something delicious out of nothing (well sort of nothing) I'm sure your husband thought you slaved all day over this!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ πρωτότυπη πίτσα και με υπέροχο συνδυασμό υλικών!Φιλάκια πολλά και καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραία υλικά και σίγουρα μια διαφορετική πίτσα που μου αρέσει πάρα πολύ.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γενικά Χαρά μου κ εγώ έχω παρατηρήσει πάνω στον πανικό κάνουμε τα πιο δημιουργικά και νόστιμα πράγματα. Λαχταριστή η πίτσα!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή