Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

γλυκάκια με καραμέλα/ caramel slices

Φυσικά γράφω πρώτα για την πολύ όμορφη συνάντηση των foodbloggers που έγινε με τον κόπο, το χρόνο και το κουράγιο, της Νίκης από το Sugar flower Creations και της Βιβής από το άρωμα γυναίκας. Κορίτσια σας ευχαριστούμε πολύ, που παρόλη τη άσχημη διάθεση εκείνης της δύσκολης μέρας, καταφέρατε να μας κανετε να περάσουμε τόσο όμορφα! Πήραμε πολύ όμορφα δωράκια, χάρηκα που ξαναείδα παλιούς μπλογκοφίλους και που γνώρισα τόσους καινούριους! Μακάρι να τα ξαναπούμε σύντομα:)
Φωτογραφίες δεν έβγαλα (όπως πάντα:) αλλά μπορείτε να δείτε πολλές και πανέμορφες από τόσα άλλα blogs, όπως της Μαρίας που είδα σήμερα, από το blog Mari Plateau.
Σας γράφω λοιπόν σήμερα τη συνταγή για τα γλυκάκια που πήγα και εγώ στη συνάντηση, τα οποία φυσικά που να ανταγωνιστούν όλες αυτές τις νοστιμιές που υπήρχαν στο τραπέζι!!!


χρειαζόμαστε
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καστανή ή σκούρα ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο
1/2 καρύδια τριμμένα
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
για την καραμελένια επικάλυψη
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καστανή ή σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη

Σε μεγάλη κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αυγό. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, το αλεύρι, τη baking powder, το αλάτι και την καρύδα. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί περίπου 22Χ22εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι λειώνουμε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη να βράσει για 2 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και ρίχνουμε την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να είναι αρκετά μαλακό για να μπορούμε να το απλώσουμε. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο γάλα ακόμη.
Εγώ έκανα μια δόση με καστανή ζάχαρη και μια με σκούρα καφέ, γι αυτό και η διαφορά στο χρώμα στις φωτογραφίες. 
Συγνώμη για τις θολές φωτογραφίες, τρεις μέρες τώρα προσπαθώ να καταλάβω πως γίνεται στον υπολογιστή να είναι κανονικές και μόλις τις βάζω εδώ, με το που μπαίνουν είναι εντάξει και σε ένα δευτερόλεπτο θολώνουν!!! Ξέρει κανείς γιατί;

I will naturally start off by mentioning the really beautiful foodblogger meeting, that was made possible with the effort, the time and the courage invested by Νίκη  from Sugar Flower Creations and  Βιβή  from άρωμα γυναίκας. We really thank you so much, girls, for showing us a great time, despite the nasty events of that day...We exchanged beautiful gifts, I was happy to see older bloggers and to meet new ones.I wish this took place again, soon :)
I didn't take any pictures but you can see so many nice ones through other blogs, like Maria's from Mari Plateau. Anyway, here's the recipe of the little sweet bites that I brought to the meeting,which naturally didn't compete with all the goodies set at the table.

we need
1/4 cup butter
1 cup brown sugar
1 egg, beaten
1/2 cup ground walnuts
3/4 cup flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 cup ground coconut
for the caramel topping
1/4 cup butter
1/2 cup brown sugar
2 Tbsps milk
1 cup icing sugar

In large pot melt butter, remove from heat and add sugar and beaten egg. Stir and add walnuts, flour, baking powder, salt and coconut. Press down on buttered 9X9 in pan and bake in preheated oven at 350F for 30 min. Allow to cool. In small pot melt butter, add milk and sugar and allow to  boil for 2 min. Let cool slightly and add icing sugar. Stir until very soft, until it is spreadable. Add more milk if necessary. I made two batches, one with light brown and one with dark brown sugar.That's why you  see a different colour in the photos.
I'm so sorry for the fuzzy pics, I've been trying to post for the past three days..While they all looked good on file, they turned fuzzy seconds after I posted..Does anyone know why???

Να ευχαριστήσουμε τη Βάσω από το blog Οι ιστορίες της μαμάς μου και του μπαμπά μου για το πολύ όμορφο βραβείο που μας έδωσε. Το χαρίζουμε σε όλους τους φίλους που δεν το έχουν πάρει ακόμη.
We thank Βάσω from the blog οι ιστορίες του μπαμπά μου και της μαμάς μου for the beautiful award she gave us. We, in turn, award it to all our friends who haven't received it yet.

Επίσης την καλή μας φίλη Elisabeth από το blog food and thrift για τα δυο πολύ όμορφα βραβεία, ένα από την Ουγγαρία και ένα πολύ όμορφο ηλιόλουστο βραβείο. Την ευχαριστούμε πολύ που μας σκέφτεται πάντα.
We also want to thank our dear friend Elisabeth from the blog food and thrift finds for two awards, one from Hungary and a beautiful sunny one. We thank her for always thinking of us.  

19 σχόλια:

  1. Μαράκι τι υπέροχα καραμελογλυκάκια!!
    Θα μαλώσω τις δικές μου που δεν μου φέρανε ένα να δοκιμάσω, αφού ξέρουν τι αδυναμία έχω στα καραμελογλυκά!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι αλλες φωτο απο τη συναντηση!!!
    Ζηλευω καθε φορα που βλεπω τετοια αναρτηση αλλα παντα χαιρομαι που περασατε τοσο ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να τα γευθώ από κοντά.....φαίνονται εξαιρετικά!!!
    Εύχομαι να υπάρχει συνέχεια σ΄αυτές τις συναντήσεις!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χμ! Για να βοηθήσω με το πρόβλημα με τις φωτογραφίες που έχεις, πρέπει να μου στείλεις το δισκάκι με τα γλυκάκια με καραμέλα ανοιχτόχρωμη και σκούρα για να αποφανθώ!!!! :))
    Αχ είναι τόσο λαχταριστά... Θα μπορούσα να υποσχεθώ το αδύνατο για να τα έχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ λαχταριστά τα γλυκάκια σου Μαρία μου! Πολύ θα ήθελα να δοκίμαζα ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρία μου τέλεια!!!Και φυσικά δεν χρειάζεται να πω το πόσο χάρηκα που γνωριστήκαμε από κοντά...όπως και για όλους χάρηκα!Εύχομαι να τα ξανά πούμε σύντομα!!Πολλά πολλά φιλιά και καλό Σαβ/κο να έχεις!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπέροχα γλυκάκια!!! Πεντανόστιμα και λαχταριστά με την καραμέλα, πωππωωωωωω!!!!! με ξετρέλλαναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιβεβαιώνω ότι ήταν πολύ πολύ νόστιμα τα γλυκά σου μαρία! Μικρές ζαχαρένιες μπουκίτσες!! Στο είπα και εκείνη την ώρα!!
    Χάρηκα που τα είπαμε !!

    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία μου τα γλυκάκια φαίνονται απίθανα ,θα ήθελα να φάω ένα οπωσδήποτε!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά τα γλυκάκια ήταν απίθανα! Τα μόνα που πήρα και δεύτερο κομμάτι! Απόλαυση σε μια μπουκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μαράκι μου,
    αφού σε ευχαριστήσω για τη παρουσιά σου και τη ωραία παρέα σου στη συγκέντρωσή μας,θα βουτήξω ένα δύο τρία τέσσερα - σταμάτα με καλέ - από τα καραμελογλυκάκια σου,γιατί εκεί με τα πήγαινε έλα δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω...
    φιλιά και άλλη μιά φορά ευχαριστίες...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. They look amazing, I'd never be able to stop with one or two bites. I like the dark and the light sugars! Enjoy the weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαρία μου τα γλυκάκια σου ήταν υπέροχα. Μετάνοιωσα που δεν πηρα για το σπίτι..χιχι.
    Το ''κακό'' είναι ότι τα κάνεις μια χαψιά και μετά τρως κι άλλο...κι άλλο.. και χάνεις το μέτρημα..χιχι

    Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τη συνάντηση την αφήνω ασχολίαστη γιατί με πληγώνει το γεγονός ότι δεν μπόρεσα να έρθω κλαψ κλαψ :( τα γλυκάκια φαίνονται τέλεια! θα τα δοκιμάσω για να πάρω μια...γεύση συνάντησης! φιλάκια Μαρία μου, καλό σ/κ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Congratulations on all your awards, and thank you for mentioning my awards to you, as well! Well deserved awards for both of you...Xara, and Maria!

    I love the yummy delicate little bites of these pretty delightful treats. I could eat several of these, so pretty, and yummy:DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρία μου ωραία ανάρτηση...3 σε 1..και για την συνάντηση..και για τα γλυκά σου που τα δοκίμασα και ήταν υπέροχα..και για τα βραβεία σου...Φιλιά πολλά...Καλή Κυριακή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Estupendos caramelos una delicia e irresistible me encantan ,envíame varios por favor,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή