Η συνταγή και στα Ελληνικά, πιο κάτω
Hello my Valentines! I've been keeping this recipe for a special occasion that calls for red decorations, so I thought that Valentine's Day would be perfect to share it..My friend Judi from Alabama made this for a get -together many years ago and the recipe was immediately filed under my"favourites".
we need
1/2 cup butter
2 tsps vanilla essence
1 1/2 cups granulated sugar
2 eggs, at room temperature
1 Tbsp red paste food colouring
2 Tbsps cocoa powder
1 cup buttermilk
1 tsp salt
1 tsp baking soda
1 Tbsp white vinegar
2 1/2 cups cake flour, sifted
Preheat oven to 350F. In a large bowl, cream butter and vanilla at medium speed, till smooth. Gradually add sugar and beat till light and fluffy. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. In small bowl, combine food colouring and cocoa powder to make a paste. Add to sugar mixture.
In another bowl, combine buttermilk, salt, baking soda and vinegar. Add to sugar mixture, beating until just combined. Slowly blend in flour. Pour batter into greased springform pan and bake until inserted cake tester comes out clean. Let cake cool and frost.
1/2 cup butter, at room temperature
1 8 oz pkg cream cheese, softened
4 cups icing sugar
1 tsp vanilla essence
1 tsp almond essence
assorted sprinkles(optional)
In a bowl, beat together all above ingredients in given order. Slice cake horizontally, fill , frost and decorate with assorted sprinkles. I don't particularly like frosting so I skipped the filling part...I also know that many friends are not fond of food colouring so if it's not for a festive occasion you can omit it. Happy Valentine's Day all!!! XOXOXO
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά κόκκινο χρώμα σε πάστα
2 κουταλιές κακάο σκόνη
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
1 κουταλάκι αλάτι
1κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά άσπρο ξύδι
2 1/2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180β. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια, να μαλακώσουν. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το χρώμα και το κακάο να γίνει μια πάστα. Το προσθέτουμε στο μίγμα της ζάχαρης. Σε άλλο μπολ ενώνουμε το ξινόγαλο, το αλάτι, τη σόδα και το ξύδι. Προσθέτουμε και αυτά το μίγμα μας και τα χτυπάμε όλα μέχρι να ενωθούν. Σιγά σιγά ανακατεύουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα που ανοίγει και ψήνουμε μέχρι να βάλουμε ένα ξυλάκι και να δούμε ότι βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει.
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ τυρί κρέμα μαλακό
4 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Χωρίζουμε το κέικ οριζόντια σε δυο κομμάτια, απλώνουμε τη μισή επικάλυψη στη μέση και απλώνουμε την υπόλοιπη επάνω στο κέικ. Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να γεμίζω το κέικ και έτσι αυτό το παρέλειψα. Ξέρω επίσης ότι πολλούς από εσάς δεν ενθουσιάζει η ιδέα του χρώματος, οπότε αν θέλετε μπορείτε να το παραλείψετε. Happy Valentine's Day all!!! XOXOXO
Χαρούλα μου υπέροχοοοοοοο!!! Καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήLove red velvet cake. Right now though, it's just like our bleeding hearts here in Greece.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω φλερτάρει με τη συνταγή άπειρες φορές και πάλι μπήκα σε πειρασμό! Φωτιά και λάβα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εντυπωσιακό κέικ!!αλλά και νόστιμο!! είναι ότι πρέπει για τον Άγιο Βαλεντίνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Τελειο αγαπησιαρικο κεηκ! Απιστευτο χρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα!!!Απίστευτα εντυπωσιακό συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο ωραίο φαίνεται. Δεν υπάρχει τέτοιο χρωμα στην Ελλάδα όμως Χαρά. Το έχω ψάξει αλλά δεν βρήκα πουθενά. Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει για του Αγ. Βαλεντίνου
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟ χρώμα του φανταστικό.
Οι καρδούλες σου είναι φλογερές :)
Супер старт на седмицата:)!
ΑπάντησηΔιαγραφήMy daughter loves red velvet cake. Looks delicious! I love the cute hearts, I should make this for her!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαναγιά μου τι είναι αυτό το σούπερ λαχταριστό που βλέπουν τα ματάκια μου!!! χίλια μπράβοοοοο! τρέχω να το φτιάξω κι εγώ! φιλάκια και καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο χρώμα είναι πραγματικά εκθαμβωτικό! Ότι πρέπει για του Βαλεντινου! Πολλά φιλιά, Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εντυπωσιακό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη πρόταση για τον Αγιο Βαλεντίνο.... και όχι μόνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
Φανταστικό φαίνεται Χαρά μου! Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήGeorgina Kassavetes, επειδή η Χαρά δεν ξέρει σου απαντάω εγώ. Στην Ευριπίδου απέναντι από το μπαχάρ υπάρχει ένα μαγαζί με κουζινικά που έχει όλα τα χρώματα, εργαλεία, ζαχαρόπαστες και πολλά άλλα πράγματα ζαχαροπλαστικής.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒγήκα στον κλασικό περίπατο στα μπλογκς γιατί χθες με τη συνάντηση δεν πρόκανα..και επεσα πάνω στο Red Velvet...το έχω κάνει με παρόμοια συνταγούλα και περιμένω να το μοντάρω αύριο...έχω μια υποψία ότι δεν θα μου είναι και τόσο red...θα δούμε αύριο...Υπέροχο,εντυπωσιακότατο και να χαιρόμαστε τους Βαλεντίνους μας όλον τον καιρό, όχι μόνο στις 14...χαχααχ!!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήSo scrumptious with the cream cheese frosting! I love your heart pan too! Happy Valentine's Day!
ΑπάντησηΔιαγραφήOoooohh...so pretty!
ΑπάντησηΔιαγραφήI have longed to make a red velvet cake, I love the cream cheese topping!
ΑπάντησηΔιαγραφήHi Xara, and Maria-yours is the most gorgeous moist, and perfect red velvet cake, with the superb cream cheese frosting I've seen in a long time. Your recipe is truly a KEEPER!
ΑπάντησηΔιαγραφήLove the cute heart shaped molds for the cake!
Hope you had a lovely Valentine's Day!
Thanks for sharing!
Hugs,
lucen románticos y deliciosos especial para regalar,abrazos y abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια το βλέπω και το μόνο που με κρατάει μακριά του είναι το πολύ χρώμα. Φαίνεται όμως τόσο όμορφο!
ΑπάντησηΔιαγραφήlooks incredibly delicious..;)
ΑπάντησηΔιαγραφήTasty Appetite
Υπέροχη συνταγή και ακόμα πιο ωραίες οι φωτογραφίες σου !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThese sound delicious and they were perfect for Valentine's Day. Have a wonderful evening. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήYour post makes me want to got to get the heart shape mold to try your recipe. Stunning!
ΑπάντησηΔιαγραφή