Είναι γερμανική αυτή η συνταγή ή τουλάχιστον έτσι νομίζω αφού την έχω βρει σε ένα βιβλίο με γερμανικές συνταγές. Η κρέμα έχει γλυκό κρασί, και είναι πολύ αφράτη, ελαφριά και μοσχομυρωδάτη! Στην κανονική συνταγή έχει αυγά μαρέγκα αλλά επειδή η κρέμα δεν ψήνεται, εγώ δεν βάζω καθόλου!
χρειαζόμαστε
200 γρ βούτυρο
1 αυγό
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κονιάκ
1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
3 κουταλιές ζάχαρη
150ml γλυκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
ρόγες από σταφύλι
αμύγδαλο φιλέ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό και το κονιάκ. Ρίχνουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη αλλά που να μην κολλάει στα χέρια. Και επειδή κάποιος μου την είπε κάποτε, να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι αν δούμε πως χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλευράκι:)
Στρώνουμε τον πάτο και μισό από τα τοιχώματα μιας φόρμας που ανοίγει με τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσίζει η ζύμη. Δεν έστρωσα χαρτί, δεν έβαλα ρύζια και φασόλια, απλώς στο τέταρτο περίπου και κανένα πεντάλεπτο πριν το τέλος, άνοιξα το φούρνο και έκανα 5-6 τρύπες στη ζύμη με ένα καλαμάκι. Έκατσε και δεν ξανασηκώθηκε!
Σε ένα μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη για να ζεσταθεί αρκετά και να είμαστε σίγουροι για το αυγό. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπρικάκι ανακατεύουμε 5 κουταλάκια κρύο νερό με τη ζελατίνη. Μετά από κανένα δεκάλεπτο το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει διαυγές, χωρίς να βράσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα του κρασιού. Ρίχνουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Βάζουμε τις ρόγες από το σταφύλι και στολίζουμε όπως θέλουμε. Στρώνουμε στην τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφού κρυώσει καλά, βγάζουμε την τάρτα από τη φόρμα, αλείφουμε γύρω γύρω με μαρμελάδα και κολλάμε αμυγδαλάκι φιλέ.
Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!
This is a German recipe, or so I believe, since I found it a book with German recipes. The cream contains sweet wine and is very light, fluffy and sweet smelling! The original recipe called for egg whites which I decided not to use, since the cream is not cooked.
we need
for the dough
1 2/3 cups flour
6 2/3 oz butter
1 egg
3 Tbsps sugar
1 Tbsp brandy
for the filling
1 egg
1 1/2 tsps powdered gelatin
3 Tbsps sugar
5 oz sweet wine
1 1/2 cups whipped cream
grapes
for the topping
apricot jam
sliced almonds
Beat butter with sugar, egg and brandy. Add flour and knead into a soft (yet not sticky) dough. Add more flour, if necessary.
Layer dough over bottom and half way up the ring of a spring form pan and refrigerate for about 20 min.
Bake in preheated oven, at 350F, for 30-35 min or until golden. I neither cover it with paper nor did I use rice or beans to prevent it from rising. I simply poked the dough with a stick, 15 min after I put it in the oven and 5 min before taking it out, and it did not rise.
Mix egg with sugar over a double boiler and allow to heat through. Add wine and stir well to combine. Let cool.
In small bowl, combine 5 tsps cold water with the gelatin and let sit for 10 min. Microwave until hot (not boiling) and clear. Allow to cool slightly, then add to wine mixture. Blend in whipped cream and stir well to combine. Fill tart shell and decorate with grapes. Refrigerate 2-3 hours.
When cold, remove tart from pan, brush with jam all around and press in almonds.
χρειαζόμαστε
για τη ζύμη
1 2/3 φλιτζάνια αλεύρι200 γρ βούτυρο
1 αυγό
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κονιάκ
για την κρέμα
1 αυγό1 1/2 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
3 κουταλιές ζάχαρη
150ml γλυκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
ρόγες από σταφύλι
για διακόσμηση
μαρμελάδα βερίκοκοαμύγδαλο φιλέ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αυγό και το κονιάκ. Ρίχνουμε το αλεύρι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη αλλά που να μην κολλάει στα χέρια. Και επειδή κάποιος μου την είπε κάποτε, να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι αν δούμε πως χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλευράκι:)
Στρώνουμε τον πάτο και μισό από τα τοιχώματα μιας φόρμας που ανοίγει με τη ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δούμε να χρυσίζει η ζύμη. Δεν έστρωσα χαρτί, δεν έβαλα ρύζια και φασόλια, απλώς στο τέταρτο περίπου και κανένα πεντάλεπτο πριν το τέλος, άνοιξα το φούρνο και έκανα 5-6 τρύπες στη ζύμη με ένα καλαμάκι. Έκατσε και δεν ξανασηκώθηκε!
Σε ένα μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη για να ζεσταθεί αρκετά και να είμαστε σίγουροι για το αυγό. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπρικάκι ανακατεύουμε 5 κουταλάκια κρύο νερό με τη ζελατίνη. Μετά από κανένα δεκάλεπτο το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει διαυγές, χωρίς να βράσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε στο μείγμα του κρασιού. Ρίχνουμε και την σαντιγί και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί. Βάζουμε τις ρόγες από το σταφύλι και στολίζουμε όπως θέλουμε. Στρώνουμε στην τάρτα και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Αφού κρυώσει καλά, βγάζουμε την τάρτα από τη φόρμα, αλείφουμε γύρω γύρω με μαρμελάδα και κολλάμε αμυγδαλάκι φιλέ.
Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους!
This is a German recipe, or so I believe, since I found it a book with German recipes. The cream contains sweet wine and is very light, fluffy and sweet smelling! The original recipe called for egg whites which I decided not to use, since the cream is not cooked.
we need
for the dough
1 2/3 cups flour
6 2/3 oz butter
1 egg
3 Tbsps sugar
1 Tbsp brandy
for the filling
1 egg
1 1/2 tsps powdered gelatin
3 Tbsps sugar
5 oz sweet wine
1 1/2 cups whipped cream
grapes
for the topping
apricot jam
sliced almonds
Beat butter with sugar, egg and brandy. Add flour and knead into a soft (yet not sticky) dough. Add more flour, if necessary.
Layer dough over bottom and half way up the ring of a spring form pan and refrigerate for about 20 min.
Bake in preheated oven, at 350F, for 30-35 min or until golden. I neither cover it with paper nor did I use rice or beans to prevent it from rising. I simply poked the dough with a stick, 15 min after I put it in the oven and 5 min before taking it out, and it did not rise.
Mix egg with sugar over a double boiler and allow to heat through. Add wine and stir well to combine. Let cool.
In small bowl, combine 5 tsps cold water with the gelatin and let sit for 10 min. Microwave until hot (not boiling) and clear. Allow to cool slightly, then add to wine mixture. Blend in whipped cream and stir well to combine. Fill tart shell and decorate with grapes. Refrigerate 2-3 hours.
When cold, remove tart from pan, brush with jam all around and press in almonds.
Η μέρα με τις τάρτες, κι εγώ έφτιαξα σήμερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!!
Μμμμμμμ....σούπερ η τάρτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααα
Kαλή εβδομάδα και σένα
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλή φαίνεται η τάρτα, μας άνοιξε η όρεξη
θα την φτιάξω αύριο και θα σου πω.
Καλό βράδυ.
κρέμα σαμπάνιας έχω φτιάξει...κρέμα κρασιού όχι..θα το δοκιμάσω μιά και μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον σε συνδιασμό με τα σταφύλια...
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά και καλή σου εβδομάδα...-:))
πω πω!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ.ΘΕΛΩ ΓΛΥΚΟΟΟΟΟ :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
τι φανταστικη ιδεα αυτη η κρεμα κρασιου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστη η ταρτα σου και με αφρατη κρεμα.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κρέμα κρασιού και το tip με τη μαρμελάδα γύρω γύρω και κολλημένα τα μυγδαλάκια, μου άρεσαν πάρα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική τάρτα.
Καλημέρα! Πολύ εντυπωσιακή η τάρτα, ωραία συνταγή και πρωτότυπη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ η πρόταση του κρασιού με τα σταφύλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωπωωω την θέλω!!! αχ αχ να δω πότε θα φτιάξω όλα αυτά που θέλω και προπάντων ποιος θα τα φάει χιχιχιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκιαααααααααααα
Πολύ ωραία η εκδοχή της κρέμας με το κρασί Big Mama. Θα έχει φίνα γεύση φαντάζομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες.
Γιατί καλό μου μας τα κάνεις αυτά??
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι υπέροχος πειρασμός είναι πάλι ετούτος??
Καλή και γλυκιά εβδομάδα εύχομαι!!
Παίρνω τη συνταγή τη κάτω της σαλάτας, αυτή την αφήνω για τη γυναίκα μου που έχει την..ζαχαροπλαστική στο σπίτι μας.Πολύ όμορφη πάντως, θα το έτρωγα αν μου το κάνει..εγώ δεν τα πάω καλά με τα γλυκά στο φτιάξιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήη κρεμούλα φαίνεται τόσο αφράτη και νόστιμη που δεν μπορώ να αντισταθώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατη... δροσερή, ελαφριά και κυρίως πρωτότυπη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα, όλο γλύκα να έχετε!!!
Ξανθή και να είμασταν μόνο εμείς! Χαμός με τις τάρτες από ότι βλέπω! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώ! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήkokorakia, αν τη φτιάξεις ελπίζω να σας αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, εγώ κρέμα σαμπάνιας δεν έχω φτιάξει αλλά αυτή εδώ είναι πολύ αφράτη και αρωματική!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου ευχαριστώ! Πάρε κομματάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer, πράγματι πολύ καλή και μας άρεσε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία, ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkitchenStories, και να σκεφτείς ότι εγώ δεν το έχω το καλλιτεχνικό! Τα αμυγδαλάκια δεν κολλήσανε και πολύ καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie σε ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, έβαλα άσπρο γλυκό κρασί Σάμου και ήταν πολύ αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri και εγώ το ίδιο λέω, να δω πότε θα κάνω όλα αυτά που βλέπω!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, πράγματι έχει φίνα γεύση και είναι πολύ αφράτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ άστα να πάνε, άντε να χάσω κανένα κιλό μετά! Μια ζωή big mama θα είμαι:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημήτρη τα έχετε χωρίσει και είναι καλύτερα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Ειρήνη, πράγματι έγινε τόσο αφράτη που νόμιζα ότι δε θα στεκότανε όμως ήτανε μια χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter ευχαριστώ πολύ, καλή εβδομάδα και σε σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω......η συνταγή ήτνα στην σελίδα 78;;;; έτσι απο περιέργεια :)) Την κοιτούσα καιρό και έλεγα να την φτιάξω αλλά συνεχώς το ανέβαλλα..... θενκς ντάρλινγκ....
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ στο γλυκο το εχουμε ριξει!
ΑπάντησηΔιαγραφή(you can use pyrex bowls to make the choc dessert i made - just make sure they go in the oven OK)
Royal Coconut το βιβλίο που έχω εγώ είναι μάλλον για τουρίστες και είναι στα αγγλικά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου το είχε φέρει δώρο μια γερμανίδα στη δουλειά πριν χρόνια. Λέγεται culinary excursions through Germany!
Mediterranean kiwi thaaaanks!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή♥ ♥ ♥
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη...τα σταφύλια έχουν την τιμητική τους αυτήν την εποχή!!!
Φιλάκια,καλημέρα!
καλημερα! δεν μου αφησες το ι μειλ σου για να σου στειλω τη σελιδα με τα μανιταρια για κολαζ αν θες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήKalimera from me too ! First of all I have to say I need to stop checking your creations just before going to bed ,'cause I get an uncontrollable urge to eat ...YUUUMMMYY..Looks very appetizing , very creamy..Will positively try it !
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Γερμανούχτεν σε αυτά είναι μανούλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλές λιχουδιές πάντα να έχουμε.
Πολύ ωραία τάρτα με το πιο αγαπημένο εποχιακό φρούτο (και ποτό, χε, χε).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού έχει ζελατίνη, νομίζω η μαρέγγα δεν είναι και τόσο απαραίτητη. Και 'γω θα την αφαιρούσα.
Καλό μεσημέρι!
Δείχνει υπέροχη και λαχταριστή, big mama!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
Καλό απόγευμα
Θέλω και εγώωωωωωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμ-γιαμ!!!
Σούπερ φαίνεται να είναι!!!
Οποτε έχω χρόνο...θα τη φτιάξω!!!
Από τα καλύτερα γλυκά μου φαίνεται!!!
Απειρα like!!!
Να'σαι καλά!!!
;)
Εμένα θα μου φυλάξεις κομματάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφή;-)
yummie!! οι αδυναμία μου: οι πανόστιμες και εύκολες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήeva, πράγματι είναι η εποχή τους, φέτος έφτιαξα και γλυκό κουταλιού που δεν έχω φτιάξει ποτέ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer δεν σου άφησα γιατί το καλλιτεχνικό δεν το έχω καθόλου μέσα μου και θα πήγαινε χαμένο. Σε θαυμάζω πραγματικά αλλά εγώ σε αυτά είμαι τόσο άχρηστη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήxara, έλα εδώ και θα σου φτιάχνω ότι θέλεις:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑστρο - Συμμορίτες καλώς τους και καλό φθινόπωρο να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef σε ευχαριστώ! Ήτανε η πιο αφράτη κρέμα που έχω φτιάξει ποτέ μου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήgvarvakis, σε ευχαριστώ και το κρασί που έβαλα ήταν Σάμος φυσικά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήeirini katsa ευχαριστώ πολύ! Παρόλο που οικογένεια είναι της σοκολάτας αυτό το γλυκό το λατρέψανε!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, φυσικά! Έλα εσύ και θα σου κάνω καινούρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήAngie κάνουμε ένα γεύμα με τις τάρτες μας, εσύ την αλμυρή και εγώ τη γλυκειά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπινίκη καλώς ήλθες και πάλι. Καλορίζικο και από εδώ και ευχαριστώ για το βραβείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήteleio!!!!! apo emfanisi petaei!!! pos tha ginei na to dokimaso???? (eipa na kopso gia ligo ta glika...)
ΑπάντησηΔιαγραφή