For English, scroll down
Τα ψώνια για τα μαγειρέματά μας ευτυχώς δε μας τα έχουν κόψει κι έτσι εγώ προσωπικά περνάω την ώρα μου στο σπίτι κάνοντας αυτό που αγαπώ περισσότερο. Μαγειρεύω! Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα τελειώσει σύντομα και δεν θα έχει μεγάλη επίπτωση στα κιλά μας.
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει πια πολύς κόσμος να δοκιμάζει τις συνταγές μου, ούτε καν η Μαριλένα μου που κάθε μέρα με ρωτάει στο τηλέφωνο τί φαγητό έχω και πότε θα μας αφήσει η αστυνομία να πάμε στην παιδική χαρά 😍
Το καλό είναι ότι αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά και αγαπημένα φρούτα και λαχανικά. Αν δεν κάνουμε λοιπόν τώρα συνταγές με κολοκύθα πότε θα κάνουμε; Σήμερα έφτιαξα αυτά τα νόστιμα κεκάκια με κολοκύθα και νουτέλα. Η επικάλυψη είναι προαιρετική, τα κεκάκια αυτά είναι τόσο αφράτα και υγρά που είναι σίγουρο ότι θα σας ενθουσιάσουν ακόμα και σκέτα.
Cupcakes με κολοκύθα και νουτέλα
Αφράτα και υγρά κεκάκια με κολοκύθα και νουτέλα.
Μερίδες:12
Συστατικά:
- 1 φλ. αλεύρι γοχ
- 1/2 κ. γλ. κανέλα
- 1 1/2 κ. γλ. baking powder
- 1/2 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλ. βούτυρο μαλακό
- 2 αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. πολτό κολοκύθας
- 4 κ. σ. νουτέλα
για την επικάλυψη
- 60 γρ βούτυρο μαλακό
- 60 γρ νουτέλα
- 100 γρ άχνη ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ εκχύλισμα βανίλιας
- 2-3 κ.γλ. γάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το baking powder, το τζίντζερ και το αλάτι
- Χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και την κολοκύθα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Στρώνουμε χάρτινες θηκούλες στο μαφινοταψί και γεμίζουμε τα 3/4 με το μείγμα.
- Βάζουμε 1 κουταλάκι νουτέλα σε κάθε θηκούλα και με μια οδοντογλυφίδα ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 22 - 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη νουτέλα, προσθέτουμε τη βανίλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα επάνω στα κεκάκια.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για να φτιάξω πολτό κολοκύθας, κόβω την κολοκύθα σε φέτες, καθαρίζω τα
σπόρια και την στρώνω σε αντικολλητικό χαρτί. Την ψήνω στους 200β για
20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Την λιώνω στο μούλτι.
Χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου red kuri κολοκύθα που δεν έχει πολλά υγρά και η γεύση της θυμίζει κάστανο. Μπορείτε να φτιάξετε τα κεκάκια με όποιο είδος κολοκύθας θέλετε.
I am thankful that grocery stores are open during our lockdown, I can at least continue doing at home what I love most doing : cooking! Let's hope that this whole situation will soon be over and our weight won't be seriously affected.
It's bad that there aren't many people around us now to try my recipes, not even my little grand daughter who calls on a daily basis, wanting to know what I am cooking and when the police will allow us to go to the playground😍.
It's nice that there are a lot of fruits and vegetables during this time of year. This is the best opportunity to use pumpkin in our recipes. Today, I made these delicious cupcakes with pumpkin and Nutella.
The frosting is not obligatory since you will definitely love these fluffy and moist cupcakes even plain.
Pumpkin And Nutella Cupcakes
Fluffy and moist pumpkin cupcakes with Nutella and Nutella frosting.
Yield: 12 cupcakes
INGREDIENTS:
- 1 cup all purpose flour
- 1/2 tsp cinnamon
- 1 1/2 tsps baking powder
- 1/2 tsp ginger powder
- 1/4 tsp salt
- 1 cup brown sugar
- 1/2 cup butter, softened
- 2 eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1 cup pumpkin purée
- 4 Tbsps nutella
- for the frosting
- 2 oz butter, softened
- 2 oz Nutella
- 3 1/3 oz icing sugar
- 1/2 tsp vanilla extract
- 2-3 tsps milk
INSTRUCTIONS:
- In a bowl, stir flour, cinnamon, baking powder, ginger and salt.
- In another bowl, beat butter and sugar with a mixer, then add eggs, vanilla and pumpkin.
- Fold in flour and stir to blend ingredients.
- Line muffin pan with paper cases and fill up to 3/4 with the mixture.
- Drop one tsp of Nutella to each muffin and swirl with a toothpick.
- Bake in a preheated oven, at 350F, for 22-25 min. Let cool.
- Beat butter with Nutella, add vanilla, then sugar. Add milk little by little, until frosting is fluffy.
- Frost cupcakes.
NOTES
In order to make pumpkin purée, slice pumpkin, remove seeds and place on a baking paper lined pan. Bake at 400F for 20-25 min, until tender and purée in a blender.
I used my favourite red Kuri pumpkin, which is not as moist as other kinds and tastes almost like chestnuts.
You can use any kind of pumpkin you like.
Πρέπει να ειναι πολυ νοστιμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραια ιδεα κι εχω κολοκυθα red kuri. Eγω με την επικάλυψη τα θέλω ;)
Συνήθως την κολοκύθα δεν τη βλέπω να "παντρεύεται" με σοκολάτα, αλλά γιατί όχι? Σίγουρα τα cupcakes θα είναι λαχταριστά και από εμφάνιση πολύ δελεαστικά! Τη συγκεκριμένη κολοκύθα δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά αν θυμίζει κάστανο πρέπει να τη βρω κάποια στιγμή :)
ΑπάντησηΔιαγραφή