Μια ανοιξιάτικη βόλτα στο "Λιμάνι"


Υπάρχει τίποτα καλύτερο από βόλτα στη θάλασσα με φίλες; Όχι φυσικά!  Ένα Σάββατο μεσημέρι λοιπόν αφήσαμε πίσω άντρες, παιδιά, σκυλιά, γατιά.....και εγγόνια ;) και ξεκινήσαμε για μια όμορφη βόλτα.

Προορισμός μας το «Λιμάνι», το εστιατόριο της οικογένειας Κοψολαίμη, που λειτουργεί από το 1980 στο γραφικό λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας.

Πριν καθίσουμε στο τραπέζι μας με θέα τη θάλασσα κάναμε μια βόλτα στο λιμάνι που βρίσκεται δίπλα στο εστιατόριο.  Το ειδυλλιακό περιβάλλον σε συνδυασμό με την θέα της θάλασσας, δημιουργεί την αίσθηση πως βρίσκεται κανείς σε νησί!


Το εστιατόριο είμαι σίγουρη πως αποτελεί για κάποιους έναν γνώριμο γευστικό προορισμό της παιδικής ηλικίας και όχι μόνο. Οι φίλες μου είχαν ξαναπάει, εγώ όχι. Για όσους δεν το έχουν ακόμη επισκεφθεί υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι, ανάμεσά τους και η φιλική εξυπηρέτηση του προσωπικού του. Στόχος της οικογένειας Κοψολαίμη είναι να φεύγει κάθε επισκέπτης ικανοποιημένος. Οι άνθρωποί του μεταφέρουν «τη σκυτάλη της γεύσης» από γενιά σε γενιά, γενικά οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό είναι πολύ ευγενικοί και είναι σίγουρο ότι θα αισθανθείτε αμέσως σαν το σπίτι σας.
Το εστιατόριο είναι μεγάλο. Τόσο ο εξωτερικός όσο και ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε κοινωνικής σας εκδήλωσης, χειμώνα- καλοκαίρι!


Οι επιλογές για φαγητό που έχετε στη διάθεσή σας είναι πάρα πολλές, εκτός από τους κλασικούς ψαρομεζέδες, (σαρδέλες ψητές, καλαμάρι τηγανητό, χταπόδι ξυδάτο, καραβιδόψυχα, αχινοσαλάτα, σαλάτα με βραστά λαχανικά κ.α.) μπορείτε να δοκιμάσετε αν θέλετε και κάποια κρεατικά. Στο “Λιμάνι” φροντίζουν καθημερινά με μεράκι να επιλέγουν φρέσκα εποχιακά υλικά άριστης ποιότητας, από Έλληνες παραγωγούς. Αρκετά από τα λαχανικά που συνοδεύουν τα πιάτα είναι ολόφρεσκα, μαζεμένα από το περιβόλι των ιδιοκτητών.


Εμείς διαλέξαμε να πιούμε τσίπουρο και προτιμήσαμε για φαγητό μεζεδάκια όπως κολοκυθοανθούς γεμιστούς, γαύρο μαρινάτο,  μύδια σαγανάκι με άσπρη σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι, σουπιές, τυροκαυτερή και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά. Ήταν όλα εξαιρετικά. Και σα γλυκατζού να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι κλείσαμε το γεύμα μας με ένα νοστιμότατο ραβανί με παγωτό, που είναι το δώρο του καταστήματος σε κάθε πελάτη του εστιατορίου.


Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς για ν’απολαύσει, εκτός από το πλούσιο μενού που διαθέτει, με μεγάλη ποικιλία από μεσογειακές γεύσεις, και την υπέροχη θέα δίπλα στην θάλασσα. Εμείς το απολαύσαμε και είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε σύντομα!!


"Το Λιμάνι" 52 χλμ. Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου, Παλαιά Φώκαια, Αττικής
Τηλ. 22910 41052, www.psarotaverna.com, email:  info@psarotaverna.com



3 σχόλια:

  1. Ωραία παρουσίαση κι ωραίες φωτογραφίες Μαρία ;)

    Αντε να ξαναπάμε γρήγορα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφη η παρουσίαση σου. Αν τυχει να παω απο εκεινα τα μερη , θα προτιμησουμε αυτη την ταβερνα. γέλασα πολύ με αυταά που άφησες πίσω σου, παιδι,α σκυλιά, γατιά....σε νιώθω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη παρουσίαση Μαρία και οι φωτογραφίες πολύ φωτεινές και καλοκαιρινές!
    Περάσατε πάρα πολύ καλά και φαίνεται :)
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή