Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Μακαρόνια φούρνου με ντομάτες/Baked Pasta With Tomatoes

For English, scroll down
Εδώ είμαστε κι εμείς! Μαγειρεύουμε κιόλας...που και που... Σήμερα έχουμε ένα πολύ απλό καλοκαιρινό φαγητό.  Ζυμαρικά με ντομάτα! Απλώς τα βάλαμε στο φούρνο, ανάμεσα σε στρώσεις ντομάτας, για πιο δροσερή γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση.

χρειαζόμαστε
300 γρ χοντρά μακαρόνια
1 κιλό ντομάτες
1 κρεμμύδι τριμμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
ψιλοκομμένο μαϊντανό για διακόσμηση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με 2 κουταλιές λάδι και το βούτυρο. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες τριμμένες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Τα βγάζουμε λίγα λεπτά πριν να γίνουν εντελώς και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα, τη μισή φρυγανιά, το μισό τυρί, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα που ανοίγει και το στρώνουμε με φέτες από τις υπόλοιπες ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και ζάχαρη. Στρώνουμε τα μακαρόνια και τα σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες σε φέτες ή κομμένες σε κυβάκια. πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, την υπόλοιπη φρυγανιά και το υπόλοιπο τυρί. Περιχύνουμε το φαγητό με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λάδι και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρά, το πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και το σερβίρουμε.
And...we're back! Back into cooking that is...from time to time... Our dish today is very simple and summer appropriate. Pasta with tomatoes! They're simply baked in between tomato layers, for a more moist texture and a more impressive presentation.

we need
10 oz pasta
2 lbs 2 oz tomatoes
1 onion, grated
4 Tbsps olive oil
2 Tbsps butter
1/2 cup bread crumbs
1 Tbsp parsley, finely chopped
1/2 cup kefalotyri or romano cheese, grated
salt, pepper and sugar, to taste
fresh parsley, finely chopped

In a skillet, sauté onion with 2 Tbsps of the olive oil and butter. Purée half the tomatoes and add to skillet, season with salt and pepper and allow sauce to thicken over low heat.
In a pot, boil pasta according to package instructions. Remove when they're "al dente" and strain. Return to pot, add sauce, half of the bread crumbs, half the cheese, half the parsley and stir well.
Slice remaining tomatoes horizontally. Grease a spring form pan and layer bottom with half of the sliced tomatoes. Sprinkle with salt and sugar. Layer pasta and cover with remaining sliced tomatoes. Sprinkle with some sugar, remaining breadcrumbs and remaining cheese.
Sprinkle with 2 Tbsps olive oil and bake in a preheated oven, at 400F, for about 30 min (depending on the oven). Allow to slightly cool and serve, topped with parsley

9 σχόλια:

  1. Τόσο απλό αλλά τόσο όμορφο!!
    Μαρία φαίνεται υπέροχο πολύ καλοκαιρινό πιάτο και η παρουσίαση τέλεια!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It doesn't get any easier and delicious than this! Thanks for sharing the recipe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η εμφάνιση είναι φανταστική!!!
    ΓΙα εμάς που είμαστε μακαρονάδες θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα ;)

    Πάρα πολύ ωραία Μαρία .

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρελλαίνομαι για χοντρό μακαρόνι!! Τέλειο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσο ωραια παρουσιαση. Ευκολη συνταγη για ολους. Ειμαι και μακαρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πράγματι πολύ εντυπωσιακό! και τόσο απλό ταυτόχρονα!
    φιλιά πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτικό και πολύ νόστιμο πρέπει να είναι Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι ωραια... σαν τούρτα!

    https://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι ωραία παρουσίαση σε κάτι απλό, κλασσικό και πολύ καλοκαιρινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή