κέικ με φράουλες/Strawberry Cake

For English, scroll down
Χρόνια πολλά σε όλους! Ελπίζω να περάσατε όμορφα και να γυρίσατε γεμάτοι ενέργεια και όρεξη για δουλειά. Όχι σαν και μένα δηλαδή που με έχει πιάσει μια βαρεμάρα, μια τεμπελιά...καμία όρεξη για τίποτα. Ε καλά και τα διάφορα που συμβαίνουν δεν είναι και για να μας φτιάχνουν και το κέφι!!!
Τέλος πάντων ένα κέικ για τη γιορτή της μητέρας έπρεπε να το φτιάξουμε....καθυστερημένα μεν αλλά το φτιάξαμε.
Φράουλες λοιπόν και το νέο cake flour της Αλλατίνη. Νομίζω ότι ήταν το ιδανικό γι αυτή τη συνταγή, το κέικ έγινε αφράτο και το κυριότερο φούσκωσε ομοιόμορφα κάτι που βοήθησε πολύ στο στρώσιμο της επικάλυψης. Το κέικ δεν έγινε όσο ροζ περίμενα αλλά δεν ήθελα να βάλω χρώμα, όποιος θέλει μπορεί να βάλει μια σταγόνα ροζ χρώμα στη ζύμη. Η αρχική συνταγή είναι από εδώ.

χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
2 κουταλάκια χυμό λεμόνι
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
2 1/2 φλιτζάνι cake flour Αλλατίνη
2 κουταλιές σκόνη ζελέ φράουλα
1/2 κουταλάκι σόδα
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
150 γρ ψιλοκομμένες φράουλες
για την επικάλυψη 
200 γρ mascarpone
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γρ φράουλες κομμένες
2 κουταλιές σιρόπι φράουλας*
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
250 ml  κρέμα γάλακτος

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να μαλακώσει και να αφρατέψει.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το ζελέ και τη σόδα. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το ξινόγαλο αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και τις φράουλες.
Στρώνουμε ένα ταψί 23Χ33εκ περίπου με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 40-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Σηκώνουμε το χαρτί και βγάζουμε το κέικ από το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε το mascarpone με το 1/3 της ζάχαρης, προσθέτουμε τις φράουλες και το σιρόπι  και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό ακόμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακατεύουμε τη σαντιγί με την κρέμα τυριού και απλώνουμε επάνω στο κέικ.
*Για να κάνω αυτό που λέω σιρόπι, έκοψα τις φράουλες και τις έβαλα σε ένα μπολάκι. Έριξα ένα κουταλάκι ζάχαρη και το άφησα στο ψυγείο. Το ζουμί που έβγαλε ήταν περίπου 2 κουταλιές και αυτό έβαλα μαζί με τις φράουλες.

This strawberry cake is dedicated to all moms out there! It didn't turn out as pink as I had thought it would be, I just didn't want to use food coloring, you ,however, may use a drop of pink in the batter. The original recipe is from here.

we need
1 cup butter, softened
1 1/2 cups sugar
3 medium eggs
2 tsps lemon juice
1 tsp liquid vanilla
2 1/2 cups cake flour
2 Τbsps strawberry Jello
1/2 tsp baking soda
1 cup buttermilk
5 oz. strawberries, finely chopped
for the frosting
7 oz mascarpone
2/3 cup sugar
5 oz strawberries, chopped
2 Tbsps strawberry syrup*
1 Tbsp lemon juice
8 oz whipping cream

In a bowl, beat butter with sugar, until light and fluffy. Add eggs, one by one, lemon juice and vanilla and continue beating.
In another bowl, combine flour, jello powder and baking soda. Add flour, alternatively with buttermilk, beginning and ending with flour. Stir in strawberries.
Layer a 9X13 in pan with parchment paper and grease it. Turn in cake batter and bake in a preheated oven, at 350F, for about 40-45 min, depending on the oven. Remove from oven and allow to cool for 30 min. Remove cake from pan, peel parchment paper off and let cool completely.
In a bowl, beat mascarpone with 1/3 cup of sugar, add strawberries and syrup and continue beating for one more min.
In another bowl,whip cream with lemon juice and remaining sugar, until thick. Combine with mascarpone cream and frost cake.
*When I chopped the strawberries, I sprinkled them with a tsp. of sugar and put them in the fridge. The juice they gave was about 2 Tbsps and that was what I used as strawberry syrup.
                                                       Happy Mother's Day :)


6 σχόλια:

  1. Μμμ, τέλειο για τους πρώτους απογευματινούς καφέδες στο μπαλκόνι!
    Ανοιξιάτικο κέικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται τόσο ανοιξιάτικο και τόσο λαχταριστά! Όλο το άρωμα της φράουλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γλάσο είναι όλα τα λεφτά σε αυτό το κέικ !! Σε συνδυασμό με τις φράουλες το απογειώνει!!! Ευχαριστούμε πολύ Μαρία μου για την συνταγή!!! Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή