κέικ με πράσινο τσάι και αμύγδαλα/Almond And Green Tea Cake

For English, scroll down
Ένα πολύ απλό κέικ έχουμε σήμερα. Ήθελα πολύ να φτιάξω κέικ με τσάι, ήθελα επίσης να φτιάξω και κέικ με αμύγδαλα, αποφάσισα να τα συνδυάσω, να βάλω το cake flour της Αλλατίνη που έχει γίνει το αγαπημένο μου αλεύρι και να φτιάξω τελικά ένα νοστιμότατο κέικ για όλες τις ώρες. Το κέικ το έψησα σε μια φόρμα των 23 εκατοστών και τα υλικά είναι γι αυτή τη φόρμα.

χρειαζόμαστε
150 ml πράσινο τσάι
300 γρ cake flour Αλλατίνη
130 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο μαλακό
4 αυγά
1/2 κουταλάκι άρωμα πικραμύγδαλο
50 γρ αμύγδαλα φιλέ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 150β στον αέρα για 10 λεπτά. Δε θέλουμε να πάρουν πολύ χρώμα απλώς να στεγνώσουν λίγο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε ένα φακελάκι πράσινο τσάι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και το αφήνουμε για 10 λεπτά να γίνει το τσάι δυνατό. Βάζουμε τα 150 ml  σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Το υπόλοιπο το πίνουμε, χιχι ;)
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά, το τσάι και το άρωμα αμυγδάλου. Τα χτυπάμε για 2 λεπτά όλα μαζί, κρατάμε 1 κουταλιά από τα αμύγδαλα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στο κέικ και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ 23 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45 λεπτά περίπου. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα υπόλοιπα αμύγδαλα.
This is a very simple cake. I really wanted to make a tea cake, as well as one with almonds, so I combined both and I made this delicious cake, appropriate for any occasion. I used a 9 in. Bundt pan.

we need
5 oz green tea
10 oz cake flour
4 1/3 oz sugar
5 oz butter, softened
4 eggs
1/2 tsp almond essence
2 oz sliced almonds
icing sugar, for dusting

Place almonds in a small baking pan and roast at 300F, for 10 min. They don't need to brown, just to dry a bit. Allow to cool.
Steep an envelope of green tea into a cup of boiling-hot water for 10 min, to make a strong tea. Transfer 5 oz into a bowl and allow to cool, drink the rest...lol :)
In a bowl, combine flour, sugar, butter, eggs, tea and almond essence. Beat everything with a hand mixer for 2 min, then stir in almonds, minus 1 Tbsp.
Pour into 9 in. greased Bundt pan and bake in a preheated oven, at 350F, for about 45 min. Let cool for 10 min and invert on serving platter. Let cool completely, dust with icing sugar and sprinkle with remaining almonds.

12 σχόλια:

  1. Το πράσινο τσαι στο κέικ, ακουγεται πολύ ενδιαφερον!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρεσει πολύ σαν γευση το πράσινο τσαι, οπότε θα το δοκιμάσω αμεσα!
    Την καλημερα μου κορίτσια!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μόνο που έχει αμύγδαλο μέσα το κέικ απλά το λάτρεψα!! Πολύ πολύ φουσκωτό και καλοσχηματισμένο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To πράσινο τσαι πρέπει να ειναι ωραιο μεσα στο κεικ.
    Και το αρωμα πικραμυγδαλου τέλειο.
    Η υφή του φαίνεται πολύ ωραία.
    Πεντανόστιμο

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταπληκτικό και πεντανόστιμο κέικ! Καλό μήνα, πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρον το πράσινο τσάι στο αγαπημένο μας κέικ!!
    Συνδυάσθηκε πολύ ωραία με τα αμύγδαλα και την εσάνς αμυγδάλου!!
    Καλό μήνα να έχουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό μήνα κούκλα με το κεκάκι σου το γευστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό το κεκάκι σου Μαρία, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τσάι στο κέικ πρέπει να είναι νόστιμο!!
    Φιλιά πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω αρώματα!! Και τι ωραία ιδέα το πράσινο τσάι στο κέικ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπωωω! Νοστιμότατο φαίνεται!! Πρέπει να είναι και πολύ αρωματικό!! Γεια στα χέρια σου Μαρία!!!
    Φιλιά και στις δυό σας και καλό καλοκαίρι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή