Οι διακοπές μας τελείωσαν αλλά η διάθεση είναι ακόμα καλοκαιρινή, όπως και το φαγητό μας σήμερα! Τη συνταγή για τις γαρίδες την έχω δει εδώ και χρόνια στην τηλεόραση. Δε θυμάμαι που, ποιος την έκανε, στην πραγματικότητα δε θυμάμαι και αν είναι ακριβώς αυτή γιατί με τα χρόνια όλα τα φαγητά τα προσαρμόζουμε στις γεύσεις που αρέσουν στην οικογένεια.
Τη σάλτσα την έκανα χωρίς να έχω ιδέα για το αποτέλεσμα, με διάφορες προτάσεις της οικογένειας (βάλε αυτό, βάλε το άλλο) και τελικά έγινε η ιδανική σάλτσα για τις γαρίδες μας.
Τα αρωματικά και στις γαρίδες και τη σάλτσα είναι φυσικά θέμα γούστου, οπότε βάλετε περισσότερο, λιγότερο, όσο θέλετε.
χρειαζόμαστε
500 γρ γαρίδες μεσαίες
τα φυλλαράκια από 1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 σκόρδα
1/2 φλιτζάνι ούζο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
για τη σάλτσα
1 γιαούρτι
2 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι μαγιονέζα
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμόνι
1 μικρό αγγουράκι τριμμένο και καλά στυμμένο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
τα φυλλαράκια από 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Τα σοτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε και αυτές και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν μόνο με το λάδι, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθούν με το αλεύρι από όλες τις μεριές. Η όλη διαδικασία δε θα μας πάρει πάνω από 10 λεπτά και γίνονται νοστιμότατες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Our vacation is over, however, we're still running on a summer mode, one could tell from our dish, today. I saw this recipe on TV, it's been a long time . I truly don't remember on which channel though, nor who made it, nor even whether the ingredients are exactly the same, because over the years, we tend to change and adjust recipes according to our preference.
I made the sauce without really knowing the outcome, just by my family's suggestions (add this, add that), until this became our favorite sauce to accompany shrimp. All herbs used( both for cooking the shrimp and in the sauce) are a matter of personal taste and may be adjusted or omitted.
we need
1 lb 1 oz medium shrimp
leaves from 1-2 rosemary branches
2-3 Tbsps olive oil
1-2 garlic cloves
1/2 cup ouzo
2 Tbsps flour
salt and pepper, to taste
for the sauce
1 plain yogurt
2 tsps honey
1 tsp mayonnaise
2 tsps mustard
1 Tbsp olive oil
1 Tbsp lemon juice
1 small cucumber, grated and pressed (to get rid of excess liquid)
1 tsp chives, finely chopped
leaves from 1-2 branches fresh thyme
salt and pepper, to taste
Combine oil, garlic and rosemary in a frying pan. Saute for 1 min and add shrimp. Continue sauteing and add ouzo. Once all liquid but oil is absorbed, sprinkle with flour and stir, so that the flour coats the shrimp all over and they're evenly cooked. The whole process takes no more than 10 min and the shrimp is delicious.
Combine all sauce ingredients in a bowl and refrigerate, until ready to use.
Τη σάλτσα την έκανα χωρίς να έχω ιδέα για το αποτέλεσμα, με διάφορες προτάσεις της οικογένειας (βάλε αυτό, βάλε το άλλο) και τελικά έγινε η ιδανική σάλτσα για τις γαρίδες μας.
Τα αρωματικά και στις γαρίδες και τη σάλτσα είναι φυσικά θέμα γούστου, οπότε βάλετε περισσότερο, λιγότερο, όσο θέλετε.
χρειαζόμαστε
500 γρ γαρίδες μεσαίες
τα φυλλαράκια από 1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 σκόρδα
1/2 φλιτζάνι ούζο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι-πιπέρι
για τη σάλτσα
1 γιαούρτι
2 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι μαγιονέζα
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά λεμόνι
1 μικρό αγγουράκι τριμμένο και καλά στυμμένο
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο
τα φυλλαράκια από 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Τα σοτάρουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε και αυτές και σβήνουμε με το ούζο. Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν μόνο με το λάδι, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθούν με το αλεύρι από όλες τις μεριές. Η όλη διαδικασία δε θα μας πάρει πάνω από 10 λεπτά και γίνονται νοστιμότατες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
Our vacation is over, however, we're still running on a summer mode, one could tell from our dish, today. I saw this recipe on TV, it's been a long time . I truly don't remember on which channel though, nor who made it, nor even whether the ingredients are exactly the same, because over the years, we tend to change and adjust recipes according to our preference.
I made the sauce without really knowing the outcome, just by my family's suggestions (add this, add that), until this became our favorite sauce to accompany shrimp. All herbs used( both for cooking the shrimp and in the sauce) are a matter of personal taste and may be adjusted or omitted.
we need
1 lb 1 oz medium shrimp
leaves from 1-2 rosemary branches
2-3 Tbsps olive oil
1-2 garlic cloves
1/2 cup ouzo
2 Tbsps flour
salt and pepper, to taste
for the sauce
1 plain yogurt
2 tsps honey
1 tsp mayonnaise
2 tsps mustard
1 Tbsp olive oil
1 Tbsp lemon juice
1 small cucumber, grated and pressed (to get rid of excess liquid)
1 tsp chives, finely chopped
leaves from 1-2 branches fresh thyme
salt and pepper, to taste
Combine oil, garlic and rosemary in a frying pan. Saute for 1 min and add shrimp. Continue sauteing and add ouzo. Once all liquid but oil is absorbed, sprinkle with flour and stir, so that the flour coats the shrimp all over and they're evenly cooked. The whole process takes no more than 10 min and the shrimp is delicious.
Combine all sauce ingredients in a bowl and refrigerate, until ready to use.
Γιαμιιιιιιιιιιιι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρκεί να βρω καλές γαρίδες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς ήρθες
Απίθανο φαγάκι και η σαλτσούλα σούπερ σπέσιαλ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύουμε οικογενειακώς τις γαριδονοστιμιές!
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!
Φαίνεται πολύ νόστιμο πιάτο κι ας μην είμαι και πολύ φίλη στις γαρίδες, όμως το ζήλεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπεθαινωωωωω!!!!Είναι μαι ωρα δυσκολη ημεσιμεριανη η ωρα...στη δουλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφέρουσα πρόταση αυτές οι γαρίδες, θα μοιάζουν με τηγανιτές ενώ ταυτόχρονα δεν είναι κι ακριβώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς μας ήρθες και πάλι, άντε να μαζευόμαστε σιγά - σιγά στη blogoγειτονιά!
Πολύ αρωματική η σαλτσούλα! θα έκανα απίθανες βουτιές με ζεστό ψωμάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ! Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού να έχουμε :)
ΑπάντησηΔιαγραφή