χρειαζόμαστε
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
3 αυγά
4 κουταλιές βούτυρο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1/3 φλιτζάνι κόκκινες γλυκιές πιπεριές ψημένες ψιλοκομμένες
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί περίπου 20Χ20 εκ με αλουμινόχαρτο που να εξέχει από τις δυο πλευρές. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι καλαμποκιού, το αλεύρι, τη μπέικιν, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα μικρότερο μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά με το γάλα να ενωθούν καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190β. Βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να λιώσει και το αλείφουμε με ένα πινελάκι το ταψί. Λιώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο και το ρίχνουμε στο γάλα με τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα στο μείγμα με τα αλεύρια και ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύουμε και τα κρεμμυδάκια με τις πιπεριές κρατώντας λίγα και από τα δύο. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές που κρατήσαμε. Ψήνουμε για 30-35 ή μέχρι να βάλουμε ένα ξυλάκι και να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο για να το βγάλουμε πιο εύκολα.
Easy, quick and tasty, this multicolor bread with cornmeal, sweet peppers and scalions, is the perfect addition to our summer get togethers.
1 1/2 cups yellow corn meal
1 cup flour
2 Tbsps sugar
2 tsps baking powder
1 tsp salt
1 cup milk
3 eggs
4 Tbsps butter
1/3 cup scallions,finely chopped
1/3 cup roasted red peppers,finely chopped
Layer 8X8 inch pan with aluminum foil, overlapping two sides.In a bowl mix well corn meal,flour,baking powder,salt and sugar.In smaller bowl,beat eggs with milk until well blended. Preheat oven to 375F.Drop 1 tsp butter in the pan,place in oven for 5',then brush over bottom of pan.Melt remaining butter and add to egg-milk mixture.Pour liquids into flour mixture and blend well.Fold in peppers and scallions,reserving a little bit of each.Pour mixture in pan and top with reserved scallions and peppers.Bake for 30'-35' or until inserted wooden stick comes out clean.Let cool and lift aluminum foil to remove easily.
Μου πάτησες τη φλέβα...έχω καιρό να αγοράσω καλαμποκόψωμο...στην γειτονιά μας 3 φούρνοι...ούτε ένας δεν φέρνει ..το πιστεύεις???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με τις πιπερίτσες πρέπει να ανεβαίνει πολύ!!μμμ...παίρνω ένα κομματάκι...για φαγητό δεν το βλέπω με αυτή τη ζέστη...ευτυχώς δηλ. που υπάρχει και ο καύσωνας...να μαζεύομαι λίγο...χαχααχα!!
Σε ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, θα το κρεμάσω στο τοιχάκι μου στην επόμενη ανάρτηση!!
Φιλιά!! Εφη (παλι νερά μου κάνει ο άτιμος ο βλογιοκομμενος...)
Θα πάρω οπωσδήποτε 2 κομματάκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο για το βραβείο κι ευχαριστώ κι εγώ πολύ!!!
Πολλά φιλιά
Τέλειο το καλαμποκόψωμο και πολύ εύκολο γιατί γίνεται όπως το κέικ! Οι πιπεριές του πάνε σίγουρα, κόκκινες ή πράσινες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και για το βραβείο, με τόσες νόστιμες συνταγές επόμενο ήταν, περιμένουμε κι άλλες λοιπόν, πολλά φιλιά! :)
Καλέ μια ομορφιά είναι αυτό το καλαμποκόψωμο! Μπράβο Μαράκι, γεια στα χεράκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα πολύ μεγάλο μπράβο και ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για το βραβείο!
Πολλά φιλιά
Tι ωραίο αλμυρό ψωμάκι! Και σε εμφάνιση και φαντάζομαι σε γεύση!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love corn bread! I've not made it for ages!
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks too for the award. It's nice to be recognised!
Efxaristw para polu! Xxx
Συγχαρητήρια για το βραβείο κορίτσια, και σας ευχαριστούμε από καρδιάς που μας τιμάτε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΦεύγοντας, παίρνω μαζί με το βραβείο μας και το πιατάκι με το λαχταριστό χρωματιστό καλαμποκόψωμο!!
Φιλάκια!
Αχ κορίτσια, με βγάλατε από τον κόπο να σας κάνω πρόσκληση, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το καλαμποκόψωμο!!!! Πεντανόστιμο αλλά και πανέμορφο... ευτυχώς που ήρθα για να πάρω ένα κομμάτι!! Όσο για το βραβείο, ευχαριστώ πολύ με όλη μου την καρδιά κορίτσια... με συγκινείτε που με τιμάτε. Παίρνω λοιπόν και το βραβείο και θα το αναρτήσω αμέσως!
ΑπάντησηΔιαγραφήThank you so much for the award! I am honored that you thought of me :) The corn bread looks so good. I would love a big piece, hot from the pan, with butter on top, melting in. That would be perfect!
ΑπάντησηΔιαγραφήthankyou so much for your award dear
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο το ψωμάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια για τα βραβεία και σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ!!!
Φιλάκιαααααα
:)Τέλειο! Έχω να φάω χρόνια! Στη Ολλανδία άμα βρείς καλά ψωμάκι άσπρο λες και ευχαριστώ οπότε καλαμποκόψωμο μοιάζει όνειρο! Θε το δωκιμάσω και εγώ συντόμως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το βραβείο, ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ! Θα το αναρτήσω asap ;)
OO, the cornbread looks delicious. Love the bits of roasted red pepper too...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου σ'ευχαριστώ πολύ για το βραβείο, ελπίζω να καταφέρω να το αναρτήσω, αλλιώς θα ζητήσω βοήθεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο καλαμποκόψωμο δεν το έχω φτιάξει ποτέ αλλά μου φαίνεται πεντανόστιμο!!
πολλά φιλιά
μπράβο κοριτσάκι μου για το βραβείο σου και άλλο ένα για τη συνταγή σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο το καλαμποκόψωμο...
με τα λαχανικά μέσα θα σπάει μύτες...-:))
λαχταριστό ψωμάκι!! παίρνω βουκίτσα!!!!! φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο το καλαμποκοψωμάκι!Πολύχρωμο και σίγουρα νόστιμο!Ευχαριστούμε από καρδιάς για το γαλάζιο δωράκι!Να είστε καλά,κορίτσια!Πολλά πολλά φιλιά από τις πατρινές αδερφές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ για το βραβείο κοριτσια!!!! Τελειο το ψωμάκι σας θ το φτιάξω σιγουρα σε κάποια μάζωξη!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love the look of this cornbread, mmmmm, and so pretty!
ΑπάντησηΔιαγραφήAnd thankyou so much for your award, you are too kind :D
Τι ωραία πολυχρωμία μέσα στο ψωμί! Άντε πάλι θα κάνω συνταγές σας και θα παχαίνω! χαχα! Ευχαριστώ και για το βραβείο! Μάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ τα ψωμάκια με καλαμπόκι, επομένως θα μου αρέσει και αυτό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε για το βραβείο.
φιλάκια
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο, είσαστε πολύ γλυκές και οι δύο. Αυτό τον καιρό δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο για blogging. Μόλις επιστρέψω θα το αναρτήσω σίγουρα! Τρελαίνομαι για καλαμπόκι και αυτό το ψωμάκι είμαι σίγουρη ότι είναι γευστικότατο! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήCongratulations on your well-deserved awards. I thank you for sharing with me. I love the way your cornbread looks and sounds. I've bookmarked the recipe to use while my family is visiting. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφή