Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Cherry Almond Cobbler/κερασόπιτα με αμύγδαλο

Hello friends! Hope you're enjoying the summer so far, especially now that schools are finally over and vacation time is here! I located today's recipe in one of those nameless cookbooks of mine and thought it would be nice for a summer day,so here we go...

We need
8 Tbsps butter, cut into 1/2 in cubes
1 1/4 cups all-purpose flour
1 cup ground almonds
1/4 cup granulated sugar
For the filling
1 1/4 lbs ripe cherries, pitted
2 Tbsps granulated sugar
2 Tbsps apple juice

Preheat oven to 350F. In bowl, rub the butter into the flour and ground almonds with your fingertips, until the mixture resembles coarse breadcrumbs. Stir in the sugar. Place the cherries in a 1 1/2 quart dish and sprinkle with the sugar and apple juice. Scatter the crumble mixture over the top. Bake for 30-35 minutes or until golden brown. Serve hot, with a scoop of vanilla ice-cream.
TIPS:1) Can be made ahead of time and be frozen until ready to use.
         2) Can be made with the same quantity of berries, peaches, chopped apples or your favorite fruit.
         3) Can be made with either fresh or frozen cherries ( If using frozen like I did, make sure all
             cherries are pitted, to avoid nasty surprises...)
Γεια σας φίλοι! Ελπίζω να χαιρόσαστε τώρα πια το καλοκαίρι κυρίως τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει και οι διακοπές είναι κοντά. Τη σημερινή συνταγή την έχω βρει σε κάποιο από τα ανώνυμα βιβλιαράκια μου και πιστεύω πως είναι ότι πρέπει για το καλοκαίρι.

χρειαζόμαστε
8 κουταλιές βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
για τη γέμιση
560 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό μήλου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175β. Σε ένα μπολ με τα δάχτυλα μας ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και τα αμύγδαλα ώστε το μείγμα να φαίνεται σαν να είναι χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα κεράσια σε μια φόρμα τάρτας και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το χυμό μήλου. Ρίχνουμε το αλεύρι από πάνω να σκεπάσει τα κεράσια. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε χλιαρό με βανίλια παγωτό από πάνω.
TIPS: 1) Μπορούμε να το φτιάξουμε από πριν και να το καταψύξουμε
          2) Μπορούμε να το φτιάξουμε με όποιο φρούτο μας αρέσει
          3) Μπορούμε να το κάνουμε με φρέσκα ή κατεψυγμένα κεράσια. (Αν το κάνετε με κατεψυγμένα προσέξτε να μην υπάρχουν κουκούτσια και έχουμε ατυχήματα..)

19 σχόλια:

  1. O yum...that sounds just about perfect for summer. The topping looks terrific...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμ... εύκολο και πεντανόστιμο! Και με το παγωτό βανίλια απογειώνεται! Ήδη το ονειρεύομαι παρέα με τον καφέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με υπέροχο γλυκάκι ξεκινάει η εβδομάδα, εγώ ζεσταίνομαι πολύ, οπότε θα μου βάλεις μεριδούλα με πολύυυυυυυυ παγωτό!!!!!!
    σλουρπ!!
    γεια στα χέρια σου Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως πολύ καλοκαιρινό και νόστιμο.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Perfect for a summer time treat! Looks fantastic, I would love a big piece of that cobbler!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. I love cherries used in this way, sounds perfect.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. I am loving your blog, and by the way, MIA XARA is one of my most favorite Greek expressions.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαρά μου είναι τέλειο! Φτιάχνω κάτι τέτοιο με μήλο για γρήγορο πρωινό γλύκισμα! Φαντάζομαι με τα κεράσια θα είναι πολύ καλύτερο! Ευχαριστώ για την ιδέα! πολλά φιλάκια από Ν Αφρική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχη η πιτούλα!Εύκολη και καλοκαιρινή!!!Μπράβο!Και πώς χαιρόμαστε και εμείς οι καθηγητές που τα σχολεία είναι κλειστά:)Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηρθα για το κέρασμά μου, όχι που θα μου ξέφευγε τέτοιο γλυκάκι!

    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακρως καλοκαιρινό και νόστιμο!
    Και παρέα με μια μπάλα παγωτό... θεϊκό!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hai Dear

    This looks yummy....you have a lovely blog… I have been going through your blog for hours…You have so many wonderful recipes..I have bookmarked you blog and some recipe from that to try..Please check out my blog..It is for food lovers and person who love to cook..You could find so many recipes that you can easily try at home..I update this blog on a regular basis…So please follow me and motivate me..Thank you
    http://yummytummy-aarthi.blogspot.com

    Aarthi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λαχταριστό φαίνεται το γλυκό σου, θα ήθελα να αρπάξω την πιατέλα από την τελευταία φωτογραφία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ λαχταριστό! Να ήμουνα τώρα εκεί στην αυλή και να το έτρωγα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. This really look wonderful and sounds delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραίο κέρασμα! Κάτι έχω και γω για σένα στο blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Your cherry cobble looks so incredibly delicious, I'm craving for a slice now!!!
    Maria-I have an award for you to claim at my blog.
    Just copy and paste it to your blog, and pass it on to bloggers of your choice...congratulations, well deserved:DDD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. What a gorgeous cobbler! This looks incredible!! I would LOVE a slice! :)

    xx,
    Tammy

    ΑπάντησηΔιαγραφή