English, scroll down
Έχω συνδυάσει το φθινόπωρο με την κολοκύθα, πάει και τελείωσε. Δεν υπάχει περίπτωση μόλις αρχίζει να δροσίζει ο καιρός να μην κάνω κάτι με αυτό το αγαπημένο λαχανικό.
Και ενώ έχω πει αρκετές φορές πως μου αρέσει περισσότερο η κολοκύθα σε αλμυρές συνταγές, σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη συνταγή για γλυκό.
Μους απαλή, αρωματική και πεντανόστιμη. Χωρίς ζάχαρη, με λίγο σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) και τα ανάλογα μπαχαρικά.
Μους Κολοκύθας Με Κρέμα Καρύδας
Μια απαλή, αρωματική και πεντανόστιμη μους κολοκύθας, με επικάλυψη κρέμας από καρύδα.
Μερίδες: 2
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα καρύδας
- 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
για την επικάλυψη
- 4 κ. σ. κρέμα καρύδας
- 1 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- τριμμένη κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Χτυπάμε μαζί την κολοκύθα, την καρύδα, το σιρόπι σφενδάμου και τα μπαχαρικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε δυο μπολάκια, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες τουλάχιστον.
- Χτυπάμε την κρέμα με το σιρόπι να πήξει. Απλώνουμε πάνω από τη μους και πασπαλίζουμε με κανέλα.
- Διατηρούμε την μους στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για να φτιάξουμε τον πουρέ κολοκύθας, την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και
την ψήνουμε στους 180β για μια ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει και
βγάζουμε τη σάρκα της σε ένα μπολ. Τη λιώνουμε με πιρούνι ή τη λιώνουμε στο μούλτι για πιο αφράτη υφή.
Στη συγκεκριμένη συνταγή εγώ χτύπησα όλα τα υλικά της μους στο μούλτι.
In my opinion, fall and pumpkins go hand-in-hand. Once the weather starts getting cooler, I always have to make something with this beloved vegetable.
Although I have repeatedly said I love pumpkin in savoury recipes, today I made a very easy pumpkin dessert.
A light, fragrant and tasty mousse. No added sugar in this one, just a little maple syrup and spices.
Pumpkin Mousse With Coconut Cream
A light, fragrant and tasty pumpkin mousse , with coconut cream topping.
Yield: 2
INGREDIENTS:
- 1 cup pumpkin purée
- 1/2 cup cream of coconut
- 2 Tbsp maple syrup
- 1 tsp ground cinnamon
- 1/4 tsp ginger powder
- 1/4 tsp ground nutmeg
for the topping
- 4 Tbsp cream of coconut
- 1 Tbsp maple syrup
- ground cinnamon
INSTRUCTIONS:
- Using a mixer, beat pumpkin, cream of coconut, maple syrup and all spices together,
- Divide mixture in two bowls, cover and refrigerate, for at least two hours.
- Beat coconut cream with maple syrup until set. Spread over mousse and sprinkle with cinnamon.
- Keep refrigerate until ready to serve.
NOTES
In order to make pumpkin purée, slice pumpkin in large pieces and bake, at 350F, for about one hour. Let cool and remove flesh into a bowl. Mash with a fork or process in a food processor for a smoother texture.
For this recipe, I blended all the ingredients in a food processor.
.jpg)

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου