For English, scroll down
Μαζέψαμε τα λεμόνια μας πριν το χιόνι και έφτασε η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε για να μη μας χαλάσουν. Έφτιαξα και κρέμα λεμονιού και λεμονάδα, καιρός είναι να φτιάξουμε και ένα κέικ.
Άλλο ένα κέικ λεμονιού θα μου πείτε; Τί το ιδιαίτερο έχει; Τίποτα θα πω εγώ αλλά είναι τόσο ζουμερό και τόσο νόστιμο που δε θα μπορούσα να μη το βάλω. Θα πρέπει να πω ότι είναι από ένα περιοδικό του 2003, είναι λοιπόν από αυτά τα κέικ που έχουν από όλα πολύ.
Μου έκανε εντύπωση πόση ζάχαρη είχε, φυσικά τη λιγόστεψα αλλά μπορώ να πω ότι όταν το έφτιαξα, ανακάλυψα ότι θα μπορούσε να είχε λίγη ζαχαρίτσα παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι δεν είναι τέλειο. Μου άρεσε πολύ το γλάσο με το γιαούρτι που του ταιριάζει απόλυτα και το κάνει ακόμα πιο ζουμερό και πιο νόστιμο.
Κέικ Λεμονιού
Ένα πολύ ζουμερό και νόστιμο κέικ λεμονιού με με γλάσο γιαουρτιού.
Συστατικά:
- 230 γρ βούτυρο
- 450 γρ ζάχαρη
- 6 αυγά
- 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 400 γρ αλεύρι γοχ
- 2 κ.γλ. baking powder
- 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 300 γρ γιαούρτι
για την επικάλυψη
- 30 γρ γιαούρτι
- 15 γρ βούτυρο
- 200 γρ άχνη ζάχαρη
- 3 κ.γλ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β στον αέρα για 50-55 λεπτά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ένα τέταρτο και μετά το γυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Για την επικάλυψη σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το βούτυρο, προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το γλάσο με το γιαούρτι δεν είναι απαραίτητο αλλά αν το φτιάξετε με το γλάσο καλό είναι να διατηρήσετε το κέικ στο ψυγείο.
Another lemon cake you say? What's so special about this one? "Nothing" is my answer, it is just so moist and so tasty, I could not resist posting it.
I have to mention that I found the recipe in a magazine dated back in 2003, one of those "loaded" cakes.
I was surprised by the amount of sugar given in the original recipe so I decided to put less of it. When I tasted the cake, I could tell it did need the extra sugar, without insinuating it is not delicious as is.
I also loved the yogurt glaze, it is a perfect match and enhances the flavour of the cake.
Lemon Cake With Yogurt Glaze
A very moist and delicious lemon cake with yogurt glaze.
INGREDIENTS:
- 8 oz butter
- 1 lb sugar
- 6 eggs
- 5 Tbsps lemon juice
- 1 Tbsp lemon rind
- 13 oz all purpose flour
- 2 tsps baking powder
- 1/2 tsp baking soda
- 1/4 tsp salt
- 10 oz yogurt
for the glaze
. 1 oz yogurt
. 1/2 oz butter
. 6 2/3 oz icing sugar
. 3 tsps lemon juice
. 1 tsp lemon rind
INSTRUCTIONS:
- In a bowl, blend flour, baking powder, baking soda and salt.
- Beat butter and sugar with a mixer till fluffy, then add eggs, one at a time, while beating.
- Add lemon juice and rind and continue beating.
- Add flour mixture to butter mixture alternately with yogurt and mix well.
- Turn batter into a greased and floured Bundt pan and bake in a preheated oven, at 350F, for 50-55 min.
- Allow cake to cool for 15 min,. then invert on a platter.
- For the glaze, in a small bowl, beat yogurt with butter, gradually add icing sugar, then lemon juice and rind.
- Glaze cake.
NOTES
The yogurt glaze is not necessary, if you however make it, the cake needs to be refrigerated.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου