For English, scroll down
Άλλη μια πολύ εύκολη συνταγή έχουμε σήμερα. Από αυτές που κατά τη γνώμη μου δε θα πρέπει να λείπουν από κάθε τραπέζι.
Το κουνουπίδι μας αρέσει και το τρώμε συχνά. Δε σας κρύβω ότι το προτιμάμε ωμό ή ψημένο. Νερόβραστο μας χαλάει λίγο, όχι ότι δεν το τρώμε φυσικά, απλώς ψημένο είναι ένας τρόπος να το φάνε όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν το προτιμούν από την οικογένεια.
Η συνταγή όπως τη φτιάχνουμε εμείς έχει ότι χρειάζεται για να είναι
νόστιμη αλλά αν θέλετε οπωσδήποτε να βουτήξετε το κουνουπίδι σε σάλτσα,
δοκιμάστε το αγαπημένο μας ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης.
Κουνουπίδι ψητό με κάπαρη και πιπεριές Φλωρίνης
Νοστιμότατο ψητό κουνουπίδι, με κάπαρη και πιπεριές Φλωρίνης.
Μερίδες:6
Συστατικά:
- 1 κουνουπίδι 1 kg περίπου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλ.αλάτι
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι μαύρο
- 1/4 κ.γλ. πιπέρι κόκκινο
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 2-3 πιπεριές φλωρίνης ψητές, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο χοντροκομμένη
- 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Ρίχνουμε σε χαμηλό ταψί το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και τα πιπέρια, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
- Τα απλώνουμε στο ταψί προσέχοντας να είναι όλα σε μια στρώση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 β για 25 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έγινε όπως μας αρέσει.
- Μόλις το βγάλουμε προσθέτουμε τις πιπεριές, την κάπαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Το μεταφέρουμε στο σκεύος που θα το σερβίρουμε και πασπαλίζουμε το κουνουπίδι με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν είστε του καυτερού μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Today, we have another very easy recipe. According to me, it is one of those that shouldn't be missing from a nice meal.
We love cauliflower and we eat it often. We actually love it raw or roasted. We don't like it steamed as much, it's just that when it is roasted, everyone at home will eat it and like it.
This cauliflower is very tasty with all the spices and herbs used, if you however need an accompanying dip, I will suggest our red pepper dip
We love cauliflower and we eat it often. We actually love it raw or roasted. We don't like it steamed as much, it's just that when it is roasted, everyone at home will eat it and like it.
This cauliflower is very tasty with all the spices and herbs used, if you however need an accompanying dip, I will suggest our red pepper dip
Roasted Cauliflower With Capers And Red Peppers
Delicious roasted cauliflower, with capers and red cubanelle peppers.
Yield: 6 portions
INGREDIENTS:
- 2 lbs cauliflower (approximately)
- 2 Tbsps olive oil
- 1/2 tsp salt
- 1/4 tsp black pepper
- 1/4 tsp red pepper
- 2 Tbsps capers
- 2-3 red cubanelle peppers, roasted and finely chopped
- 1 garlic clove, coarsely chopped
- 2 tsps lemon rind
- 1 Tbsp parsley, finely chopped
INSTRUCTIONS:
- Separate cauliflower in small florets and layer in a pan with short sides. Sprinkle with oil, salt peppers, garlic and stir well.
- Level florets in the pan, keeping them in one layer.
- Bake in a preheated oven, at 425F, for about 25 min. Test with a fork for readiness, if desired.
- Once we remove from oven, we top with peppers, capers, lemon rind and stir.
- Transfer to serving platter and top with parsley.
NOTES
If you like spicy food, you can use hot peppers instead of the ones used in the recipe.
Ωραιότατο φαγητό! Ψητή σαλάτα δηλαδή και το κουνουπίδι ειδικά είναι μούρλια ψητό! Πολύ ωραία ταιριάζει με την κόκκινη πιπεριά και την κάπαρη, γευστικά και οπτικά!
ΑπάντησηΔιαγραφή