Σκέφτομαι καμιά φορά πόσο πολύ έχει μπει η φωτογραφία στη ζωή μας. Έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αλλά αναρωτιέμαι, ως food blogger δε θα έπρεπε να με ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα να είναι καλή η συνταγή;
Προσπαθώ πολύ να βγάλω μια ωραία φωτογραφία γιατί φυσικά αναδεικνύει καλύτερα τη συνταγή μου αλλά δε θα έπρεπε η συνταγή να είναι το ζητούμενο; Κι όμως είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει νομίζω.
Όλοι ασχολούνται με την φωτογραφία. Τις τάσεις στη φωτογραφία, τι χρειάζεται για να βγει η φωτογραφία καλή, πώς να στήσεις, πού να στήσεις.... και όλα αυτά καλά βέβαια αλλά όταν έχεις να κάνεις με μαγειρική δεν έχει σημασία η συνταγή;
Τέλος πάντων, χαζές απορίες μιας αρχαίας food blogger που μπορεί ποτέ να μην καταφέρει να βγάλει την τέλεια φωτογραφία, ελπίζει όμως να κάνει καλές συνταγές όπως αυτά τα νοστιμότατα και υγιεινά παξιμαδάκια με βρώμης.
Γίνονται πανεύκολα και τρώγονται όλες τις ώρες, με τυρί, με μαρμελάδα ή και σκέτα.
Παξιμαδάκια βρώμης
Υγιεινά και εύκολα παξιμαδάκια με βρώμη και αλεύρι ολικής άλεσης.
Μερίδες:20-25 τεμ
Συστατικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι βρώμης
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. baking powder
- 60 γρ μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
- 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με τη ζάχαρη, το αλάτι, το baking powder.
- Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το βούτυρο και νερό.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και πλάθουμε ένα ζυμάρι όχι πολύ μαλακό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε τη ζύμη με μαχαίρι σε τετράγωνα ή σε στρογγυλά με κουπ πατ όπως εγώ.
- Τα απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 20-22 λεπτά περίπου. Δεν πρέπει να περιμένουμε να πάρουν χρώμα γιατί μετά θα είναι σκληρά.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε να μη βάλουμε καθόλου αλεύρι ολικής και να βάλουμε μόνο το αλεύρι βρώμης.
Αν δεν έχουμε αλεύρι βρώμης τρίβουμε στο μούλτι βρώμη και γίνεται μια χαρά.
Sometimes, I think what a great role photography plays in our lives. Although it has become part of our reality, I come to wonder, as a food blogger shouldn't I care more to present a good recipe?
I make an effort to take good pictures in order to enhance the recipe presentation but shouldn't the recipe itself be my focus?
Anyway, just a few thoughts from an ancient food blogger who may never succeed in taking good pictures, nevertheless hopes to post good recipes like these delicious, as well as healthy oat crackers. They're very easy to make and can be eaten any time with either cheese, or jam or plain.
Oat Crackers
Healthy and easy oat and whole wheat crackers.
Yield: 20-25 pcs
INGREDIENTS:
- 1 1/2 cups oat flour
- 1/2 cup whole wheat flour
- 1 tsp sugar
- 1/2 tsp salt
- 1/2 tsp baking powder
- 2 oz margarine or melted butter
- 1/2 cup lukewarm water
INSTRUCTIONS:
- In a bowl, blend flour, sugar, salt and baking powder.
- Make a well in the middle and add butter and water.
- Mix ingredients well and knead into a dough that is not too soft. Add more flour or water, as needed.
- On a floured surface, roll out dough to 1/3 in. thick and cut out with a knife or a cookie cutter, in squares or circles, like I did.
- Place on parchment paper-covered cookie sheet and bake at 375F, for 20-22min. Don't let them turn golden, they will turn out hard.
- Remove from oven and let cool prior to serving.
NOTES
We can skip the whole wheat flour and use just oat flour.
If we don't have oat flour, we can substitute with oats, ground in the blender.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου