Κορμός με μπισκότα oreo/Oreo Cookie Log

 
For English, scroll down
 
Να σας πω από την αρχή ότι αυτός ο κορμός δεν είναι ένα επιδόρπιο για κάθε μέρα. Από τότε που τον βρήκα σε ένα από τα αμερικάνικα περιοδικά της Χαράς τον έχω στις συνταγές που θέλω να φτιάξω αλλά πάντα το ανέβαλα γιατί σκεφτόμουν ότι θα πρέπει να τον φάμε μετά και δεν είμαστε για τέτοια! 
 
 
Να μην παρεξηγηθώ είναι νοστιμότατος, πολύ πρωτότυπος και όσοι τον έφαγαν ενθουσιάστηκαν. Απλώς είναι, πως να το πω γιορτινός, είναι να το μοιραστούμε με πολύ κόσμο, να φύγει γρήγορα γιατί αν μείνει στο σπίτι χαθήκαμε. Δε θα ησυχάσουμε αν δεν τον φάμε όλο και αυτό δε θα είναι καλό για τα κιλάκια μας.
Τα υλικά είναι αγαπημένα, μπισκότα και σοκολάτα, οπότε όπως καταλάβατε δεν υπάρχει τίποτα πιο κατάλληλο για τα γιορτινά τραπέζια. 



Κορμός με μπισκότα Oreo


Print Friendly and PDF
'Ενας πρωτότυπος, γιορταστικός, σοκολατένιος κορμός με μπισκότα Oreo.
Μερίδες:   20
Συστατικά:

    • 60 μπισκότα oreo
    • 1/4 φλ. στιγμιαίο καφέ
    • 2 κ.σ. βραστό νερό
    • 570 γρ κουβερτούρα
    • 2 κουτιά γάλα ζαχαρούχο
    ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
    1. Καλύπτουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαφανή μεμαβράνη που να εξέχει αρκετά. Η δική μου φόρμα είναι 12X30 εκ. περίπου.
    2. Στο μούλτι τρίβουμε 20 μπισκότα να γίνουν σκόνη. 
    3. Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τον καφέ στο βραστό νερό.
    4. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε στον καφέ. 
    5. Προσθέτουμε και το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν καλά. Μπορούμε να το χτυπήσουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ.
    6. Προσθέτουμε και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
    7. Στρώνουμε με ένα κουτάλι ένα φλιτζάνι από το μείγμα στην φόρμα και απλώνουμε δέκα μπισκότα σε δυο σειρές.
    8. Στρώνουμε άλλο ένα φλιτζάνι από το μείγμα, βάζουμε πάλι δέκα μπισκότα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικαδία άλλες δυο φορές. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
    9. Σκεπάζουμε την φόρμα με την υπόλοιπη μεμβράνη που έχουμε αφήσει να εξέχει γύρω από τη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον ή μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
    10. Αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε πιατέλα, τον στολίζουμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε σε φέτες.

    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
    Για να μην κολλάει το μίγμα όπως το στρώνω, λαδώνω ελαφρά το κουτάλι.

    Ο κορμός μπορεί να γίνει και με άλλα γεμιστά μπισκότα, ίσως να αλλάζει η ποσότητα των μπισκότων ανάλογα το μέγεθος.


     
    Right off the start, I have to say that this is not an every day dessert. Ever since I found this recipe in an American magazine, I have it filed among the "recipes to make". I never did though, I've always kept postponing, knowing we would have to eat it and that wouldn't be such a great idea...
     
     
    Let me not be misunderstood, it is truly delicious, very original and everyone loved it.
    In simple words, it is festive, meant to be shared with many people, in order to finish it up fast, otherwise we're doomed! There will not be peace until we consume it all and that would be disastrous for our silhouettes.
    It is made with ingredients we all love, Oreo cookies and chocolate, nothing more appropriate for our holiday gatherings.



    Oreo Cookie Log


    Print Friendly and PDF
    A festive and delicious chocolate log with Oreo cookies.
    Yield:20
    INGREDIENTS:

    • 60 Oreo cookies
    • 1/4 cup instant coffee granules
    • 2 Tbsps hot water
    • 19 oz baking chocolate
    • 2 cans sweetened condensed milk
    INSTRUCTIONS:
    1. Layer a rectangular loaf pan with sheer plastic wrap that's overlapping sides. The one I used is 5Χ12 in. approximately.
    2. In a food processor, process 20 Oreos.
    3. In a large bowl, dilute coffee in hot water.
    4. Melt chocolate in a double boiler and add to coffee,
    5. Add sweetened condensed milk and stir well. You could also beat with a mixer on low speed.
    6. Turn in processed Oreos and stir well.
    7. Using a spoon, spread 1 cup mixture in the pan and layer 10 Oreos in two rows.
    8. Spread one more cup of the mixture, layer 10 more cookies in two rows, then repeat procedure twice more. Top with remaining mixture.
    9. Cover dessert with overlapping wrap and refrigerate for at least 2 hours, or until ready to serve.
    10. Invert log on a serving platter, decorate at will and slice to serve.

    NOTES
    In order to prevent the mixture from sticking to the spoon as you spread it out, grease the spoon lightly.

    This log can be made with any cream filled cookies, the quantity might change though if their size is different.




    2 σχόλια:

    1. Πω πω, τι κολασμένος σοκολατο-κορμός είναι αυτός! Μια τέτοια αμαρτία είναι καλό να τη μοιραστείς, χεχε το καταλαβαίνω :)
      Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία για όλους και ό,τι μας έλειψε να το ξαναβρούμε σύντομα!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Να τη μοιραστείς για να γλυτώσεις χαχα. Καλή χρονιά και σε σένα Έφη μου :)

        Διαγραφή