Μανιτάρια Φρικασέ / Mushrooms Fricassee




For English, scroll down

Μένουμε που μένουμε στο σπίτι γιατί να μην κάνουμε κάποια φαγητά εύκολα και νόστιμα με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι;  Ξέρω βέβαια ότι δεν έχουν όλοι μανιτάρια, εμείς όμως που είμαστε μανιταροφάγοι δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα έχουμε στο σπίτι μας.



Τα μανιτάρια αποτελούνται από υδατάνθρακες και πρωτείνες και περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων. Είναι κατάλληλα για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και φυσικά δε μιλάμε για τη νοστιμιά τους!!

Το φαγητό μας λοιπόν σήμερα είναι ένα ωραίο νηστίσιμο φαγητό για όλες τις ώρες.  Έχουμε φτιάξει μανιτάρια στιφάδο παλιότερα, σήμερα τα φτιάχνουμε φρικασέ.



Μανιτάρια Φρικασέ

Print Friendly and PDF
Νοστιμότατο, νηστίσιμο φαγητό που θα λατρέψουν οι μανιταροφάγοι.
Μερίδες:3-4
Συστατικά:

  • 400 γρ μανιτάρια πλευρώτους
  • 6-7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι κομμένο σε κομμάτια 2 εκ περίπου
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλ. λευκό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι
  •  χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κ.σ. corn flour
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Πλένουμε τα μανιτάρια (ναι τα πλένω, πέστε να με φάτε 😝) και τα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τα απλώνουμε σε μια πετσέτα για λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε πλακέ κατσαρόλα κατά προτίμηση και σωτάρουμε τα μανιτάρια.  Ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σβήνουμε με το κρασί.
  4. Προσθέτoυμε τα μαρούλια, τον άνηθο και το μάραθο. 
  5. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά περίπου.
  6. Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το corn flour και το ρίχνουμε στο φαγητό. 
  7. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 3-4 λεπτά ακόμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μπορούμε να βάλουμε και άλλων ειδών μανιτάρια όχι μόνο πλευρώτους. Μπορούμε να βάλουμε και ποικιλία μανιταριών.



We are on a lock down anyway, why not make tasty as well as easy meals with ingredients we already have at home?
I understand that not everyone has mushrooms at home at all times, we do however because we can't do without them

Mushrooms are a source of carbohydrates and protein and contain a negligible amount of fat and sugar. They are suitable for those who watch their nutrition, not to mention that they are delicious, as well.

In the past we have prepared mushrooms stifado , our dish today is mushrooms fricassee.



Mushrooms Fricassee

Print Friendly and PDF
A delicious vegetarian dish for mushroom lovers.
Yield: 3-4 servings
INGREDIENTS:

  • 13 oz pleurotus mushrooms
  • 6-7 green onions, finely chopped
  • 1 garlic clove, finely chopped
  • 1 Roman lettuce, chopped in 3/4 in width pieces
  • 1 Tbsp flour
  • 2 Tbsps dill, finely chopped
  • 1 Tbsp fennel, finely chopped (optional)
  • 3-4 Tbsps olive oil
  • 1/3 cup white wine
  • salt and pepper, to taste
  • juice from one lemon
  • 1 Tbsp corn flour
INSTRUCTIONS:
  1. Rinse mushrooms (Yes, rinse! No comment pls 😆) and slice in large slices. Place on a towel to absorb water, then sprinkle with flour.
  2. In a pan, sauté mushrooms in olive oil. Add green onions and sauté until translucent.
  3. Turn in garlic, then add wine.
  4. Add lettuce, dill and fennel.
  5. Season and let cook on a low setting for 30-40 min.
  6. Dilute corn flour in lemon juice and add to pan.
  7. Stir to blend and cook for 3-4 more min.

NOTES
We can use any other kind of mushroom, or even a variety of mushrooms.



8 σχόλια:

  1. To φρικασέ μου αρέσει γενικά. Και με μανιταρια όμως είναι πολύ ωραίο.
    Και πολύ υγιεινό έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσει πολύ το φρικασέ. Κι αυτό ήταν πολύ ωραίο και το έφαγαν και οι πιο δύσκολοι στο σπίτι.

      Διαγραφή
  2. Πόσο μου αρέσει το φρικασέ με μανιτάρια!!!
    Μου αρέσει που τα περνάς από το τηγάνι πρώτα και αυτό δίνει νοστιμιά σε όλο το φαγητό!
    Καλή σου ημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φεύγουν και τα πολλά υγρά από τα μανιτάρια έτσι Μάχη μου. Είναι νοστιμότατο φαγητό!

      Διαγραφή
  3. Comfort food και είναι και vegan! Μ' αρέσει! Εγώ θα έβαζα και λίγη πάπρικα, γούστα είναι αυτά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α σαν την κόρη μου κι εσύ με την πάπρικα, χιχι. Ωραία ιδέα θα το δοκιμάσω.

      Διαγραφή
  4. Πόσο μου αρέσει το φρικασέ!! Απ'ότι και να είναι, μανιτάρια, κοτόπουλο, κατσικάκι, συκωτάκια κτλ. Φρικασέ να είναι και αυτό μου αρκεί!! Τέλειο Μαρία μου μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα Μαρία μου είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά. Σε ευχαριστώ :)

      Διαγραφή