Νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι / Honey Cookies

 


For English, scroll down

Μη μου πείτε ότι τώρα που είμαστε όλοι σπίτι δε σας ζητάνε οι δικοί σας συνέχεια κάτι να τρώνε; Κέικ, γλυκά, κουλουράκια, τα πάντα όλα.

Τα υλικά τελειώνουν γρήγορα και δεν είναι και εποχές να πηγαίνουμε συνέχεια σούπερ μάρκετ.
Και τώρα που το θυμήθηκα, να μη μιλήσω για τις ηλεκτρονικές παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ!!
Αν καταφέρεις να μπεις στη σελίδα σε συγκεκριμένο μαγαζί δεν ολοκληρώνεται η παραγγελία ποτέ και σε άλλο σούπερ μάρκετ η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν 6 Μαίου! Τέλος πάντων, όλα καλά, πάμε μια φορά στο τόσο και ξεμπερδεύουμε 😀


 
Φτιάχνω που λέτε αυτά τα κουλουράκια που γίνονται μπόλικα, είναι εύκολα, πολύ γευστικά και αρωματικά. Αν νηστεύετε είναι και νηστίσιμα, ότι πρέπει για την εποχή δηλαδή.



Νηστίσιμα κουλουράκια με μέλι


Print Friendly and PDF
Νόστιμα, νηστίσιμα κουλουράκια που μπορούμε να απολαύσουμε όλες τις ώρες.
Μερίδες:45-50
Συστατικά:

  • 650-700 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 κ.γλ. baking powder
  • 1/2 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 1/4 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1/2 φλ μέλι
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. χυμός ποστοκάλι
  • 3 κ. σ. κονιάκ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Κοσκινίζουμε τα 600 γρ από το αλεύρι με το baking powder. Προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε στο μίξερ το λάδι, το μέλι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μίξερ. Χτυπάμε για δυο λεπτά ακόμα.
  4. Βάζουμε τους γάντζους στο μίξερ αν έχουμε ή συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.  Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι αν χρειάζεται μέχρι να έχουμε μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  6. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε και τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η ποσότητα στο αλεύρι μπορεί να αλλάξει λίγο ανάλογα με το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε. Όπως έχουμε ξαναπεί όλα τα αλεύρια δεν είναι ίδια. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε λίγο. Με προσοχή όμως. Αν βάλουμε παραπάνω αλεύρι απ΄όσο χρειάζεται τα μπισκότα μας θα βγουν σκληρά.

Η σόδα στο πορτοκάλι θα φουσκώσει πολύ, οπότε βάζουμε το χυμό σε μεγαλύτερο μπολ όταν είναι να το ανακατέψουμε για να μη χυθεί.



Tell me I'm not the only one whose family members ask for something to munch on all the time, during this lock down! Cakes, desserts, cookies, the works!

I keep running low on ingredients at a time when going grocery shopping is to be done scarcely!
Let me not comment on online ordering! Some stores will not allow you to complete the order and some others have no available delivery before May! Anyway...for the time being we manage the situation...😁

Finally, I made a bunch cookies for today, easy and very tasty, with fragrant spices and honey.





Honey Cookies

Print Friendly and PDF
Tasty cookies we can enjoy on every occasion.
Yield: 45-50 cookies
INGREDIENTS:

  • 22-24 oz all purpose flour
  • 1 1/2 tsps baking powder
  • 1/2 tsp baking soda
  • 1 tsp cinnamon
  • 1/4 tsp ground cloves
  • 1 1/4 cups corn oil
  • 1/2 cup honey
  • 3/4 cup sugar
  • 2/3 cup orange juice
  • 3 Tbsps brandy
INSTRUCTIONS:
  1. Sift flour with baking powder. Add cinnamon and clove powder and stir.
  2. Turn oil, honey and sugar in the bowl of a stand-up mixer and beat until smooth.
  3. Dilute baking soda in orange juice and add to bowl. Beat for another two min.
  4. Switch beaters with hooks, if you have, or start kneading by hand.
  5. Gradually add flour and continue to knead until dough is pliable, yet not sticky.
  6. Shape cookies as desired and layer on a parchment paper covered cookie sheet.
  7. Bake in a preheated oven, at 350F, for 15-20 min, or until golden

NOTES
The flour quantity may be slightly different than the one given, depending on the kind of flour we use. As mentioned in the past, each brand of flour differs from another. We may have to increase or reduce the quantity given, using caution, because cookies will turn out hard if we exceed the amount of flour needed.

When ready to dilute baking soda in orange juice, use a larger bowl, to prevent spilling once soda starts foaming.


2 σχόλια:

  1. Μπράβο, φαίνονται υπέροχα! Μου φαίνεται πως θα τσιμπηθούν σε χρόνο μηδέν :)
    Οι φωτογραφίες και το food styling τέλεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φύγανε σε χρόνο μηδέν όπως το είπες! Ευχαριστώ πολύ :)

      Διαγραφή