Γεμιστά ζυμαρικά με κολοκύθα / Pumpkin-Stuffed Pasta Shells

For English, scroll down

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη χρειαστεί ένα τέτοιο φαγητό στα γιορτινά τραπέζια σας. Νόστιμο με υλικά που αρέσουν και φυσικά κολοκύθα. Έχει μια διαδικασία για να γίνει αλλά δεν είναι δύσκολο φαγητό. Είναι χορταστικό με πλούσια γεύση και η κολοκύθα είναι όση χρειάζεται χωρίς να υπερισχύει των άλλων υλικών.


Χρησιμοποίησα κολοκύθα red kuri που βρήκα φέτος και μου άρεσε πολύ. Μπορεί όμως να γίνει με όποια κολοκύθα κυκλοφορεί στην αγορά.


Γεμιστά ζυμαρικά με κολοκύθα

Print Friendly and PDF
Μια γευστική πρόταση για το γιορτινό μας τραπέζι, με ζυμαρικά και κολοκύθα.
Μερίδες:6-8
Συστατικά:

  • 400 γρ ζυμαρικά μεγάλα κοχύλια
  • 400 γρ πουρέ κολοκύθας
  • 100 γρ ψητή κολοκύθα σε μικρά κυβάκια
  • 3 φρέσκα λουκάνικα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • 1/4 κ.γλ σκόνη σκόρδου 
  • αλάτι-πιπέρι 
  • 2 κ. σ. κουκουνάρι
  • 20 γρ βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά για 12-13 λεπτά.  Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε αμέσως με τρεχούμενο νερό. Τα απλώνουμε σε μια πετσέτα κουζίνας.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα με το αλεύρι και το βάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πήξει ελαφρά. Ρίχνουμε αλάτι και τη σκόνη του σκόρδου. 
  3. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από τον πολτό κολοκύθας και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε την κρέμα στο ταψί.
  4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε το λουκάνικο και βγάζουμε το δέρμα. Βάζουμε το λουκάνικο σε ένα μπολ, το λιώνουμε με το πιρούνι.
  5. Βάζουμε δυο κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το λουκάνικο να σωταριστεί για ένα λεπτό. Το βγάζουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  6. Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε για δυο λεπτά να μείνει χωρίς υγρά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα 80 γρ τυρί και το λουκάνικο και ανακατεύουμε.
  7. Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε ελαφρά τα κουκουνάρια. Τα βγάζουμε, προσθέτουμε την άλλη κουταλιά το λάδι και σωτάρουμε για 1 λεπτό τους κύβους της κολοκύθας. Αλατοπιπερώνουμε.
  8. Γεμίζουμε τα κοχύλια και τα στρώνουμε στο ταψί. Απλώνουμε από πάνω τους κύβους κολοκύθας, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, τα κουκουνάρια, το υπόλοιπο τυρί και το βούτυρο.
  9. Ψήνουμε στους 180 β για 20-25 λεπτά.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα ζυμαρικά πρέπει να είναι al dente για να μπορούμε να τα γεμίσουμε με ευκολία.

Για να φτιάξω πολτό κολοκύθας, κόβω την κολοκύθα σε φέτες, καθαρίζω τα σπόρια και την στρώνω σε αντικολλητικό χαρτί. Την ψήνω στους 200β για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.


Chances are, this dish will be a must for your holiday gatherings. It is delicious and very filling, with ingredients everyone likes, as well as pumpkin.
It is not difficult to make, there are just steps to follow.


Although I used a red kuri pumpkin I found in the market (and really loved), any other kind of pumpkin can be used.
A very colorful dish to serve, this will be for sure a "crowd pleaser". I know it was with my crowd at a recent gathering 😍


Pumpkin-stuffed pasta shells

Print Friendly and PDF
A tasty pasta and pumpkin dish for our festive table.
Yield:6-8
INGREDIENTS:

  • 14 oz large pasta shells
  • 14 oz pumpkin purée
  • 3 1/3 oz roasted pumpkin, cubed
  • 3 fresh sausages
  • 1 onion, finely chopped
  • 2 Tbsps parsley, finely chopped
  • 3 1/3 oz kefalotyri or parmesan cheese
  • 3 Tbsps olive oil
  • 1 cup milk 
  • 1 Tbsp flour
  • 1/4 tsp garlic powder
  • salt and pepper, to taste
  • 2 Tbsps pine nuts
  • 2/3 oz butter
INSTRUCTIONS:
  1. Boil pasta for 12-13 min. Strain and cool under running water. Layer on a kitchen towel.
  2. In a saucepan, stir milk with flour over medium heat, until it starts to thicken. Season with salt and garlic powder.
  3. Blend in 3-4 Tbsps pumpkin purée and stir well. Spread over bottom of pan.
  4. Using a sharp knife, score sausages and remove casing. Turn them into a bowl and mash with a fork.
  5. Heat 2 Tbsps of the oil in a frying pan and sauté sausage for one min. Transfer to a bowl and sauté onion until soft.
  6. Add pumpkin purée and heat till liquid evaporates. Season with salt and pepper. Add parsley, 2 2/3 oz of the cheese, the sausages and stir well.
  7. In a small frying pan, sauté pine nuts until fragrant. Transfer to a bowl, add remaining 1 Tbsp of olive oil to pan and sauté pumpkin cubes. Season with salt and pepper.
  8. Stuff pasta shells with mixture and layer in pan. Top with pumpkin cubes, sprinkle with remaining parsley, pine nuts, remaining cheese and butter.
  9. Bake at 350F for 20-25 min.

NOTES
Prepare pasta al dente, so that they can be easily stuffed.

In order to make pumpkin purée, slice pumpkin, remove pumpkin seeds, layer slices on a parchment paper lined pan and bake at 400F, for 20-25 min or until soft. 


4 σχόλια:

  1. Καλημερα!
    Φαινεται απολαυστικό! Φερτε το ταψι να φαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίος συνδυασμός υλικών! Για ένα πιο ελαφρύ πιάτο Χριστουγέννων ή πρώτο είναι ό,τι πρέπει. Καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα στα γιορτινά τραπέζια Έφη μου. Καλές γιορτές και σε σένα!

      Διαγραφή