Μπισκότα Με Μπαχαρικά / Spiced Cookies


For English, scroll down

Ακόμα και τίποτα άλλο να μη φτιάξετε τις γιορτές, αυτά τα μπισκότα σίγουρα θα πρέπει να τα κάνετε. Όχι γιατί είναι εύκολα ούτε γιατί είναι νοστιμότατα. Είναι γιατί το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει με αρώματα που μας κάνουν να νοιώσουμε τα Χριστούγεννα.
Είναι πολύ εύκολα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση αποτυχίας και μπορείτε να τα κάνετε με τα παιδιά σας, είναι σίγουρο ότι θα χαρούν πολύ.


Η γεύση τώρα. Υπέροχα!! Όλα αυτά τα μπαχαρικά ταιριάζουν απόλυτα και οι ποσότητες που έχω βάλει είναι αυτές που νομίζω εγώ ότι χρειάζεται. Το αποτέλεσμα είναι  ένα υπέροχο μπισκοτάκι που κλείνει μέσα του όλο το άρωμα και τη γεύση των Χριστουγέννων.


Μπισκότα Με Μπαχαρικά

Print Friendly and PDF
Εύκολα και νόστιμα μπισκότα με άρωμα και γεύση Χριστουγέννων
Μερίδες: 36-40
Συστατικά:

  • 2 φλ. αλεύρι
  • 2 κ. γλ.. σόδα μαγειρική
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 3/4 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλ. πετιμέζι
  • ζάχαρη για το τύλιγμα των μπισκότων
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλο και το αλάτι.
  2. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ενωθούν και προσθέτουμε το αυγό και το πετιμέζι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 1-2 κουταλιές αλεύρι παραπάνω. Πρέπει όμως να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη που κολλάει ελαφρά. 
  4. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  5. Σε ένα μπολάκι βάζουμε ζάχαρη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, τα ρίχνουμε στο μπολ και τα τυλίγουμε με τη ζάχαρη.
  6. Τα στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα πιέζουμε ελαφρά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180β για 10-12 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχουν πάρει χρώμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Πρέπει οπωσδήποτε να μείνει η ζύμη στο ψυγείο αλλιώς κολλάει και δεν μπορούμε να πλάσουμε τα μπισκότα.

Σε ένα περιοδικό είχα δει σαν ιδέα να ενώσουμε τα μπισκότα σαν σάντουιτς βάζοντας κρέμα ζαχαροπλαστικής ή σαντιγύ ή οποιαδήποτε κρέμα. Όποιος θέλει το δοκιμάζει, για εμένα τα μπισκοτάκια είναι νοστιμότατα έτσι σκέτα.

Με την τελευταία μας ανάρτηση πριν τα Χριστούγεννα, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε να περάσετε Καλά Χριστούγεννα με την οικογένεια, τους φίλους και τ' αγαπημένα σας πρόσωπα, ξεκούραση και χαρά :)))


This recipe is a holiday MUST, even if it is the only one you'll make for the holiday season. And that is not because the cookies are so easy to make, as well as they are delicious. It's just because the house will be full of scents that make us feel Christmassy.
They are so easy to make, no chance of going wrong, very good to bake with your children, to make them happy.


Judging by taste now, they are amazing! The spices used blend really well and are adjusted to quantities I believe are just right. The end result is the type of cookie that envelops both the fragrance and the flavour of Christmas.


Spiced Cookies

Print Friendly and PDF
Easy as well as tasty and fragrant cookies, full of Christmas flavour.
Yield:36-40
INGREDIENTS:

  • 2 cups flour
  • 2 tsps baking soda
  • 1 tsp cinnamon
  • 3/4 tsp ginger powder
  • 1/2 tsp ground cloves
  • 1/2 tsp salt
  • 3/4 cup sunflower or any other light oil
  • 1 cup sugar
  • 1 egg
  • 1/4 cup molasses
  • sugar to roll in the cookies
INSTRUCTIONS:
  1. Sift flour with baking soda, cinnamon, ginger, cloves and salt.
  2. With a hand mixer, beat oil with sugar, add egg and molasses. Beat well until all ingredients are well blended.
  3. Gradually add in flour and stir. You may need to add 1-2 Tablespoons more. Dough has to be very soft and lightly sticky.
  4. Cover dough and refrigerate for a minimum of one hour.
  5. Place sugar in a bowl. Shape dough in little balls and roll in sugar.
  6. Transfer to parchment paper layered cookie sheet and press gently.
  7. Bake in a preheated oven, at 350F, for 10-12 min, or until golden. 

NOTES
Dough has to absolutely stay in the fridge, otherwise it will be very sticky and we won't be able to shape the cookies.

Another suggestion I saw in a magazine is to make sandwich cookies by joining them with whipped cream, cream patisserie or any other cream. You can give it a try, I prefer them plain.

Since this is our last post before Christmas, we would like to wish you all a very Merry Christmas, a joyful and restful time spent with family, friends and loved ones :)))


2 σχόλια:

  1. Εύκολα, σίγουρα πολύ αρωματικά και νοστιμότατα! Μου αρέσει που θα έχουν αυτή την κρούστα λόγω του πασπαλίσματος με τη ζάχαρη. Καλά, γλυκά Χριστούγεννα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Έφη μου! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά :)

      Διαγραφή