Διπλοσοκολατένιες Καρδιές Brownies/Double Chocolate Brownie Hearts




For English, scroll down

Εύκολα και νόστιμα διπλοσοκολατένια brownies έχουμε σήμερα που νομίζω δεν έχουμε ξαναβάλει και βρήκαμε την ευκαιρία λόγω της "γιορτής". Τώρα θα μου πεις, τι πρωτότυπο,  σοκολάτα για του Αγίου Βαλεντίνου; Και περίμενες τώρα να τα βάλεις λες και δεν τρώμε σοκολατένια όλη την ώρα; Φυσικά και δεν τρώμε σοκολατένια μόνο τώρα αλλά Βαλεντίνος και σοκολάτα πάνε μαζί δεν πάνε;  Έτσι λέμε εμείς τουλάχιστον που ευκαιρία ζητάμε και αυτή η γιορτή μας τη δίνει 😋



Διπλοσοκολατένιες Καρδιές Brownies

Print Friendly and PDF
Καρδιές Brownies με κουβερτούρα και σοκολάτα πραλίνα για όσους γιορτάζουν.
Μερίδες:12
Συστατικά:

  • 160 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ σοκολάτα πραλίνα
  • 110 γρ βούτυρο
  • 160 γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 70 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 κ.γλ υγρό άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ άρωμα αμυγδάλου
  • για την επικάλυψη
  • 100 γρ σοκολάτα πραλίνα
  • 10 γρ βούτυρο
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ κονιάκ (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι  να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε και την κουβερτούρα πραλίνας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
  3.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας. 
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  5. Γεμίζουμε με το μείγμα φορμάκια σε σχήμα καρδιάς (ή και όχι) που τα έχουμε πριν βουτυρώσει. Τα γεμίζουμε μέχρι τα 3/4.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Για την επικάλυψη, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Απλώνουμε επάνω στα brownies και διακοσμούμε όπως θέλουμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δεν περιμένουμε να βάλουμε μαχαίρι  ή οδοντογλυφίδα και να δούμε ότι βγαίνει καθαρό για να βγάλουμε τα brownies. Μόλις δούμε ότι έχει μερικά υγρά ψίχουλα το μαχαίρι τα βγάζουμε.

Μπορούμε να ψήσουμε το μείγμα όλο μαζί σε τετράγωνο ταψάκι 23 εκ. περίπου που το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Το ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου και αφού κρυώσει το κόβουμε σε 9 κομμάτια ή με κουπ πατ σε καρδιές.



Today we have easy and delicious double chocolate brownies, just to take advantage of Valentine's festivities. What is so special about them, you might say, chocolate on Valentine's day? As if we don't eat chocolate all the time?
We sure do eat it all the time, it's just that chocolate and Valentine's day go together...or so we claim, trying to find an excuse to eat chocolate and this is the perfect timing hehe!


Double Chocolate Brownie Hearts

Print Friendly and PDF
Brownie hearts with baking chocolate and praline chocolate for all who celebrate.
Yield:12
INGREDIENTS:

  • 5 1/3 oz baking chocolate
  • 3 1/3 oz praline chocolate
  • 3 2/3 oz butter
  • 5 1/3 oz sugar
  • 4 eggs
  • 2 1/3 AP flour
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1/2 tsp almond extract
  • for the glaze
  • 3 1/3 chocolate praline
  • 1/3 oz butter
  • 1 2/3 oz whipping cream
  • 1 tsp brandy (optional)
INSTRUCTIONS:
  1. Turn butter and baking chocolate in a pot over low heat and stir continuously until melted.
  2. Add praline chocolate and stir until creamy.
  3. Remove pot from element and add sugar and eggs, one by one, stirring continuously.
  4. Blend in flour and vanilla extract and stir well.
  5. Fill greased heart shaped pans with mixture by 3/4.
  6. Bake in a preheated oven, at 350F, for 18-20 min. Allow to cool.
  7. For the glaze, melt chocolate with butter, whipping cream and brandy in a small pot. Spread over brownies and decorate as desired.

NOTES
There is no need to wait for readiness until tester or knife blade comes out clean, brownies will be done when wet crumbs stay on the knife.

Brownie mixture can be baked in a square 8 in. parchment paper lined pan. Bake for 25 min, then cut in squares or use heart shaped cookie cutters.

8 σχόλια:

  1. Σοκολάτα Χ 2 βλέπω, και κουβερτούρα και πραλίνα, άρωμα βανίλιας κι αμυγδάλου, εντάξει τα ερωτεύτηκα ήδη και είμαι έτοιμη να γιορτάσω μαζί τους! :) Φαίνεται να έχουν και πολύ ωραία υφή στη φωτο και το στόλισμά τους πολύ όμορφο, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Έφη μου. Αυτή η σοκολάτα πραλίνα είναι πολύ αγαπημένη μου.

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ ευπαρουσίαστα και χαριτωμένα γλυκάκια, ιδανικά για τη σημερινή ημέρα και όχι μόνο!
    Δείχνουν απίστευτα λαχταριστά, πρέπει να είναι απόλυτα εθιστικά ειδικά όταν είναι ζεστά-ζεστά ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Ερμιόνη μου! Πόσο πολύ νόστιμα είναι και όπως το λες, απόλυτα εθιστικά!

      Διαγραφή
  3. Και χωρίς να ήταν καρδούλες...
    Λαχταριστά και αφράτα καθώς δείχνουν, μια χαρά θα τα καταναλώναμε Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χωρίς να είναι καρδούλες ακόμα καλύτερα είναι Πηνελόπη μου. Τα καταναλώσαμε με μεγάλη χαρά :)

      Διαγραφή
  4. Δεν χρειάζεται να είναι γιορτή για να τα κάνουμε.
    Τέλεια είναι και πολυ αφράτα φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το κακό Μάριον ότι δε χρειάζεται να είναι γιορτή. Μπορούμε να τα τρώμε όλη την ώρα χαχα :)

      Διαγραφή